Alexa Hanif Idrus Blog - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Alexa Hanif Idrus Blog

Alexa
Sebenarnya semenjak dua atau tiga hari ini aku tengah blur..hehehehhehee.
Cuba korek idea nak buat entri, tak keluar-keluar.
Biasalah ini, adakalanya seseorang blogger ia tiba masanya ia beku otak buat sementara..hahahahhaha.

Hari ini aku nak bercerita tentang Alexa aku. Semua orang rasanya ketahui Alexa adalah satu pengukur dalam pencapaian blog anda selain daripada pagerank Pak Google.

Dalam Alexa pengukurannya bergantung pada dua sahaja iaitu traffic dan entri blog. Pencapaian traffic yag baik serta jumlah publish  entri dalam blog memberi peningkatan yang baik dalam Alexa.

Peningkatan Alexa bermaksud nilai Alexa yang menurun setiap hari menandakan blog anda semakin baik dari segi traffic dan jumlah entri anda.

Untuk mengurangkan Alexa bawah 1 satu juta amat senang iaitu buat entri yang banyak tiap-tiap hari, aku jamin ia pasti akan turun.

Tetapi apabila menurun kepada bawah 200,000, punyalah susah nak turun. Aku nak dapatkan 129,138 ini punyalah payah. Sekejap naik sekejap turun!!!
Target nak bawah 100,000 dalam tahun 2013 !!! Insyallah.dengan sokongan rakan-rakan semua.

Tanpa traffic dari rakan-rakan blogger, tak mungkin Alexa Hanif Bin Idrus Blog akan menurun.
 Bagaimana pencapaian Alexa Rank kawan-kawan semua?
Alexa



24 comments:

Normi Nieza said...

tahniah a.hanif..sy tak berbintng pon lg..haha

Munir Arbain said...

salam bro..saya tag join segmen ni..http://mysterius-putera.blogspot.com/2013/04/segmen-1st-segmen-selamat-hari-lahir-by.html

Mrs Velentine said...

tahniah..oh tak leh buat entry banyak2 eh

zaxx said...

wow ..terbaik lah hanif..:) mohon beri tunjuk ajar kt zaxx..:)

Lelaki Ini said...

malulah nak share ranking alexa..
teruk.. huhuh

Farah Waheda Wahid said...

congrats bang...saya punya rank minggu ni jatuh 20 tangga sikit dari 700++ kepada 812...hu hu hu...

anisayu said...

alexa blog aku masih gendut hehe

susah nak langsing

Haryati Faizal said...

try check jugak aritu, tp biasala... hihi tak top cam blogger lain...

wantie said...

tahniah... moga you will achive your target. hahaha.. istilah marketing la pulak.

Yumida Huda said...

tahniah hanif
prestasi yg memberangsangkan
keep it up
sy nyer dlm proses..tp xlah sebaik di atas..kikiki

cik amal said...

<---- kalau amal nak dapat mcm blogger hanif, memang tak laa..

Raudzah Zahari said...

Usaha tangga kejayaan..he..he..anyway good luck k..In Shaa Allah pasti dapat bawah 100,000...

Etuza Ezawarna said...

Bro hanif banyak tips2 blog..nilah kelebihan blog yang terkenal...dapat diuji dan diketahui kelebihannya..

Etuza Ezawarna said...

Bro hanif banyak tips2 blog..nilah kelebihan blog yang terkenal...dapat diuji dan diketahui kelebihannya..

Kathy Rbain said...

kathy lagi teruk..tu yg malasnak cek..hehehehe..

baby comel said...

tahniah abg hanif. mu memang hebat. muhun tunjuk ajar ku sifu

Sukma Haron said...

tahniah bro..up to date..

Mia Kassim said...

Jauh lagi perjalanan......hehe

Mohd Hakim said...

Tahniah buat abg hanif..
boleh usaha lagi kn abg..

mencuba dan trus mencuba manaip dan cari entry bru ..

Mar Haini Abdul Rahim said...

hihi saya baru merangkak, eh mengengsot.. xpe saya tetap akan menyumbang kpd kemajuan HBIB ! ^__^

MyFreeMinded said...

emmmm blur bab2 gini

hainom OKje said...

Buat masa ni ikut nasib ajelah....tak de target sangat!

Pokok Manggis Depan Rumah said...

hebat2.. Insyallh dapat capai dalam tahun ini.

bocah kampoenk said...

saya ikut mendoakan ....