Header Ads

Kereta Sport RM4.6 Dibeli Rakyat Malaysia


 


 

Orang Malaysia sekarang ini dah ramai kaya-kaya. Terbaru ialah pembelian kereta sport oleh pengumpul kereta dari Malaysia yang berharga RM4.6 juta...huhuhuhu

Sebuah kereta sport model terbaharu Koenigsegg Agera SHundra yang berharga AS$1.6 juta (RM4.96 juta) telah ditempah oleh seorang pengumpul kereta di Malaysia, lapor portal kereta WorldCarFans.com semalam.

Model kereta itu telah dipamerkan pada Pertunjukan Kereta Antarabangsa Geneva Kali Ke-83 di sini sejak Selasa lalu. Reka bentuk kereta itu dihasilkan oleh seorang artis dari Itali. Kereta tersebut dilengkapi dengan rim gentian karbon.

Pengeluaran kereta tersebut dibuat bagi meraikan pengeluaran kereta dari Sweden itu yang ke-100. Ia menggunakan enjin V8 5.0 liter dengan 1,040 kuasa kuda. Badan kereta berkenaan mengandungi jalur emas 24 karat

19 comments

QasehnyaRania said...

ada jalur emas tu.. dasyat :)

Azlan Strider said...

4.6 million??sape pulak yang mampu tempah kereta mahal macam tu knowing 2nd value dia akan jatuh gak...

Regards,
-Strider-

Normi Nieza said...

mcm pelik jer kete tu a.hanif..haha

Innanie | Ariffin said...

sapa lah agaknya orang malaysia tu??? kaya betul!!!!

wantie said...

orang malaysi abenarnya ramai yang memang kaya raya. tapi tak tersenarai pun sebagai orang terkaya malaysia.

mungkin mereka tu la yang beli keta ni. pergh.. gila kentang mahal keta ni.tak pe dah mampu kan..

Izzat Eshak said...

Parking kereta kat mall atau lorong tepi kedai, nanti orang kikis2 jalur emas tu. Hehe =P

Maisarah Azmi said...

eh, kenapa kereta saya ada kat blog nie ?
ceh, berangan

Mia Kassim said...

Dorang tak tahu lagi nak buat apa dengan duit menggunung tu....hehe

Papa Mifz said...

dah terlalu banyak duit sgtlah tuh kan...

baby comel said...

Betul lah tu. Dah byk sgt duit smpai tak tau nak buang kat mana... Aduhaiiii

hainom OKje said...

bagus... ada jugak orang malaysia yg kaya raya!

MarnieyZ said...

mahal sangat. bagus sumbangkan kat ATM yang bertugas di Lahad Datu.

Bin Muhammad said...

Memang Malaysia ni orang2 kaya semakin ramai dan semakin kaya. Yang semakin miskin pun ramai.
Duit ada...terpulang kpd mereka utk menikmatinya. Yang xde ni, cerita dan komen jer la...

fatin amalina husna said...

amboih..sakan ye..>.<

itu Akhil said...

dh mcm kete mainan pon ada.
tp seyes kaya org malaysia yg beli tu.

biasenya pak arab yg suke beli kete mahal2 ni^_^

♥ Nana BamBam ♥ said...

mahalnyee..

TiranaAduka said...

bukan bro anep punya ke tu.

inche hlovate said...

mak ai..byk betul duit depa ni..kita ni nak beli motor pun tak mampu lagi

Remy hazza said...

sapalah org kaya malaysia tu......