Perkara Yang Anda Tidak Tahu Mengenai Military Of Malaysia - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Perkara Yang Anda Tidak Tahu Mengenai Military Of Malaysia

hanifidrus
1. Malaysia pernah menghantar pasukan tentera semasa Perang Vietnam bagi membantu Amerika Syarikat menjejaki gerila Viet Cong..

2. Malaysia merupakan satu-satunya negara di dunia yang berjaya menghancurkan ancaman komunis sedangkan kerajaan demokratik Vietnam yang dibantu oleh Amerika Syarikat tewas kepada komunis..

3. ATM diperakui PAKAR PERANG HUTAN oleh seluruh dunia dan merupakan satu satunya pasukan yang Berjaya mengekang komunisme..Percaya atau tidak?

4. VAT69 dijulang sebagai komando terbaik dunia sehinggakan pasukan ini didokumentarikan oleh ASIA CHANNEL..Percaya atau tidak?

5. Perisik Malaysia sama ada PDRM atau ATM merupakan perisikan yang paling terbaik dalam dunia..percaya atau tidak? Pada 1988 seorang perisik KGB, Siddiq Ghouse ditangkap kerana merisik Malaysia? Hal ini dibuktikan dengan kepantasan Malaysia membasmi Al-Maunnah, KMM, Abu Sayyaf, Jemaah Islamiah dan penganas-penganas lain tanpa mengambil masa yang lama..

6. Percaya atau tidak perisik dan anggota elit ATM dan PDRM, apabila bersara dikehendaki melaporkan diri di balai polis bagi waktu dan masa yang ditetapkan? Mereka juga sukar untuk memohon passport atau visa ke luar Negara..

7. Percaya atau tidak panggilan “cikgu” digunakan oleh anggota polis merujuk pada anggota ATM?

8. ATM menjadi rebutan amerika dan Britain. Namun ATM memilih Britain kerana ikatan persahabatan yang kian lama terjalin, namun tahukah anda ATM telah menubuhkan sekolah ketenteraan FORT BENNINGS ?? Di sini diperkatakan tentera terhebat adalah SAS (Britain), diikuti Malaysia (ATM) dan amerika US ARMY. Percaya atau tidak?

9. Bagi menghina Malaysia, Indonesia segaja mengajar angkatan tentera Kemboja. Tapi Indonesia mendapat aib apabila ATM berjaya menerobos kem tentera Kemboja tanpa disedari dan berjaya mematikan periuk api.!! ini amat memalukan mereka..percaya atau tidak?

10. Pasukan elit pertama Malaysia merupakan Sarawak Rangers dan ini merupakan pasukan paling awal sebagai pasukan elit dari negara2 rantau ini.. Percaya atau tidak?

11. Komando Malaysia pernah membantu tentera AS bagi menandakan sasaran-sasaran tentera Serb melalui Laser Target Designator untuk dimusnahkan dengan “Smart Bomb” dari pesawat pengebom NATO..

12. Percaya atau tidak jika dikatakan Komando-komando Malaysia diberi tugas sebagai QSR (Quick Reaction Rescue) bagi tentera NATO dalam perang BOSNIA? Suatu ketika pernah dicatatkan dalam newspaper di Amerika..hal ini dan diperakui oleh tentera-tentera asing dan mengelarkan pasukan negara yang datang untuk garisan mati..

13. Komando Malaysia pernah dihantar dalam satu misi khas ke Manila untuk mengambil dokumen berkaitan dengan Sabah satu ketika dahulu..

14. Tahukah anda filem “Black Hawk Down” mengisahkan pemberontakan di Somalia, menyelewengkan fakta sebenar di mana sebenarnya tentera Malaysialah yang menjadi wira, tetapi oleh kerana ia filem Hollywood, maka peranan Malaysia langsung tidak diiktiraf..

15. Komando Malaysia pernah mencerobohi kompleks pertahanan udara Singapura di Bukit Batuk lalu menampal setem malaysia pada setiap peluru berpandu , meja officer dan menukar bendera singapore dgn bendera malaysia pada meja pegawai tinggi. tujuannya membalas dendam kerana jet singapore sering menceroboh ruang udara johor.. mereka mlakukan tugas tersebut hanya 1 hari tanpa dapat kesan. kakitangan komplek pertahanan singapore yg terlibat telah dipecat kerana insiden itu.

29 comments:

baby comel said...

Membaca, tak tahu nak percaya ke tak sebab memang tak pernah tau. Cuma tentang komando tu, rasanya betul kot.

Nor Salmi said...

Pernah baca semasa di zaman persekolahan lagi yang pasukan polis dan angkatan tentera kita antara yg terbaik di dunia..

wantie said...

Yg tentera lapor diri tu memang tau. Bangga wooo jadi rakyat malaysia

Nur Fahz said...

Tentang Filem “Black Hawk Down” tu fahz tau kisahnya en hubby yang cerita.Memang tentera Malaysia yang menjadi wiranya.tetapi dlm cerita itu diputarbelitkan dan langsung tidak dikaitkan ttg Malaysia.

JUK DIN said...

congrats! tp nape x didedahkan di media elektoronik lain spt TV n radio? akhbar pun tak?

MawardiYunus said...

sory lama dh xsempat dtg blog ni.. skang dh berwajah baru nampak :) apapon terus maju bro

Remy hazza said...

nice sharing bro...malaysia boleh..dan sentiasa terbaik.....

MaMa Rey said...

14 tu tahu..bangga dgn anggota Malaysia..

Bin Muhammad said...

Ramai yang tak tahu mengenai kehebatan ATM...Elok juge artikel ini di terbitkan. TQ HI

Isabel Diaz said...

Nice sharing. Fakta 2,4,14,15 pernah saya baca and dibincangkan dalam class yang lain baru saya tahu. Sya memang sentiasa menyanjungi mereka =]

Sang Kerapu said...

Mr JUK DIN...Pada saya mencanangkan satu satu kehebatan sesebuah negara ada kalanya memberikan masalah pada kita sendiri. Negara lain jadi MERAH MATA... cemburu, dengki, kianat... tapi adakalanya kita perlu mencanangkannya (bila terdesak) bila kita asyik dipijak kepala... namun begitu syabas kepada pejuang-pejuang kita...

Nadia Johari said...

tentera malaysia dan pasukan polis mmg terbaik..mereka berjuang demi negara..

Haryati Faizal said...

tq anip coz share info ni...

Mas Zull said...

assalamualaikum hanif...perkongsian yg menarik...:)

BaNu Syah said...

nice sharing..thanks for the info =)

Monyet Rimau said...

black hawk down rupanya ada kaitan dengan malaysia!!! baru tahu wahh!!!

- Admins Blog 3 Dalam 1

Lana Nurdin Selebriti Murahan ? Namanya Artis, Walaupun Nak Kejar Populariti, Kita Ada Pegangan Agama - Gossip Selebriti Malaysia - Blog 3 Dalam 1

http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/03/lana-nurdin-selebriti-murahan-namanya.html

Encik Zaharin said...

Malaysia terbaik der

Mia Kassim said...

Dah baca tentang ni.......syabas kepada pasukan keselamatan kita......tq share

NJihe.am said...

Salam singgah, hmm... tak tahu apa-apapun pasal hal ini, tapi kenapa semua berkaitan dengan luar negara? Terima kasih kerana berkongsi, Malaysia boleh!

TiranaAduka said...

info yg padat nep!

seribupilihan said...

menarik..baru tau..:-)

hainom OKje said...

bangga mak jadi rakyat Malaysia...hehe

Anonymous said...

Tak percaya, banyak yg karut marut nya... lebih pada syok sendiri....

spt: 1. Apa ke jadah nya jadi khadam amerika syarikat nak lawan vietnam utara? bangga apa?
2. Kita tak dapat menghapuskan komunis di Tanah air kita, betapa ramai tentera kita yg cedera atau meninggal.. yg benar nya komunis meletak senjata kerana berdamai dgn kerajaan malaysia, bkn kalah perang, dan di beri tanah dan penempatan di selatan Thai, itu perjanjian damai... tentera dapat apa? pencen jadi jaga....komunis pencen dapat tanah...

Anonymous said...

Betui,,,,yng tulis tu,,tak twu apa pon..

Anonymous said...

betoi sepertinya penulis banyak ngayal jerrr

Anonymous said...

tak percaya berita ni

Anonymous said...

Stupid Malaysian Army.

See this link : 300 civilian, only some of them carrying light arms.
Versus, FULL MALAYSIAN POWER, from Airforce, Navy to Special Forces.

What the fuck man...!

Just send 100 special troops there.
What for, all the bombing from air forces, clearly showing weak army, and stupid general.

No wonder, look and hear the national anthem, Negaraku..ku...ku...ku.
What kind of soldiers while listening to the song will become stronge, brave and heroic hahaha
Pussy song for pussy people in pussy country who gain the indenpendent by charity gift not by fight and struggle.

http://www.merdeka.com/dunia/ini-armada-tempur-militer-malaysia-menghadapi-penyusup-sulu.html

Anonymous said...

Stupid anon.6.12pm

How about US army,they using'DRONE'for eliminate the Taliban,should clasified them as coward.Use brain man,maybe your brain put in your ass!!!

ejat lee said...

anon 6.12pm
i think u not only stupid but also crazy and looser,put u brain in u ass and eat monkey ok,what the fuck