Fotografi: Merpatiku

Hari ini nak buat entri bergambar sahaja ler..hehehehehe. Ini gambar aku ambil dekat rumah mak aku tempoh hari. Punyalah payah nak menunggu burung-burung ini terbang!!!

Mood nak ambil gambar muncul lak setelah ambil  gambar kerja kahwin oleh anak aku.

Terpaksa rasuah tabur beras dan diri tegak-tegak supaya burung-burung ini biasa dengan aku.
Gambar tak sharp sangat sebab shutter speed aku pakai 640. Sepatutnya kalau aku pakai 1000 mungkin lagi sharp masa ambil tengah terbang..huhuhuhu.
merpati

merpati

merpati
merpati

17 comments

Wah.. ini sudah bagus. Memang cun. Aku suka gambar yang last tu masa burung tu tengah terbang. Nak ambik gambar macam ni memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Gambar yang burung tu tengah berjalan pun cantik. Nice composition.

salam bro anep
Merpati dua sejoli
Tirana aduka singgah pagi

boleh la lepas ni ambil job tangkap gmbr hihi

Salam Tuan HI,
Berbakat tuan...boleh polish lagi ni.. Gambar last paling ohsem! krn ketabahan dan kesabaran tuan :)

gambar last cantik.. :)

Saya adalah pengguna Canon cuma lensa jer lain..pakai 50-250mm...hahaha

cantik2..boleh improve lg..

*ye2 je bg nasihat..=P

jinak jinak merpati...merah merah delima...siapa yang baik hari pasti ku terima..eh..

Regards,
-Strider-

dah lama tak tgk merpati...dulu2 ada jugak bela kat kampung...yg ekor kembang tu......

tertiba nak nyanyi lagu..

"kau umpama merpati putih , patah sayapnye di udara"

hehhe.. suara wa tak sedap wooo..

Wah cantik gambar2 ni..mmg fotografer profesional lah en.hanif ni..

Ambil sendiri ye En Hanif.. yang 1st tu memang dasat lah... tabik spring lah..

Dah handal benolah kiranya tu hehe..