Header Ads

Cincau Ubat Darah Tinggi

cincau
Maklumat terbaru yang aku perolehi setelah lama mencari penawar untuk mak mentua aku  ni.
Sebelum tu aku nak beritahu mak mentua aku setelah pulih dari kencing manis secara tiba-tiba darah tinggi dia meningkat kepada 206. Aku amik bacaan yang atas ajer ler. Terperanjat semua ahli keluarga yang lain.

Pelbagai usaha dilakukan selain menggunakan perubatan moden. Apa yang kami tak guna dari daun hempedu ular, ke pucuk jantan betik dan satu daun lagi aku pun lupa.
Semuanya gagal, memang turun tapi dalam anggaran 180.

Pada suatu hari, adik ipar aku yang bekerja di UITM Melaka beritahu , profesor dia yang ada darah tinggi hanya makan cincau sahaja. Dah berbelas tahun makan malahan ubat hospital langsung tak disentuh!!

Untuk mengesahkan cerita ini benar atau tidak. Aku beli cincau di Tesco. Nak cari cincau kat pasar mana ada masa..hehehehahe. Beli yang dah pasang siap punya ler....

Aku kasi kat mak aku dan mak mentua aku makan.
Cara makan ialah setiap dua hari sekali mak aku makan cincau ini. Dalam 3 hari lagi nak pergi jumpa doktor makan tiap-tiap hari.
Kalau nak lebih mudah, mak aku buat ialah blender semua cincau tu dan minum macam biasa.

Kalau cincau kat Tesco senang nak sukat sebab dia jual dalam bentuk packing silinder kecil. So mak aku makan setiap hari satu. Takut juga nak makan tiap-tiap hari, cincau ni kan sejuk. Nanti krem lak kaki mak aku ..hehehehehe.
cincau
Hasilnya darah tinggi mak mentua aku dari 180 yang tak turun-turun  selama 2 bulan menurun kepada 156.

Manakala mak aku dalam anggaran 150 telah menurun kepada 126!! Hilang darah tinggi!!
Kat sebelah ialah  ini bukti resit mak aku!!

Cincau adalah satu bahan yang menurunkan darah tinggi anda!!!!
Jika saudara mara anda mempunyai darah tinggi sila cuba petua ini.

Syukur alhamdulilah akhirnya darah tinggi mak mentua dan mak aku menurun. Suka melihat senyuman mereka semula.

Aku telah mencuba kepada 2 subjek iaitu mak dan mak mentua aku  dan ternyata ia berjaya. Dan tolong sharekan maklumat kepada semua.!!! Aku memang berniat nak kongsikan maklumat ini..

Sekarang ini aku melihat penggunaan jangka panjang penggunaan cincau ini.
Risau ler..benda sejuk ini.. Takut semput atau krem kaki orang tua aku lak..hehehehe.
Selamat mencuba!!

Diupdated: 4/04/2014
Lagi satu ubat yang saya jumpa ialah penggunaan produk Phyto Double Stem Cell.
Boleh Baca: Phyto Double Stem Cell Kurangkan Darah Tinggi


141 comments

M. Sofyan Daud said...

Mantap Cincau huuu jadi ngiler lagi ni liat makanan :D

Bin Muhammad said...

Belum pernah dapat info, cincau mampu menurunkan tekanan darah tinggi. Mungkin kandungannya kot...Ianya di buat dari rumpai laut yg mungkin salah satu khasiatnya menurunkan tekanan darah...Wallahualam. Kena selidik nih!

wantie said...

bagus ni.. siap ada testimoni bagai. penemuan terbaru..

Mieza Jhaa K said...

Pengetahuan baru ni..

Darah tinggi tak boleh makan nasi sejuk, nasi goreng..makanan masin..

Mas Zull said...

assalamualaikum hanif...perkongsian info yang menarik...:)

Haryati Faizal said...

erm...bagus jugak petua ni, nak kena try jugak sbb mak yati pun br kene darah tinggi...

Yumida Huda said...

wah..bagus
lgpun cincau ni sedap
byk khasiat jgk rupanya
yg sy tahu klo minum cincau boleh buangkn rs panas
nice
nk suggest kat family jgk la

mrszahrin ekin said...

Ermmm good info....

kopi pasta said...

kurang minat makan cincau sbb rasa mcm geli2 dgn bentuk struktur cincau tu...

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

Hanif. bagus nie..knah nak suruh ayah knah makan juga la..darah dia atas 170..risau juga..

Anonymous said...

Terima kasih good info...

Yosep Eko Prambudi said...

waduh mantaap juga makanan yg sattu ini :) knjungan perdana kang :)

Yosep Eko Prambudi said...

wah amnteepp jga makanan yg satu ini yah kang ?

sobri yaacob said...

tq info..
bleh syorkan kat mak..
hari2 minum soya cincau..insallah dijauhakan pnykit drah tinggi :)

Shaiful Zaidi said...

bagus petua ni utk diamalkan..

Nur Fahz said...

Mak fahz pun sarankan makan cincau lama dah.Alhamdulillah setakat nie darah maintain je.Sbb minuman paling feberet" adalah CINCAU.hehehe

mrszahrin ekin said...

Yg penting..jgn wat manis sgt cincau..hilang darah tinggi..kencing manis pulak dtg...ada tak cara nak ilangkan kencing manis.my MIl skg kencing manis dia dlm pengawsan..last 28..now tgh control dgn insulin..tapi bila ambik insulin..tak boleh buat byk keje...

mrszahrin ekin said...

Untuk kita yg manis sihat..alhamdulillah..amalkan pemakanan yg sehat.kurangkan garam dlm makanan,perasa tambahan..gunq garam bukit,tukar beras kepada beras tak berkanji..like taj mahal atau beras rebus...daging kurangkn makan...(pesanan untuk diri sendiri jugak,kerana last minit kena drh tinggi masa pregnant..terus operate,serik dan mula jaga pemakanan)....

hainom OKje said...

TQ nep....
kalau dah ada buktinya sekali wajib percaya haha.... masa makan cincau ni ubat hospital makan ke tidak?
Sukatan dia cam ne?

hainom OKje said...

nanti try tgk kat Tesco ...tak perasan pulak dia jual pakai silinder tu ada eh?

Yan Ty said...

Ty nak ajak mummy Ty pun makan Cincau la kerap.

TQ for this great info. Mudah2an segala penyakit boleh diubati.Amin.

Remy hazza said...

Bagus sangat Info Nie bro......nk amalkanlah.....

Che Rosliza Che Mat said...

boleh cakap gan mak mertua nie....cincau elok...info yg menarik bro...

mama3heroo said...

menarik&boleh di cuba nanti untuk mak..tq share yep

Mysyah Holiday said...

Perkongsian info yang menarik...:) Tq bro.

amir rofie said...

Terima kasih sebab berkongsi maklumat yang cukup bagus sekali. Siap ada test subject yang beri result yang bagus. Boleh dipraktikkan dan mohon kebenaran dari tuan tanah untuk kongsikan maklumat ini kepada sesiapa sahaja.

Nasuha said...

nak suruh nenek sy makan cincau lh...

MaMa Rey said...

saya baru tau ni Hanif..tq ya kongsi petua ini..saya nak cuba petua ini utk suami sy nanti..

Teacher Basariah said...

pasni kena makan hari2 la..hehe..(^_^)

Teacher Basariah said...

pasni kena makan hari2 la..hehe..(^_^)

Sukma Haron said...

baru tau...thanks for info...

Teacher Basariah said...

sebab sejuk kot turun darah tu..klu panas2 kan darah naik..hehe..anyway,nice info..(^_^)

fatin amalina husna said...

bagusnyaa..boleh saran kat sesapa yg ada darah tinggi tuh..

nakusan.com said...

cincau itu yang di campur sama es ya?

baru tahu kalau bisa buat obat darah tinggi.

MaYa MustWany said...

terbaik la..entry ni dah diberitahu kat mak..coz mak darah tggi,mkan ubat setiap hri..

abah lak bru dpt tahu de kncing manis..skrg dok minum daun stevia..

shahdiana said...

ooo..yeke...boleh try kat mak akak jugak ni...aritu dah try beli vitamin yang hanif test kat mak mentua hanif tu....TQ share info yang baik-bauk ni... :D

MyFreeMinded said...

my feveret tu.. sirap cincau, bandung cincau, milo cincau, coklat cincau.. hohohoho... bagus rupanya, bukan untuk sejuk badan aje rupanya...

mrszahrin ekin said...

Alah hai...saya demam khamis kemarin..38.9'c.sekali bp shoot 165/85 ni yg guna auto.. jmpe doc..140/100. aduhhh..jantung lagu 132.mak aihsss...kena follow up hari ni..maintain 140/98. Padahal bulan lps cek 120/75 jerk...tak tahu knapa..mmg ada history masa mengangdung 37 minggu drh naik..terus ooeration..sampai ambik ubat drh tinggi mkn tuk sebulan..then followup sampai bby 2 bulan..lepas tu ok dah.. Skg ni..minggu dpn isnin kena cek lagi...so skg dah start balik mkn quaker oats. Sejak bby lahir sampai skg 9 bulan..tak mkn daging.beras guna herbaponi dan grm pakai garam bukit..ermm..bp naik tetiba...jadi skg..saya pulak yg minum cincau..insallah,selain usaha yg lain..cincau saya try.kalau isnin tak trn jgk.doc nak on ubat..owhh...no!... Doc terkejut sebab baru 28.tadi siap cek jantung lagi..tapi jantung ok.cek drh pun semua ok..cuma bp jek..mmmmmm

Tapi saya percaya satu..dan kuatkan hati,semangat" Allah itu turunkan penawar dahulu sblm penyakit"..dan Allah turunkan dugaan kerana Dia tahu..hambanya mampu mengatasinya..". Kata2 ni lah yg saya pgg..tapi by the time jmpe doc..nerves tak ilang..tu yg tak psl2 kena cek jantung...

Dash Creative said...

cincau dibuat dari daun pokok mesona chinensis. ramai penghidap darah tinggi terutamanya kaum cina menanam pokok ini dan memakan daunnya sebanyak 3-4 helai sehari untuk menurunkan tekanan darah.

ianya boleh juga didapati dalam bentuk daun kering untuk dibuat teh. khasiatnya sama seperti cincau. elemen kaya-mineralnya juga akan menurunkan suhu badan. teh ini boleh didapati di kedai perubatan cina.

daun cincau, baik dalam bentuk daun segar, daun kering/teh atau serbuk adalah bermanafaat untuk diamalkan. selain darah tinggi ianya juga baik untuk buah pinggang, diabetes, sakit sendi dsbnya


ZarinAziz said...

As salam..mohon kongsi..tq :)

REJIMEN KE 6 ARTILERI DIRAJA said...

Tq.. Sy nak try esok.. Bacaan 181/100.. Tinggi gak tu.. Mohon share

Blog Sepi said...

TERIMA KSH UTK INFO NI.. NAK TRY. ATOK SAYA KENA DRH TINGGI SMPI 200 GAK.. TURUN KEJAP 180 LBH PASTU NAIK BLK 190 LBH.. KESIAN TENGOK.. DAH SUSUT BADAN ATUK SAYA.

krull nuar said...

http://khainuar.blogspot.com/2013/06/bio-velocity-darah-tinggi.html

Anonymous said...

Untok kcg manis leh cuba teh terong pipit ,teh petai pipit ,teh misai kucing ,teh stevia

Ct Noraishah said...

wah..nice info

Samamsa BH said...

Salam...
Jemput ke page saya juga ^_^

http://samamsabeauty.blogspot.com/

Anonymous said...

Salam... untuk kencing manis saya sarankan cuba produk JUSSULIN. Saya telah menggunakan produk ini. gula dalam darah saya pada 19/6 adalah 9.3m/mol. Saya cuba produk ini minum selama 5 hari dan pagi td appointment dengan doktor. alhamdulillah...bacaannya stabil iaitu 6.2m/mol. Doktor ingat sy dah mkn ubat seperti disarankan...hehe

Ina ZaLinA said...

baru tau,, tq 4 the info..

kamarul57 said...

info yang sangat berguna....saya baru tau saya ada darah tinggi...saya nak cuba petua ni....tq atas ilmu yang tuan panjangkan....

Ami said...

Hari ni bawa balik 3bulan punya stok ubat darah tinggi dari klinik ...ni first time DR bekalkan ubat coz dah 3x cek darah dak turun2""" ...tetiba tebaca blog ni..rasa nak test xmau mkn ubat dulu ..nak pie cari cincau lah...mnak tgk esok nyer bacaan cam mana ...

mrszahrin ekin said...

Kalau boleh jangan makan ubat drh tinggi tu.boleh menyebabkan rambut gugur,mata rabun.dulu penah ambik masa dlm pantang.tiba2 drh naik.tp trn dah lps tu..cuba amalkan cincau ni,pastu timun..sebijik sehari(ini doc yg sarankan pada saya),belimbing muda,nasi tkr ke beras tak berkanji,beras merah@beras taj mahal..quaker oat makan hari2 pagi2..insallah drh akan trn.3 bln lps drh saya naik 140/100 demam panas..ada 3 hari tak trn2.terus amalkan ni semua.alhamdulillah ok.104/70.mmg cntik read.pastikan ada BP set dirumah.senang monitor.sampai skg masih amalkan cincau dan timun..(Fobia tkut drh kembali naik)hehehe..selamat mencuba

teratai said...

Terima kasih Hanif. Kak pun ada darah tinggi, nak cubalah :)

Anonymous said...

bgus jgk ptua ni..sya bru umoq 21...buat mdical check up untuk smbung blajar,tngk2 naik mndadak 140/80
trkjut tngk...hrap2 dngn ptua ni,dpt la trun skit2....lgi smnggu kna p check blik...

Kak Tie said...

cincau peberet akak masa bulan pose..wajib!!

BUTIK DAUN said...

Cincau makan kosong ke atau buat air gula...

BUTIK DAUN said...

Cincau makan kosong ke atau buat air gula...

Anonymous said...

ye.. nak tahu juga cincau nie di makan mcm tu je atau dicampur bersama air (bandung,soya) ..?? Terima kasih untuk info berguna.. :)

Hanif Idrus said...

Maaf lambat jawab..
Cincau tu harus dipotong halus2 atau blender..
Bagaimana nak olah cincau tu terpulang pada anda...

Kalau minum mcm tu...pahit lak..kikikikiki.
Saya biasanya campur sikit gula...

Anonymous said...

O nak sangat kajian ini. Thank You.
Dah share jat sini
https://www.facebook.com/KocosoFoodTalk?hc_location=timeline

lilnaldo said...

Terima kasih kerana info..

Kin Naz said...

pernah dengar ifo ni. tenkiu bro

nur humaira said...

sy harini g hospital sbb pening sgt. check2 yg atas je 165. umur baru 26.. perghhh... kena try ni

nur humaira said...

sy kena try ni. tdi g check bp atas 165. umur baru 26. seram btol preggy drah tinggi. arghhhhhhhhhh

nur humaira said...

sy harini g hospital sbb pening sgt. check2 yg atas je 165. umur baru 26.. perghhh... kena try ni

jue nano said...

saya dah try kat mak saya.. hanya makan 2 peket selama 2 minggu,. lepas 6 tahun mengidap darih tinggi.. selepas amalkan petua ni.. almahdulillah.. darah tinggi mak saya kembali normal.. seperti orang biasa...thank for the info :)

Anonymous said...

Tq, sy baru balik klinik
jumpa doktor sbb sakit kepala sejak khamis
Doktor ambik tekanan darah, bacaan 174/86
Doktor kata tu darah tinggi
Dia nak bagi ubat darah tinggi tapi saya tolak dan minta alternatif selain ubat
Dia cadangkan makan sebiji limau kasturi (berserta kulit) atau perahkan dlm kuning telur kemudian makan.
Tq petua makan cincau, InshaAllah nak cuba esok.

Minah Binti Temon said...

asalamualaikum, nk tnye.. 1 hari bape kali ye minumnyer?

Anonymous said...

2 minggu lepas, kena jumpa Dr utk rutin check up darah tinggi dan kencing manis. Sebelum tu teman org rumah ke Mydin. Jumpa cincau keluaran Fitrah Food. Sebelum jumpa Dr pekena 1 botol kecil, alhamdulillah....dua2 penyakit stabil. Takde la melebihi biasa BP - 170/100; Gula - >10. La ambil sebagai tambahan....mudah2an berkesan. Wallahua'lam!

azura maidin said...

info yg menarik..blh tgok link ini jgk :)
http://kasihmamaaqil4.blogspot.com/2013/10/bagaimana-mencegah-darah-posted-on-june.html

azura maidin said...

info yg mnarik..blh jugak tgok link ini..
http://kasihmamaaqil4.blogspot.com/2013/10/bagaimana-mencegah-darah-posted-on-june.html

Anonymous said...

Assalam..nak tanya jugk..mak mtua n mak tuan xmkn ubat hospital ke?just mkn cincau?or nak mkn ubat hospital n cincau jugk?
Plz explain tuan ..bp too high laa..xmo mkn ubat hospital sbenarnya..coz ada kesan sampingan ..br kuar hospital kena tahan highblood ...

Hanif Idrus said...

kena makan juga ubat hospital..
cincau ini ia cepatkan turunkan BP yang terlalu tinggi...
Bila dah stabil..tak yah makan lagi ubat spital cuma makan cincau itu pun sekali sekala.

Budu Bilis said...

Assalamualaikum Singgah melawat blog Abg Hanif. Lama sunggoh tak mai. HUhU lepas bloglist ilang dulu mmg tak jumpa2 blog Abg. Apa Khabar?

p/s: Mak sy baru cite pasal ubat darah tinggi dengan merebus buah tunjuk langit.

Anonymous said...

nak tanya, satu pack silinder cincau tu beratnya berapa???

Hanif Idrus said...

Saya tak check pula...
Tapi ia jual dalam pek kecil bentuk silinder yang kecil dan besar...
Tapi kalau beli kat pasar..ia jula dalam bentuk loyang

Rahsia Cincau said...

Sesiapa nak cuba buat cincau sendiri (homemade cincau) boleh hubungi/SMS saya. Saya ada sediakan pakej lengkap bahan & panduan untuk membuat cincau. Betul cakap En.Hanif Idrus, cincau memang berkesan untuk sesiapa yang mengidap darah tinggi. Daun cincau adalah daun herba yang melalui proses2 mudah (boleh buat kat rumah) sebelum terhasilnya cincau. Saya tidak menggunakan sebarang pengawet..100% cincau asli. Kalau sapa2 yang berminat boleh ke blog http://rahsiacincau.blogspot.com

Orang Minyak said...

Personal experience

Age: 40s
Dec 26, 2013 BP 180/100
Dec 27, 2013 BP 150/90 (start medication)
Dec 28, 2013 BP 132/86 (ubat+cincau+jus epal hijau)
Dec 29, 2013 BP 113/73 never reach this level !(ubat+cincau+jus epal hijau)

Conclusion, cincau & jus epal hijau contribute to expedite bring down BP

FYI-Cicau RM1.40 satu silinder, skang dah ada flavor so mkn mcm tu je tak yah buat air. 1/2 silinder pagi the other half ptg.

selamat mencuba!

nurul2820 said...

Sekadar berkongsi.ibu sy mempunyai masalah darah tggi hampir 20 tahun.dan ibu sy sudah mengamalkan pelbagai jns ubat utk merawat masalah darab tgg.kadang kadang bacaanya normal dan kadang2 tinggi.2 tahun lepas ibu sy kwna serangan stroke smasa bacaan bp nya 130/85.sy agak terkejut kerana bacaan terswbut berada paras normal.tp tetap juga boleh kna serangan stroke.3 bulan selepas itu ibu sy di sahkan mwngalami kerosakan dua dua belah buah pinggang.dr kata kerana ubat darah tggi .ibu sy terpaksa dealisis 3 kali smggu slama 2 tahun.pelbagai cara kami sekeluarga lakukan utk merawat ibh supaya kembali pulih.sehinggalah kami memberi ibu makan sejenis ubat yg di beli di sudan.ibu sy bukan shj boleh kembalo berjalan dan pulih dr stroke.tetapi tdk perlu lagi dealisis.alhamdulillah ibu sy kembali pulih sepenuhnya.berminat untuk ketahui lebih lanjut boleh hungi sy 0139090296

nurul2820 said...

Sekadar berkongsi ibu sy antara mereka yg mengalami masalah tekanan darah tggi.hampir 20 tahun masalah itu berlarutan dan pelbagai jns ubat ibu sy amalkan utk mengatasi masalah darah ttggi.kdg2 normal bacaanya.kdg2 tggi.2 tahun lps ibu sy kena serangan stroke smasa bacaan bp nya pada tahan 130/85.sy agak terkeju kerana bacaan pada ketika itu normal.namun masih jga boleh kena serangan stroke.3 bulan slepas tu dr sahkan dua dua belah buah oinggang mak sy rosak dan kna dealisis.ibu sy terpaksa dealisi 3 kali sminggu.pelbagai cara kami sekeluarga lakukn utk merawat ibj supaya kwmbali sihat.sehinggalah slps ibu mengamalkan sjenis ubat yg di beli dr sudan ibu kembali sihat dan pulih spenuhnya dr stroke.ibj sudah buleh berjalan kwmbali.dan slps hampir 2 bulan lebih mengamalknya ibu juga sdh tidak perlu kg menjalanj rawatan dealisis.alhamdulilah ibu sy kembali pulih.berminat utk mengetahui lebih lanjut ubat terswbut boleh hubungi sy 0139090296

azizahamin said...

salam..skrg camna?

azizahamin said...

so skrg camna?

azizahamin said...

u inspired me..thnk u so much!

azizahamin said...

thnk u..

azizahamin said...

kosong lebih baik..

azizahamin said...

yg pahit itu ubat.. :)
takut bp ok naik sweet pee lak..

azizahamin said...

syukur alhamdulillah

tehcincau said...

Sebenar nya ada cara paling GAMPANG dan MURAH untuk mengatasi diabetes, yaitu konsumsi rutin CINCAU (CHIN CHAU).
Selain untuk diabetes, juga dapat untuk hipertensi, kolesterol, trigliserida, allergy, cancer, diet slim
Sangat ber manfaat
www.arogyapowder.tk

Ina ZaLinA said...

La,,, tq sbb share. Cik ina mmg suka cincau. Lps ni blh minun selalu la...

Fairuzzahmm nor said...

Saya pon nak try.. mohon share ye.. tq..

Anonymous said...

" Mencari Yang Halal Itu Kewajipan "
Mencari minuman cincau herba ASLI tanpa PENGAWET???
Produk Muslim yang HALAL lagi suci.
Hubungi kami di talian 012-3584448.

KelipKelip said...

Bulan ramadan dah nak tiba, cincau jadi pilihan utama masa berbuka

KelipKelip said...

Bulan ramadan dah nak tiba, cincau jadi pilihan utama masa berbuka

KelipKelip said...

Bulan ramadan dah nak tiba, cincau jadi pilihan utama masa berbuka

Muhammad Khairuddin Lim said...

Nak cuba.. Saya ada darah tinggi. Thanks for the info..

Nadia Johari said...

cincau cmpur dengan soya..sedappp sangat

abg joe said...

Andro plus menurunkan selsema..demam selsema.demam panas.sakit tekak.masalah kerosakan hati dan cirit birit.kandungan utama adalah andrografolida yang banyak di temui di daun hempedu bumi.andrografolida berupaya mrncegah pegumpulan kolestrol yang pekat dalam saluran darah ke tahap yang lebih baik berbanding minyak ikan kod sebanyak 10 kali ganda berkesan Kajian d jalankan mendapati andrografolida mengurangkan kelesuan badan.sebanyak 50 %.sakit tekak berkurang sebanyak 40% sakit otot berkurang sebanyak 48% dan pening kerana resdung berkurang sebanyak 30%.risiko untuk.di jangkiti selsema 2 kali menurun selepas amal kan.andro plus...

abg joe said...

Andro plus menurunkan selsema..demam selsema.demam panas.sakit tekak.masalah kerosakan hati dan cirit birit.kandungan utama adalah andrografolida yang banyak di temui di daun hempedu bumi.andrografolida berupaya mrncegah pegumpulan kolestrol yang pekat dalam saluran darah ke tahap yang lebih baik berbanding minyak ikan kod sebanyak 10 kali ganda berkesan Kajian d jalankan mendapati andrografolida mengurangkan kelesuan badan.sebanyak 50 %.sakit tekak berkurang sebanyak 40% sakit otot berkurang sebanyak 48% dan pening kerana resdung berkurang sebanyak 30%.risiko untuk.di jangkiti selsema 2 kali menurun selepas amal kan.andro plus

abg joe said...

Sebotol ada 140 biji kapsul..hrga dlm rm65...hubungi sy mohd zuhairi..andro plus..formula sjukn bdan utk drh tngi...singkir kn lmak

abg joe said...

Sebotol ada 140 biji kapsul..hrga rm65..mmg bkesan trun kn darah tingi..call sy zuhairi 0174687570...andro plus mmg bkesan

abg joe said...

Mmg bkesan...andro plus..sbtol rm65 ada 140 kapsul sebotol..

abg joe said...

Andro plus menurunkan selsema..demam selsema.demam panas.sakit tekak.masalah kerosakan hati dan cirit birit.kandungan utama adalah andrografolida yang banyak di temui di daun hempedu bumi.andrografolida berupaya mrncegah pegumpulan kolestrol yang pekat dalam saluran darah ke tahap yang lebih baik berbanding minyak ikan kod sebanyak 10 kali ganda berkesan Kajian d jalankan mendapati andrografolida mengurangkan kelesuan badan.sebanyak 50 %.sakit tekak berkurang sebanyak 40% sakit otot berkurang sebanyak 48% dan pening kerana resdung berkurang sebanyak 30%.risiko untuk.di jangkiti selsema 2 kali menurun selepas amal kan.

Andro plus mmg bkesan...sebotol rm65..ada 140 biji kapsul.sebotol..call sy zuhairi.0174687570

abg joe said...

Andro plus menurunkan selsema..demam selsema.demam panas.sakit tekak.masalah kerosakan hati dan cirit birit.kandungan utama adalah andrografolida yang banyak di temui di daun hempedu bumi.andrografolida berupaya mrncegah pegumpulan kolestrol yang pekat dalam saluran darah ke tahap yang lebih baik berbanding minyak ikan kod sebanyak 10 kali ganda berkesan Kajian d jalankan mendapati andrografolida mengurangkan kelesuan badan.sebanyak 50 %.sakit tekak berkurang sebanyak 40% sakit otot berkurang sebanyak 48% dan pening kerana resdung berkurang sebanyak 30%.risiko untuk.di jangkiti selsema 2 kali menurun selepas amal kan.

Andro plus mmg bkesan...sebotol rm65..ada 140 biji kapsul.sebotol..call sy zuhairi.0174687570

abg joe said...

Andro plus menurunkan selsema..demam selsema.demam panas.sakit tekak.masalah kerosakan hati dan cirit birit.kandungan utama adalah andrografolida yang banyak di temui di daun hempedu bumi.andrografolida berupaya mrncegah pegumpulan kolestrol yang pekat dalam saluran darah ke tahap yang lebih baik berbanding minyak ikan kod sebanyak 10 kali ganda berkesan Kajian d jalankan mendapati andrografolida mengurangkan kelesuan badan.sebanyak 50 %.sakit tekak berkurang sebanyak 40% sakit otot berkurang sebanyak 48% dan pening kerana resdung berkurang sebanyak 30%.risiko untuk.di jangkiti selsema 2 kali menurun selepas amal kan.

Andro plus mmg bkesan...sebotol rm65..ada 140 biji kapsul.sebotol..call sy zuhairi.0174687570

abg joe said...

Sebotol rm65..kapsul...mmg bkesan..sbtol ada 140 biji kapsul..call sy mohd zuhairi 0174687570

sufii said...

terima kasih atas perkongsian..nak kene try jgk ni..stress buat programming smpai melambung naik..

sufii said...

terima kasih atas perkongsian..nak kene try jgk ni..stress buat programming smpai melambung naik..

roxy said...

Tadi sy check tekanan darah sy 200!! Sy blk rumah terus cari info petua utk turunkn tekanan darah & terjumpa blog ni... sy minum cincau + stevia mlm ni... esok nk pegi jumpa doktor lg... mudah2an bacaan makin menurun.... dgn izin Allah....

roxy said...

Tadi sy check tekanan darah sy 200!! Sy blk rumah terus cari info petua utk turunkn tekanan darah & terjumpa blog ni... sy minum cincau + stevia mlm ni... esok nk pegi jumpa doktor lg... mudah2an bacaan makin menurun.... dgn izin Allah....

Anonymous said...

Minta maaf nk mengadu tentang penipuan oline

saya telah DITIPU oleh 0139090296 yg menjual arabic gam. Da bayar rm320 tapi barang tak hantar. Dia kata da send tapi pecah. Alasan 2kali yang sama dia takperasan and sy tegur takkan pecah lagi. Dia tutup fon dan takde barang yg smpai ke rumah smpai sekarang

Saya telah DITIPU oleh sue katanya seorang cikgu DITIPU oleh PENIPU

0139090296 03070000409108 CIMB .rezki mewah resources.

Sy akan sebarkan maklumat. Utk pengetahuan lebih lanjut boleh msg saya 0197500940 kita kumpul ramai2 cari PENIPU ini!!

setya said...

yang saya tahu cincau hijau yang berasal dari tumbuhan yang bisa menurunkan darah tinggi

dayang awang said...

Saya baru terkena darah tinggi dlm se bulan ni, 1st bp check 170/++ tak ingat bacaan s belah bwh, turun naik dlm se bulan paling kurang bacaan 150/80.... Dr nak start ubat tpi sy minta tempuh, so now nak cuba cincau ni..... sakit kepala ,meyerang lagi d awal pagi, tu lag semangat nak cari penawar d pagi hari.... nasib saya baik kerana mendapat info dri saudara, will trus bli hari ini jua, dah tak tahan hari2 sakit kepala.

Diniey Cute said...

Salam.... cincau boleh makan x dgn ubat hospital??

Diniey Cute said...

Salam.... cincau boleh makan x dgn ubat hospital??

perubatan khalifah said...

bahaya penyakit darah tinggi ni, sekiranya tidak dikawal dan tekanan makin meningkat, boleh menyebabkan salur darah pecah.
yang paling ditakuti,pendarahan dalam otak, sebab disitulah selalunya terjadi salur darah pecah ni...
pesakit akan menghidap stroke atau lumpuh badan, samada separuh atau sepenuhnya.
pernah terjadi semasa saya menjalani latihan jururawat di sebuah hospital dulu...selama ni cuma belajar dari buku jer...
ada ramuan dan rawatannya.
pernah cuba ramuan merawat kanser pada pesakit yang ada darah tinggi di sebuah hospital di singapura.
alhamdulillah, turun.
ramuan yang sama juga berkesan untuk diabetes.
anda boleh buat sendiri ramuannya di rumah.
#blogspot:rawatankanser2013

Anonymous said...

Info yang sangat berguna.
Penawar Kencing Manis

Anonymous said...

Info baru. mohon share.

fara said...

Nak share kat sini darah tinggi ni memang bahaya kalo tak dirawat. Dalam case yang teruk boleh pitam atau tumbang kalo tak dirawat. Mak sy salah sorang penghidap darah tinggi ni. Kalo pergi hospital memang banjyak la ubat kena makan..then ada sorang pak cik ni recommend kan rawatan akupuntur dan herba dekat KL. nama tempat tu THE TOLE ACUPUNCTURE

fara said...

Nak share kat sini darah tinggi ni memang bahaya kalo tak dirawat. Dalam case yang teruk boleh pitam atau tumbang kalo tak dirawat. Mak sy salah sorang penghidap darah tinggi ni. Kalo pergi hospital memang banjyak la ubat kena makan..then ada sorang pak cik ni recommend kan rawatan akupuntur dan herba dekat KL. nama tempat tu THE TOLE ACUPUNCTURE

Arsad mekanik said...

dah beli cincau sebotol semalam kat giant!

Sofea said...

Ouh baru tahu. Mak saya pun ada darah tinggi. Dia suka cincau lepas ni kena bagi tahu. Terima Kasih.

perubatan khalifah said...

+arsad mekanik
huhu, cincau sebotol ?
maksud tuan, air minuman cincau tu ker?
saya rasa, yang dimaksudkan cincau di dalam petua di atas, ialah cincau sahaja dicampur dengan air.
yang tuan beli sebotol kat giant, kalau tak silap saya, yang tu air minuman cincau. kandungan gula tinggi.
sebaiknya tuan buat sendiri air cincau di rumah.
nanti, kongsi2kan lah testimoninya di sini yer...
semoga beri kebaikan pada kita semua.

zoro rozo said...

hi semua n salam ramadhan..
terbaru semalam check darah tingi 203/xigat
so mmg dad over ssg.. so doc kasi ubat sebeban utk di mkn..
hati mula risau tapi pagi ni try google apa2 penawar ttg darah tingi
terbaca blog ini.. haha rasa nak try hari ini juga cincau tu.. test dlm 1 minggu pastu nak check balik ada apa2 perubahan ttg bacaan nanti sy akan update disini..

Anonymous said...

As'salam...cincau sebenarnya diperbuat daripada daun cincau yang dikeringkan..direbus untuk dapatkan pati cincau..tak salah saya panduan memasak pun ada..cuba tengok kat blog ni ----> http://rahsiacincau.blogspot.com

Nora Karim said...

Thanks sharing... encik hubby saya darah tinggi... nak try juga la... tapi dia susah sikit nak mkn ubat.. nanti saya try pujuk...

Adi idrus said...

Baru check BP tadi..wow 207/102..balik opis ni kene singgah beli cincau banyak2 dan minum..Nasib baik saya suka minum cincau..Mudah2an boleh turunkan BP saya...InsyaAllah.

Anonymous said...

semlm jumpa doktor...check darah...doktor ckp tinggi...kena pi beli cincau jugak ni

DIY at Home said...

Lepas baca post tuan, sy terus cari dan jmpa blog org jual daun cincau kering..terus order..skrg saya buat sendiri cincau tiada bahan pengawet..beli kat rahsiacincau.blogspot

lanun modern said...

saya pun baru nk kena agaknya sb bila brjln rasa melayang je tp memang sejarah klrga saya ada darah tggi terima kaseh dgn info yg berguna ini insyallah akn saya coba cincau.

lanun modern said...

info ini sgt berguna pd penderita drah tggi dn stggi tggi penghargaan atas semua blogger ini.saya pn mgkin ada drah tggi sb saya rasa melayang bila berjln,pening sikit dsebelah kiri unbun2.terima kaseh saya akn coba mkn cincau.

lanun modern said...

terima kaseh pd semua blogger ini sb mberi info yg sgt berguna,dn saya pn mgkin ada darah tggi sb bila berjln rasa melayang2 dn sakit sikit dkepala sebelah kiri umbun2.insyakallah saya akn coba cincau.terima kaseh sekali kwan2.

lanun modern said...

terima kaseh pd semua blogger2 ini sb mberi info yg sgt berguna dn manfaat utk manusia dseluroh alam,saya pn mgkin ada darah tggi sb rasa pening d kepala sebelah kiri umbun2,dn saya akn coba cincau.terima kaseh sekali admin ini.

lanun modern said...

terima kaseh pd semua blogger ini yg byk beri manfaat pd pngidap darah tggi,terutama pd admin semuga Allah mbalz jasa tuan2 dn puan2 semua,saya rasa saya pun ada darah tggi sb pening dikepala sebelah kiri umbun2,insyakallah saya akn coba cincau yg disarankn.

Anizan Che Mat said...

Ramai dah Cuba..saya pun nak Cuba la..

Anizan Che Mat said...

Terima kasih,saya pun ingin mencuba...blood pressure naik pressure dengan kerja dan kehidupan yg mencabar.

Anizan Che Mat said...

Terima kasih,saya pun ingin mencuba...blood pressure naik pressure dengan kerja dan kehidupan yg mencabar.

Anonymous said...

Alhamdullilah. Saya da cuba dah 5 hari.Hari tu BP naik 168/119. Saya amalkan makan cincau lps baca blog ni. Hari ni check da turun 146/98. Tu baru 5 hari. Tq Hanif =)

Anonymous said...

Salam. Kalu yg doktor ckp nk potong kaki sbb kencing manis. Boleh try bwk g sinsei d Kepala Batas.P.Pinang. Dgn izin Allah jugak..x jadi potong. Sbb sinsei ni rawat sehingga baik luka dan isi baru naik dlm mase 2minggu shj. G hospital dorg selinap2 kulit tp kulit baru x naik2. Alih2 pakar nk potong terus...huish. Ape lagi sy bawa ibu saya jumpe sinsei ni sekalipon dh tahap kritikal. Alhamdulillah sembuh isi baru naik mcm x pernah luka.
Kencing manis ibu sy X pernah turun semer 25lebih... Sekarang stop insulin bacaan maintain 6.5 utk umur 70an dan byk history penyakit. Cer google sinsei Kepala Batas.

jida said...

first time dengar. nice info.

penawargout said...

artikel yg menarik..moga mendapat keberkatan

dr.mercy lara said...

Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai atau perempuan dirasuk kesihatan yang serius dan 100% dalam penjualan atau pembelian buah pinggang perlu segera menghubungi hospital. Mercy lara e-mel: mercylarahospital@gmail.com. Oleh kerana kita mempunyai ramai pesakit yang masih hidup. Memerlukan pemindahan buah pinggang, anda sedang mencari peluang untuk menjual buah pinggang untuk wang kerana rehat kewangan ke bawah dan kami akan memberi anda $ 800,000 untuk buah pinggang beliau. Kami juga mempunyai ubat untuk HIV / bantuan Untuk mengatasi perkara ini, sila hubungi kami melalui e-mel: contact @.

EMAIL: mercylarahospital@gmail.com

WhatsApp nombor; +2348053930975

Terima kasih.

Normah Mat said...

Baru blik dari klinik drh tiggi 170/98.baru jadi 23hb6 p cek sampai skrg pun x mau turun. Mcm2 dah cuba x mai turunturun juga. Kena mkan ubat. Takut punya pasal mkan mkan juga. Bleh ka mkan cincau tu ubat dah mkan. Tq hanif.