Header Ads

Lelaki Tersepit Celah Dua Dinding

hanifidrus
Gara-gara mahu sampai cepat ke rumahnya, seorang lelaki tersepit di antara dua dinding ketika pulang dari bar di Xinqiao di bandar Wenzhou, Zhejiang.

Menurut media tempatan, Jian Tsui tersepit di situ begitu rapat sehingga dia sukar bernafas atau menjerit untuk meminta tolong.

Disebabkan masalah itu, nasib menimpa Jian hanya disedari apabila hari siang dan anggota penyelamat terpaksa menebuk lubang pada satu daripada dinding berkenaan untuk menyelamatkannya.
hanifidrus
Saksi berkata, Jian meninggalkan bar kira-kira jam 1 pagi dan meredah cuaca sejuk untuk pulang.

“Dia mahu mengambil jalan pintas dan cuba lalu di antara dinding dua rumah, tetapi gagal meloloskan diri,” katanya. Sementara itu, Jian berkata, dia kesejukan dan mahu segera sampai ke rumah.

“Apabila tersepit, saya cuba keluar semula, namun gagal kerana saya tidak boleh bergerak banyak.
“Saya cuba menjerit meminta tolong, tetapi disebabkan tak mampu bernafas dengan betul, saya tak boleh menjerit,” katanya. Jian bernasib baik kerana seorang penduduk kampung ternampak dia tersepit ketika dalam perjalanan ke tempat kerja.

Dia cuba menarik Jian keluar, tetapi ia hanya menyebabkan kecederaan.
Akhirnya, seorang pemilik rumah membenarkan anggota penyelamat menebuk lubang dinding rumahnya untuk selamatkan Jian.

Gambar kat bawah ini pun tersepit..hehehehehe
hanifidrus
 

15 comments

Joanna Yunus said...

macam-macam

Etuza Ezawarna said...

adui..ni mesti mabukkan..macam2 kisah dunia luar ...harap ada iktibar hyal ni..

Mieza Jhaa K said...

kesian lelaki tu.. boleh bayangkan betapa seksanya.. bahaya jgk jln shortcut ni..sy pernah jatuh tertunggeng dpn org ramai gara2 jln shortcut!!!

Yumida Huda said...

hadoi..gara2 nak cepat..bahaya klo berlaku sesak nafas
yg pic no 2 tu apa kes..hikhik
nebes la tu..xleh nk kuarkan bende tu

Bin Muhammad said...

Salam Tuan HI,
Teringat kisah banduan boroi tersepit dilubang utk lari dari penjara...hehe.
Inilah bahayanya main terjah jer!

MarnieyZ said...

itulah org kata biar lambata asal selamat. Ye dak?? hehe

Normi Nieza said...

mcm lah manusia zaman skarang nie..huhu

Haryati Faizal said...

hihihi..ada2 saja ye...

wantie said...

short cut sangat.. sib baik tak ter cut body tu.

gambar last tu lagi kesin. tulun...tulun...

Nor Salmi said...

Bahaya juga jika bina rumah rapat-rapat sangat macam ni. Dah banyak kali baca cerita tentang orang tersepit di china.

Remy hazza said...

kepala dah ting tong ler tu... dah tak boleh nak buat ukuran sempit ke tak.....

hainom OKje said...

rapatnya rumah depa ek....sampai sempit cenggitu sekali!

Raudzah Zahari said...

La...kesiannya dia..tak pasal-pasal dapat sakit...moral of the story ikutlah jalan yang betul tu...no shortcut please..

baby comel said...

Aduhaii, camne lah boleh jaga lagu tu kan. Malang mmg tak berbau sungguh kan

MyFreeMinded said...

yang orang tua tu sekian hal, tu yang sikecik tu nape jadi camtu, hahaha