hanifidrus
Kali ini aku antara penonton yang terlewat menonton filem ini.
Kesinambungan legasi Die Hard!!!!
Filem ini aku boleh katakan Die Hard 5...

Beberapa kali plan nak tengok tak jadi-jadi..kikiki.
Semasa filem ini start awal-awal aku dah sound orang rumah.
a) Jangan pegang-pegang
b) Pop korn aku punya sorang..
c) Jangan tanya soalan..

Supaya aku boleh fokus kat filem ini. Ternyata percaturan aku betul kerana filem ini memang best. Ranking peribadi aku 4/5.

Berbanding filem-filem Die Hard yang lain. Aksi kali ini agak kurang best. Tapi masih tak mengecewakan!!!
Cerita kali ini tentang John McClane mencari anak lelaki dia yang kena penjara. Rupanya anak lelakinya ialah agen CIA.

Satu usaha untuk menyelamatkan lelaki ini yang menyimpan fail sulit kegiatan haramnya. Rupa-rupanya lelaki tersebut jahat..!!!

Filem ini juga melibatkan pengalaman tinggi hero kita dengan anaknya yang berlagak best. Perbezaan cool hero dengan anaknya yang kelam kabut..kikikiki.

Filem ini juga terselit kasih sayang ayah kepada anaknya dan sebaliknya. Disebabkan inilah, pengarah hendak tunjukkan emosi ini. Aksi dalam filem ini agak kurang berbanding siri Die Hard yang lain.

Kesimpulannya filem ini disulam aksi dan emosi yang seiring. Tak wajar kasi 18sx kerana tak ler seganas mana aksi ini...Yang penting isteri aku kata filem ini best!!!!