Header Ads

Google Plus Follower Telah Mencapai 1000

Google Plus Follower Telah Mencapai 1000
Salam Satu Blogger. Akhirnya Google Plus Follower saya telah mencapai 1000 orang dalam masa 4 bulan 2013 ini.
Saya memang target pada tahun ini 1000 follower untuk Google Plus. Tapi syukur alhamdulilah ianya cepat pula...kikikiki.

Terima kasih diucapkan pada semua rakan-rakan yang telah menjoinkan diri dengan Google Plus Follower saya ini.

Pada dasarnya Google Plus Follower dan Google Friend Connect ini hampir sama sahaja fungsinya iaitu like satu sama lain.
Ia tidak mempengaruhi pagerank anda atau secara tiba-tiba meningkatkan Alexa anda..hehehehhehe.

Pernah saya katakan dahulu, ianya hanya berfungsi dari segi psikologi sahaja. Sesekali buka blog dan lihat follower bertambah. Dalam hati mesti tersenyum riang.hahahahaha.
Pedulikan apa yang ditulis oleh semua orang bahawa Google Plus atau Google Friend Connect tidak penting dan tidak memberi apa-apa erti pada blog.

Anda tahu dan saya pun tahu perkara ini kan. Tapi sekali lagi kita melihat signifikan pentingnya widget ini dari pemahaman 90% blogger iaitu jika Google Plus atau Google Friend ini bertambah maka mereka anggap anda ni bagus.. Betul tak?

Walau pun diasak beberapa kali widget ini tidak penting namun setiap kali blogger baru bertambah, benda inilah yang mereka nak kejar dulu..huhuhuhuhu.
So kita sebagai blogger suka tak suka terpaksa mengikuti gelombang pilihan ramai ini. Bersama-sama mengejar follower!!!

Lagi pun aku lihat tiada cacatnya dalam blogging ini jika kita mengejar jumlah follower ini kan. Adakah ia akan mengganggu trafik anda? Adakah ia akan menganggu pagerank anda?
Malah ia tidak memberi apa-apa kelebihan pun pada anda...hahahahaha.

Aku sebenarnya suka mengejar Google Plus Follower ini kerana jika mereka masukkan anda dalam circle mereka. Setiap publish kita akan diterbitkan di Google Plus Profile mereka.
Lagi satu ia mudah untuk ke Google Plus, dengan hanya satu klik sahaja berbanding Google Friend yang terpaksa melalui beberapa klik baru sampai ke blog anda.

Google Plus Follower Telah Mencapai 1000 Tambahan lagi Google Plus merupakan anak emas Google dan saya dengar desas-desus Google Plus terutama jika anda mempunyai button "Google Share" ianya merupakan sebahagian dari algoritma Google untuk pagerank.

Google Plus ini juga seperti Facebook dimana kita boleh share/ping artikel kita dengan Google Plus Page yang membuat laman ping ini.
Ini pun senang tanpa perlu pergi ke laman Google Plus mereka untuk ping. Hanya dengan memilih Google Plus Pages mana yang anda hendak, terus share ke sana melalui share button Google Plus di blog anda!!! Senang!!

Sekali lagi trimas kepada semua rakan-rakan blogger semua yang telah membaca, mengomen serta add saya dalam circle mereka.

15 comments

wantie said...

tahniah.. wah banyak tu..

Shaiful Zaidi said...

tahniah bro.

Lelaki Ini said...

wah, tahniah!

Fairul Azmi said...

Tahniah2. Kaulaiti lawan kuantiti.

Kualiti pembaca menang, tapi dari aspek psikologi macam tuan cakap la, nampak nombor besar lagi best.

Tambah semangat

Remy hazza said...

tahniah bro...dah byk tu...... semoga bertambah2 lagi nanti......

Sheila Salim said...

Assalamualaikum abg hanif. waa cepatnya! mantap tuu. hehe. keep blogging abg hanif. suka baca sini :)

Hootoh Tudia said...

Tahniah bro.. nak dibandingkan dengan blog aku, mcm langit dengan bumi aje.. hehehe
Much more respect

Yumida Huda said...

tahniah ye hanif
wah..sy blm sampai ke angka tu
sokong kata hanif..bila follower kita bertambah..sedikit sebyk meriangkn hati kita...memberi semangat dlm berblog kannn

husna zahidi said...

even x penting still rsa seronok bila follower bertambah kan..=D

tahniah ye..=)

miz ruha said...

tahniah!! ^_^

Haryati Faizal said...

tahniah hanif...

Raudzah Zahari said...

Congrats Hanif...so now the next target will be 2000 k...and thanks jadi one of my google+ friends..

baby comel said...

Wah byknya 1k tu. Kita baru nk msuk 900 je.

Cik Fie said...

tahniah ye :)

aeinna Musa said...

owh x penting ye..tapi suke sangat,..hehe...design g+ pon cantekkk..hihi