Rangka Romeo and Juliet ditemui

Romeo and Juliet
RANGKA sepasang kekasih berusia antara 1450 dan 1550 tahun ditemui dalam posisi berpegangan tangan di Republik Dominican. Dipeti MailOnline, arkeologi dari Cluj-Napoca Institute of Archaeology and History of Art, Adrian Rasu mendakwa, rangka itu kemungkinan milik sepasang kekasih Romeo and Juliet.

“Penemuan ini timbul misteri kerana penguburan sedemikian belum pernah terjadi ketika zaman itu. Rangka lelaki berkenaan dalam keadaan luka parah kerana pinggangnya patah berbanding rangka wanita yang masih sempurna,” katanya.

Beliau berpendapat, pasangan itu disemadikan bersama sebagai penghormatan cinta mereka oleh penduduk kampung ketika itu.

11 comments

ntah rangka sape la dorg jumpe ni..hehe..tp sweet ler pulak,bru la cinta hingga hujung nyawa :D

wah..gaya rangka tu . siap tengok each other lagi. ngeee

hehehe :) pepandai je rangke rome0 n juliet.. ta sangke ade lagi kan.. hehehehe :)

sapa lah diorg mse hayat diorg.

waaaa nice share sob..!! masih ingat saya ngak..???? hehehehe

ingat kew romeo juliet too kisah dogeng

Bersama hingga ke akhir hayat tu. Kih3

cinta hingga keliang lahat.......