Header Ads

Paul de Lamerie cofffe set dilelong RM20.5j

Paul de Lamerie cofffe set
Set kopi termahal di dunia akan dilelong dan dijangka mencatat bidaan sehingga £4.5 juta (RM20.5 juta), lapor media semalam.


Paul de Lamerie cofffe setSet itu mengandungi teko kecil setinggi 25.5 sentimeter dan menjadi teko paling penting di pasaran apabila ia dilelong firma Christie’s di London bulan depan.

Pengumpul dari seluruh dunia dijangka berlumba-lumba untuk membida ciptaan tukang perak terhebat pada abad ke-19, Paul de Lamerie. Teko perak itu - seberat 963 gram - dihasilkan pada 1738 untuk seorang ahli perniagaan berjaya.

Ia menjadi perhatian utama dalam Pameran Perak Britain yang diadakan di Muzium Metropolitan di New York baru-baru ini. Hasil seni Lamerie diiktiraf terbaik berbanding tukang perak lain untuk tempoh 250 tahun.

7 comments

Haryati Faizal said...

barang antik mang bley jual mahal kan...

Kathy Rbain said...

amboi..set kopi pn boleh jadi mahal mcm tu yek?

Yumida Huda said...

mak ai...mahalnyer!
teko umah kita rm20 je..hehe
klo jatuh pecah..kompom x nangis
tp teko yg tuuu...huhu...kompom juz simpan lam peti kebal

MyFreeMinded said...

perghhh... duit tu kan.. kalau diberi kat kita kan ke best... hehehe

husna zahidi said...

sesen pon xde nak angkut..

kagum dgn org yg suka sgt kumpul brg antik nih..yakin sgt dgn tindak diorang..

wantie said...

mak ai mahalnye..

valuable

hainom OKje said...

ada jugak orang nak beli ek