Header Ads

Naik Taraf Kereta Racing Hanif Idrus

Hari ini aku tak mahu cerita tentang PRU13. Tengah buat entri analisis PRU13 untuk tatapan rakan-rakan semua terutama pengundi Melayu yang berpecah belah ini hingga DAP meningkat mendadak...Sedih... Berbalik semula pada naik taraf kereta racing aku  ini,,heheheheheheh. Semalam selepas mengundi aku telah mengubahsuai kereta racing yang aku beli untuk anak lelaki aku...hehehhe,

Penambahan naik taraf kereta racing aku ini melibatkan tambahan aksesori bumper untuk penyendap hentakan supaya apabila berlaku hentaman ketika memandu akan mengurangkan kerosakan kereta ..hahahhahaa.

Tahu-tahu ajer ler kalau budak-budak bawa kereta remote ini. Sure semua dilanggarnya!!!
Kalau aku tak alas bumper itu dengan span sudah pasti dalam masa 2 minggu kereta itu akan terbarai.

At least boleh tahan sebulan pun aku dah cukup bersyukur sangat. Biasalah anak lelaki..lasak dalam menjahanamkan harta benda yang ada..kikikiki.

Sebenarnya aku malas nak beli tapi dah 2 bulan dia minta kereta remote ini. Tapi mak dia dah sound kalau nak kereta remote kena pandai membaca.

Sekarang ini dah pandai membaca sikit so aku belikan ler kereta remote tu.
Sekarang ni sedang belajar memandu dan semua dinding yang ada sudah dilanggarnya dan setakat ini aksesori penyendap hentakan telah berjaya menjalankan tugasnya.

Manakala kaki neneknya sudah beberapa dilanggar sebagai bahan percubaan...hehehhee.
Sori mak yek... Cucu awak ini nakal sangat..!!!
 

14 comments

Sheila Salim said...

assalamualaikum abg hanif. hahaha sabar jelah neneknya. mmg stok kena buli dgn cucu je. hihi. tak sanggup abg hanif nak buka blog kawan2 yg citer byk pasal PRU1E ni. sedih baca....

Normi Nieza said...

mcm pelik jer kereta racing tu..hihik

Hasri Anis said...

bumper kereta yang tersangat unik :D
demi keselamatan bersama...

Kathy Rbain said...

ye..tentu analisa hanif idrus setanding dengan penganalisis politik yang ada.jujurnya kathy pun sedih dan takut sekali dengan keadaan ini. janganlah suatu hari nanti Malaysia ini di tadbir oleh bangsa lain selain Melayu dan ISLAM. takut nanti azan dan takbir raya tak boleh di laungkan di masjid2 dan surau.bukan prejudis,cuma pendapat peribadi.

Fairul Azmi said...

Bumper sedia asal tak mampu serap hentakan ke?

Fairul Azmi said...

Bumper sedia asal tak mampu serap hentakan ke?

QasehnyaRania said...

cantik warnanya..

betul tu DAP naik mendadak.. ntah ler..

my notes said...

span pun kaler sedondon ya ... nape x pasang pelampung ?

aQu Mad said...

hahahaha..

fiqas Rafie said...

sungguh kreatif...canggih sungguh hasil modifi tu..

Remy hazza said...

tu dia....bumper special keliling...... jatuh langgar tarak calar punya.....

MaYa MustWany said...

fuhh baik punya style..hihihi berguna..tapi main kereta control ni cepat makan b3 ek..

MyFreeMinded said...

hebat tul penyelamat tu yek..

hainom OKje said...

Span basuh pinggan ke apa haha