Ridha Khadher
Usaha tanda kejayaan !!! Dahulu orang -orang Perancis dikenali sebagai chef masakan didunia!! Dan kini Ridha Khadher warga Tunisia adalah pembuat roti terhandal di Perancis.

Ini bukan satu perkara yang mengejutkan. Sebagai contoh di Malaysia, kitalah yang mula-mula sibuk perkenalkan sepak takraw tapi kini kita adalah yang hampir  tercorot..hehehehehe.
Aku tabik Ridha Khadher kerana uasahanya memberi kejayaan.

Ridha Khadher Jika anda mahukan roti baguette terbaik di sini, anda perlu menemui Ridha Khadher. Penjual roti berusia 42 tahun itu membuat roti panjang tersebut sejak berumur 15 tahun lagi

Kelmarin dia memenangi anugerah berprestij Grand Prix sebagai pembuat roti baguette terbaik di sini. Khadher yang dilahirkan di Tunisia merupakan antara 203 peserta pertandingan tersebut dengan 52 peserta lain digugurkan kerana gagal memenuhi syarat ketat acara tersebut.

 "Saya menyertai pertandingan itu pada saat-saat akhir dan tidak menyangka baguette saya adalah yang terbaik," katanya. Sebagai hadiah, dia memenangi kontrak membekalkan roti tersebut ke Istana Presiden Perancis selama setahun.