Hari Wesak Melaka Pula Kerja - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Hari Wesak Melaka Pula Kerja

Hari Wesak
Salam satu Blogger. Aku ucapkan selamat bercuti pada semua.
Hari ini kan Hari Wesak dan kebanyakkan negeri memberi cuti umum pada semua rakyatnya.

Dan rasanya ramai yag mengambil kesemaptan sempena Cuti Hari Wesak dan juga permulaan cuti sekolah ini melancong atau balik kampung. Pulang dengan berhati-hati yek!!

Sediit sebanyak tentang hari Wesak untuk pengetahuan:

Hari Wesak merupakan hari terpenting bagi penganut ugama Buddha kerana hari Wesak melambangkan kelahiran, kesedaran, dan kematian Gautama Buddha. Penganut Buddha akan mengunjungi kuil Buddha pada waktu pagi untuk memusatkan fikiran kepada lapan prinsip "Precepts" sementara para sami yang memakai sarung kuning akan membaca kitab Buddha "Sutras.

Tapi kenapa pula yang cuti ramai India tempat kerja aku ini yek..huhuhuhu.
Ini aku kena buat edisi siasat ini..heheheh.

Berbalik pada cuti Hari Wesak ini. Aku pun hairan kenapa kerajaan Persekutuan tak buat satu standard Hari Wesak ini sebagai cuti umum. Ini tak adil untuk aku dan semua rakyat Melaka.

Macam hari ini kerja pun tak berbaloi sebab nak deal dengan customer pun tak boleh sebab mereka semua cuti. Nasib baik tempat aku tengah banyak problem, boleh ler sibukkan diri sikit...kikiki.

Mungkin penduduk Melaka ini terlampau produktif  hingga kalau diberi cuti mereka menolaknya..hhhihi.

Walau apapun Selamat bercuti untuk semua dan sempena cuti sekolah ini anda semua pergi kemana.?
Hari Wesak
 

6 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. sheila dekat KL. tapi kerja swasta. ofis tak amik sebagai PH. sheila tengah kerja ni. hahahahhahaha *redha*

Hootoh Tudia said...

Hui.. xcuti ke bro Hanif. Sabo aje la, tapi about buat kajian semula penyelarasan cuti di Malaysia! yang tu Hootoh sangat setuju..

Sukma Haron said...

kerja ke bro....? nasib baik saya cuti....

husna zahidi said...

nak buat geno deh..haha..
xpaa gaji jalan..muehehe..

Normi Nieza said...

jom balik kg..:)

hainom OKje said...

Tengok orang bangsa Cina keje je pun...bukan buat apa apa pun!