Add Subscribe You Tube Button Di Blog - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Add Subscribe You Tube Button Di Blog



Salam Satu Blogger. Lama betul aku tak buat tutorial dan memang lama tak blogwalking. Minggu ini aku janji akan blogwalking ke semua rakan-rakan blogger.

Busy sesangat dengan kerja dan kemudian Sabtu/ahad pergi memancing..huhuhuhu. Habis blogwalking aku..hehehehe. Terima kasih kepada rakan blogger yang tak jemu-jemu ke sini..

Hari ini nak buat tutorial bagaimana nak add You Tube Subscribe dalam blog. Soalan penting timbul? Penting sangat ker nak letak You Tube Subscribe dalam blog.

Penting jika anda :
a) Sering membuat video dan mahukan penonton
b) Anda hendak enable "Monetize" supaya dapat Google Adsense.
Jika anda aktif, secara tak langsung anda akan menjana pendapatan juga.

Tanpa buang masa jom kita buat.
Senang sahaja iaitu copy HTML di bawah.
Pergi ke layout.
Add "New Gadget"
Pilih "HTML/Java Script"
Copy dan masukkan HTML tersebut.
Siap.

<iframe src="http://www.youtube.com/subscribe_widget?p=hanifidrus74"
       style="overflow: hidden; height: 105px; width: 300px; border: 0;"
       scrolling="no" frameborder="0">
    </iframe>


Tukarkan tulisan berwarna merah dengan You Tube username anda.

Kalau anda dah faham, please subscribe You Tube saya di dalam post ini juga..hahahahahhaha.
Cuba klik subscribe kat atas...berfungsi tu..kikiki

Aku tengah pening sekarang nak appravol "Google Adsense". Orang kata cara paling senang pakai You Tube.


14 comments:

Shaiful Zaidi said...

lum subscribe lg....

baby comel said...

Penting ke benda ni abg hanif??

ANa Ahmad said...

anda di tag :) http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

Hanif Idrus said...

Sebenarnya ia tak penting pun..hahahahha
Ini hanya kongsi knowledge sahaja kalau ada sesiapa yang berminat..hihi

Isabel Diaz said...

Nice sharing..

my notes said...

sebab subscribe you tube lah saya punya google+ kena hack ... grrrr

NJihe.am said...

salam singgah. thanks 4 the info.

Normi Nieza said...

a.hanif apasal nama normi nieza ada kat situ?haha..sj nak publisitikan saya yer..haha

siti fatima Arifin said...

ingatkna pntng td.hehe..tp terpulang la pd sapa2 yg nak subsribe kan.. thank 4 sharing..

wantie said...

adoi.. tengok komen "my notes" tu rasa mcm risau je. kang tak pasal pasal G+ kena hack.

Ieta Mat Saad said...

Masa memula td, nmpk ada n, sendiri terfikir "alamak, blogger hebat appear nm ai la dlm entri ni" skali baca smpi bwh "Kalau anda dah faham, please subscribe You Tube saya di dalam post ini juga..hahahahahhaha.
Cuba klik subscribe kat atas...berfungsi tu..kikiki " skali sy pun klik la... hilang nm sy. haha scr tak lgsung, sy dh subscribe you tube en Haniff. Bijak2... BTW, mekasih buat entri ni. At least fhm dh sy tujuannya. hehe

Azlan Strider said...

dulu ade gak try apply adsense nie..tapi asyik kena reject jer..hehe..katanya sbb unsupported language..hehe

Regards,
-Strider-

hainom OKje said...

Apa ke bendanya ni Nep hehe...
Jarang pun buat youtube ni!

Sukma Haron said...

oic....
good sharing....