Header Ads

PRU13 keyword panas

pru13
Minggu ni aku benar-benar minta maaf tak dapat blogwalking sebab kerja melambak-lambak. Kerja tak ler banyak sangat tapi semuanya nak kena siap cepat..huhuhuhu.

Berbalik pada entri di atas. Keyword adalah salah satu perkara asas dalam berblogging.
Keyword PRU13 penyumbang trafik yang baik jika gunakannya dengan bijak.
Seperti yang saya jangkakan entri saya bertajuk Senarai calon PRU13 BN Melaka pada mulanya tiada trafik yang baik.

Dan hari ni apabila penamaan calon bermula, secara tiba-tiba trafik meningkat dengan baik sekali.
Sempena PRU13 ini adalah digalakkan blogger sekurang-kurangnya membuat satu entri yang mempunyai keyword PRU13.

Teknik mendapatkan trafik melalui keyword PRU13 janganlah terlalu global. Sebab ramai yang membuatnya...

Entri PRU13 anda haruslah sekitar negeri anda. Kecilkan skop agar pencari maklumat mudah terus ke blog anda dan yang penting keyword anda tidak banyak persaingan.
Sebagai contoh terbaik.
Senarai calon-calon BN dan Pembangkang di Melaka
Berbanding Senarai calon BN dan pembangkang. Yang ni skopnya terlalu luas.

Anda tentu menempelak berkata bahawa anda tidak suka politik.
Saya bukan suruh anda berpolitik tapi suruh anda buat entri berdasarkan keyword.
Sesekali apa salahnya naikkan trafik menggunakan keyword panas yang terpampang dimata...hihihihi. Inilah SEO....

Saya tak faham politik, macam mana nak buat? Maklumat PRU13 ini copy paste sahaja dari e-paper. Tepek kat blog kau dan selit ler gambar. Senang ajerkan. .
Jom buat entri PRU13 ini. Rugi kalau anda tak buat. Tak perlu fikir-fikur nak buat entri...hihihihu

10 comments

mama3heroo said...

nice sharing hanif..nanti nak gugel cari info pasal pru13

itu Akhil said...

info yg berguna broo..
nk cuba laa hhaha

TiranaAduka said...

salam anep
Nanti ta fikirkan.tq sudi sharekan bro anep

baby comel said...

Baik abg hanif. Dah ada draf psl pru 13 ni lg2 perak ni panas sikit hal pru.. Hehehehe

wantie said...

jom...jom...

Isabel Diaz said...

Nak buatlah.. Tapi takde idea.. Hurm..

Normi Nieza said...

tgk cr yb hanif idrus bertanding bahagian mana..haha

Mieza Jhaa K said...

Sy pn baru boleh bw ni sbb masalah internet...nk buat jgk entry pasal ni..tggu line ok...hehe

hainom OKje said...

Ooooo yeh....bis tu mcm tak de idea je haha.

Remy hazza said...

remy dah try ikut tip bro....he3