Salam Satu Blogger. Lama betul aku tak buat tutorial dan memang lama tak blogwalking. Minggu ini aku janji akan blogwalking ke semua rakan-rakan blogger.

Busy sesangat dengan kerja dan kemudian Sabtu/ahad pergi memancing..huhuhuhu. Habis blogwalking aku..hehehehe. Terima kasih kepada rakan blogger yang tak jemu-jemu ke sini..

Hari ini nak buat tutorial bagaimana nak add You Tube Subscribe dalam blog. Soalan penting timbul? Penting sangat ker nak letak You Tube Subscribe dalam blog.

Penting jika anda :
a) Sering membuat video dan mahukan penonton
b) Anda hendak enable "Monetize" supaya dapat Google Adsense.
Jika anda aktif, secara tak langsung anda akan menjana pendapatan juga.

Tanpa buang masa jom kita buat.
Senang sahaja iaitu copy HTML di bawah.
Pergi ke layout.
Add "New Gadget"
Pilih "HTML/Java Script"
Copy dan masukkan HTML tersebut.
Siap.

<iframe src="http://www.youtube.com/subscribe_widget?p=hanifidrus74"
       style="overflow: hidden; height: 105px; width: 300px; border: 0;"
       scrolling="no" frameborder="0">
    </iframe>


Tukarkan tulisan berwarna merah dengan You Tube username anda.

Kalau anda dah faham, please subscribe You Tube saya di dalam post ini juga..hahahahahhaha.
Cuba klik subscribe kat atas...berfungsi tu..kikiki

Aku tengah pening sekarang nak appravol "Google Adsense". Orang kata cara paling senang pakai You Tube.