Kereta Sport RM4.6 Dibeli Rakyat Malaysia


 


 

Orang Malaysia sekarang ini dah ramai kaya-kaya. Terbaru ialah pembelian kereta sport oleh pengumpul kereta dari Malaysia yang berharga RM4.6 juta...huhuhuhu

Sebuah kereta sport model terbaharu Koenigsegg Agera SHundra yang berharga AS$1.6 juta (RM4.96 juta) telah ditempah oleh seorang pengumpul kereta di Malaysia, lapor portal kereta WorldCarFans.com semalam.

Model kereta itu telah dipamerkan pada Pertunjukan Kereta Antarabangsa Geneva Kali Ke-83 di sini sejak Selasa lalu. Reka bentuk kereta itu dihasilkan oleh seorang artis dari Itali. Kereta tersebut dilengkapi dengan rim gentian karbon.

Pengeluaran kereta tersebut dibuat bagi meraikan pengeluaran kereta dari Sweden itu yang ke-100. Ia menggunakan enjin V8 5.0 liter dengan 1,040 kuasa kuda. Badan kereta berkenaan mengandungi jalur emas 24 karat

19 comments

4.6 million??sape pulak yang mampu tempah kereta mahal macam tu knowing 2nd value dia akan jatuh gak...

Regards,
-Strider-

mcm pelik jer kete tu a.hanif..haha

sapa lah agaknya orang malaysia tu??? kaya betul!!!!

orang malaysi abenarnya ramai yang memang kaya raya. tapi tak tersenarai pun sebagai orang terkaya malaysia.

mungkin mereka tu la yang beli keta ni. pergh.. gila kentang mahal keta ni.tak pe dah mampu kan..

Parking kereta kat mall atau lorong tepi kedai, nanti orang kikis2 jalur emas tu. Hehe =P

eh, kenapa kereta saya ada kat blog nie ?
ceh, berangan

Dorang tak tahu lagi nak buat apa dengan duit menggunung tu....hehe

dah terlalu banyak duit sgtlah tuh kan...

Betul lah tu. Dah byk sgt duit smpai tak tau nak buang kat mana... Aduhaiiii

bagus... ada jugak orang malaysia yg kaya raya!

mahal sangat. bagus sumbangkan kat ATM yang bertugas di Lahad Datu.

Memang Malaysia ni orang2 kaya semakin ramai dan semakin kaya. Yang semakin miskin pun ramai.
Duit ada...terpulang kpd mereka utk menikmatinya. Yang xde ni, cerita dan komen jer la...

dh mcm kete mainan pon ada.
tp seyes kaya org malaysia yg beli tu.

biasenya pak arab yg suke beli kete mahal2 ni^_^

mak ai..byk betul duit depa ni..kita ni nak beli motor pun tak mampu lagi

sapalah org kaya malaysia tu......