Harga Minyak Turun RM0.50 Pada 21.05.2013.


Harga Minyak Turun  RM0.50 Pada 21.05.2013

Penurunan Harga Minyak akan berkuat-kuasa pada 21 Mei 2013 iaitu esok. Kabinet Baru Barisan Nasional hari ini mengesahkan bahawa semua harga minyak akan diturunkan sebanyak RM0.50 sen,di semua stesen minyak di seluruh negara. Perkara ini disahkan oleh seorang menteri kabinet selepas selesai mesyuarat tengahari tadi.

Kabinetdalam Mesyuarat nya petang tadi, sebulat suara bersetuju untuk menghapuskan cukai yang dikenakan pada premis-premis syarikat minyak, dengan itu harga minyak manpu diturunkan sebanyak 35 peratus untuk setiap kategori akan berkuatkuasa pada pukul 12 malam ini.

Sumber itu juga menegaskan, penurunan harga tersebut juga akan dapat dinikmati oleh semua kenderaan yang mengisi minyak di stesen dalam negara ini. Kabinet berharap penurunan harga minyak ini dapat mengurangkan bebanan rakyat.


Berikut adalah senarai minyak yang terlibat dengan penurunan harga,

1.Minyak Angin (Cap kapak dan cap Tombak)
2.Minyak Senyonyong (Cap Dacing dan Cap Senduk)
3.Minyak Gamat ( Keluaran Pak Mat,Veteran Umno Yang Boikot Air Asia)
4.Minyak Dagu dan Minyak Tumit
5.Minyak Pengasih dan Minyak Meluat
6.Minyak Belacak

  
Hahahahhahaha...aku terima e-mail ini dari rakan aku .....Jangan marah!! 

25 comments

Ok fine! Esok jgk kta cari myk semua tu

Eee... Geram je.. Haha.. Gempak je..

Dah terbaca kat whatsapp semalam.
Ramai jugak member2 yang tak baca habis terkena.

adoiyai..terkena..hehehehe..

siot jer....aku dah semangat ni rupanya wakenabeb hahahha

sangat menyakitkan hati wooo....huhuhuhuh

adooi...

dah terkena, terkena lagi?

kehkeh.

Ciss.. punya la wa baca sampai habis.

Google+ saya dah kena ban harap maklum ya

http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/05/terkini-google-suspend-account-saya-nak.html

Lawak pagi selasa.nampak gayanya in our drean ajelah..

Naik baik Abang tak cakap minyak lintah.. Hahaha..

*hentak kepala kat dinding

ingatkan betoi2 tadi..baru berngan minggu ni boleh balik kg dengan suka hati

tengok tajuk tu kat bloglist. ingatkan BN dah laksanakan manefesto PR. hahahaha...

wah..minyaktumit pon ado.

so funny ok hanif....ceh!bru nak cakap ayut ka tsini harga same jer....sabor jela :D

trkena...ingatkan btl2 la .haha.... hai minyak hai minyak... bleh buat orng naik minyak jer.

itu yang peliknya, kata turun dari 21/5 tapi kite duk isi minyak tengok serupa je harganya...