Header Ads

Harga Minyak Turun RM0.50 Pada 21.05.2013.


Harga Minyak Turun  RM0.50 Pada 21.05.2013

Penurunan Harga Minyak akan berkuat-kuasa pada 21 Mei 2013 iaitu esok. Kabinet Baru Barisan Nasional hari ini mengesahkan bahawa semua harga minyak akan diturunkan sebanyak RM0.50 sen,di semua stesen minyak di seluruh negara. Perkara ini disahkan oleh seorang menteri kabinet selepas selesai mesyuarat tengahari tadi.

Kabinetdalam Mesyuarat nya petang tadi, sebulat suara bersetuju untuk menghapuskan cukai yang dikenakan pada premis-premis syarikat minyak, dengan itu harga minyak manpu diturunkan sebanyak 35 peratus untuk setiap kategori akan berkuatkuasa pada pukul 12 malam ini.

Sumber itu juga menegaskan, penurunan harga tersebut juga akan dapat dinikmati oleh semua kenderaan yang mengisi minyak di stesen dalam negara ini. Kabinet berharap penurunan harga minyak ini dapat mengurangkan bebanan rakyat.


Berikut adalah senarai minyak yang terlibat dengan penurunan harga,

1.Minyak Angin (Cap kapak dan cap Tombak)
2.Minyak Senyonyong (Cap Dacing dan Cap Senduk)
3.Minyak Gamat ( Keluaran Pak Mat,Veteran Umno Yang Boikot Air Asia)
4.Minyak Dagu dan Minyak Tumit
5.Minyak Pengasih dan Minyak Meluat
6.Minyak Belacak

  
Hahahahhahaha...aku terima e-mail ini dari rakan aku .....Jangan marah!! 

25 comments

Shaiful Zaidi said...

ingatkan betui2...

baby comel said...

Ok fine! Esok jgk kta cari myk semua tu

aQu Mad said...

wakena beb hahaha..

itu Akhil said...

hahaha adoiii terkena !!

maria firdz said...

Eee... Geram je.. Haha.. Gempak je..

muja said...

termarah, grrr

Izzat Eshak said...

Dah terbaca kat whatsapp semalam.
Ramai jugak member2 yang tak baca habis terkena.

Kathy Rbain said...

adoiyai..terkena..hehehehe..

azaz said...

siot jer....aku dah semangat ni rupanya wakenabeb hahahha

shahdiana said...

sangat menyakitkan hati wooo....huhuhuhuh

Waazin Aiman said...

lawak terbaikkkk !...

Rapunzeel Cikilolo said...

adooi...

dah terkena, terkena lagi?

kehkeh.

Mr Lonely said...

lol~

amir rofie said...

Ciss.. punya la wa baca sampai habis.

Blog 3 Dalam 1 said...

Google+ saya dah kena ban harap maklum ya

http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/05/terkini-google-suspend-account-saya-nak.html

Raudzah Zahari said...

Lawak pagi selasa.nampak gayanya in our drean ajelah..

Normi Nieza said...

hampeh jer entry nie..haha

Isabel Diaz said...

Naik baik Abang tak cakap minyak lintah.. Hahaha..

inche hlovate said...

*hentak kepala kat dinding

ingatkan betoi2 tadi..baru berngan minggu ni boleh balik kg dengan suka hati

Mieza Jhaa K said...

Ingatkan betol dah..haiyaaaa

wantie said...

tengok tajuk tu kat bloglist. ingatkan BN dah laksanakan manefesto PR. hahahaha...

wah..minyaktumit pon ado.

ayut said...

so funny ok hanif....ceh!bru nak cakap ayut ka tsini harga same jer....sabor jela :D

siti fatima Arifin said...

trkena...ingatkan btl2 la .haha.... hai minyak hai minyak... bleh buat orng naik minyak jer.

hainom OKje said...

Ohhh nak pekena orang yeh!

MyFreeMinded said...

itu yang peliknya, kata turun dari 21/5 tapi kite duk isi minyak tengok serupa je harganya...