Perkara Paling Ditakuti Sebagai Blogger

Salam satu blogger. Perkara yang paling ditakuti oleh aku sebagai blogger telah bermula!!!!

Kalau sekadar dimarahi oleh anonumus...aku masih kental lagi.
Kalau sekadar Alexa aku drop tiba-tiba...I'm still OK.
Kalau trafik blog aku menurun..aku mampu tersenyum terik lagi.

TAPI kalau tiba-tiba idea kau jadi tepu. Tak mampu nak pikir..apakah entri yang hendak dibuat. Itu yang paling aku takuti.

Dalam masa 2 minggu ni aku seperti missing in action. Tak tahu nak tulis apa!!!.
Nak tulis tutorial, otak aku tak mampu menjana idea. Nak tulis gossip, aku bukan artis!!!!

Buat sementara ni, aku cover idea terencat ni dengan menulis rancangan TV. Nasib baik Kilauan Emas 3 dan The Apprentice Asia boleh membantu aku buat seketika.

Selain itu terpaksa cedok dari paper berita-berita dunia yang ada. Malangnya cerita sensasi agak kurang sejak kebelakangan ni..huhuhuhu.

So aku terpaksa guna gambar-gambar nasihat atau gambar pelik masukkan ke blog aku..

Nasib baik ada kerja kahwin cuti sekolah ni. Boleh aku ketik gambar masuk ke blog..

Isnin...The Apprentice.
Selasa....belum ada idea.
Rabu...Kilauan Emas 3..
Khamis..belum ada
Jumaat...belum ada idea.
Sabtu/Ahad...belum ada idea.

Tapi aku bersyukur...ada rakan-rakan blogger sudi singgah ke blog HanifIdrus ni yang dilihat semenjak 2 minggu ni agak bercelaru...

Kerana anda semualah...aku terus bertekad untuk re-fresh balik idea-idea baru untuk blog ini. Terima kasih untuk semua.

Sebenarnya kecelaruan idea ini setiap blogger pasti akan alaminya dan sudah lama aku tertanya bila giliran aku...

Sekarang dah dapat..memang aku mencik!!!!
Kini aku terpaksa perluaskan skop/labelling blog aku ni. Mencari idea-idea baru untuk blog ni.

Aku rasa ramai rakan-rakan blogger aku pernah alaminya kan? Nak menaip entri tapi zero idea. Memang frustkan...hihihihi.

Perkara ni berlaku hanya ada 1 sebab. Iaitu apabila kita sudah berblogging lama. Topik yang kita ingin kita sampaikan sudah habis atau itu sahaja setakat ilmu yang kau ada.

Kalau nak cerita tentang kehidupan kita ni. Bukannya selalu kita ada perkara yang hendak dibincangkan.

Mahu tak mahu..as blogger sentiasa kena upgrade skop blog anda dari masa ke semasa. Kalau tak...kau jadi macam aku ni..hahaha.

Idea stuck!!!!!!  Akhirnya komputer pandang kau.. Blogwalking pun hancus sebab lama sangat nak cari idea.....

Share:

20 comments