Plant Vs Zombies
Salam Satu Blogger. Tempoh hari aku ada melihat adik ipar aku, bini aku dan anak-anak aku sibuk main game pokok-pokok dan lawan dengan zombie.

Aku tak ambil port sebab standard aku main game ialah seperti Red Alert, Warcraft dan sewaktu dengannya. Aku adalah pemain game strategi. Setakat mainan pokok lawan zombie ini buat melecet tangan ajer..hehehehhehee.

Plant Vs Zombies
Dah hampir 1 bulan setiap minggu aku balik kampung mak mentua aku, setiap kali itulah mereka ini samada yang dah besar ada anak ( iaitu bini aku) dan anak-anak kecil ( anak aku) serta dua adik ipar yang telah membesar bergaduh nak main game ini. Ada yang main start malam dan pagi baru tidur!!

Kami ada rules, hanya main game hari Sabtu dan Ahad sahaja. So aku tak bising sangat kalau anak aku main game ini. Budak-budak katakan tapi mak budak pun terpengaruh!!

Aku kata tak boleh jadi ini!!! So aku pun downlaod ler game ini dari internet secara sennyap-senyap. Nak lihat apakah Plant Vs Zombie ini.
Plant Vs Zombies

Huh!!!! Memang best game ini..hahahahhaha.
Satu game strategi yang santai tapi stress jugak!!! Dimana aku kena kumpul duit untuk beli tumbuh-tumbuhan ini dan kemudian kena susun sebelum zombie ini datang!!!

Ia macam game strategi seperti yang aku main cuma aku tak der askar dan peta untuk menyerang. Sebaliknya game ini ialah kena bertahan dari diserang!!!

Tiap kali kau naik level kau dapat tumbuhan yang baru dan lebih kuat!! Kau kena bijak macam mana nak susun tumbuhan ini supaya zombie ini tak masuk ke dalam rumah kau.
Levelnya pula aku rasa beratus-ratus level..ini kalau setahun main tak habis ini..hehehehe

Aku dah ketagihan main game ini..huhuhuuhu.
Plant Vs Zombies