earthquake at China

Aku pun susah nak cakap. Samada tanggungjawab atau minah ini gila kot ....hehehehe. Tengah solek tetiba bergegas dengan baju pengantin pergi interview orang.

Siap ada bunga lagi kat tangan dia. Sebaik-baiknya kalau komitmen tukarlah baju dulu kot. Mungkin pandangan orang  lain dia komitmen tapi aku rasa dia nak ambil kesempatan expose diri...

Seorang wartawan sebuah stesen televisyen, Chen Ying sanggup meninggalkan majlis perkahwinannya apabila dia membuat laporan tentang kejadian gempa bumi yang berlaku di wilayah Sichuan, barat daya China kelmarin.
earthquake at China
Ketika kejadian, Ying disolek sebelum majlis perkahwinannya berlangsung. Menurut laporan media tempatan, ekoran gegaran gempa bumi berlaku di sini, dia yang masih berpakaian pengantin sanggup membuat temu ramah dengan penduduk dan membuat laporan tentang kejadian tersebut secara langsung.

Lebih 200 orang terbunuh dalam kejadian itu selepas berlakunya gempa bumi sekuat 6.6 pada skala Richter dengan kedalaman 12 kilometer dan berpusat dekat bandar ini