The Apprentice Asia - Episod 2
Salam Satu blogger. Perjuangan Apprentice Asia diteruskan apabila The Boss memberi tugasan baru iaitu membuat video viral untul salah satu anak syarikatnya iaitu Expedia Asia sebuah laman pelancongan on line.

Untuk tugasan ini mereka diterbangkan ke Singapura sebagai lokasi penggambaran.
Kali ini pengurus projek  Team Maverick ialah Samuel Rufus( Sam) yang mempunyai pengalaman luas dalam bidang IT.
Manakala Team Apex pula diketuai oleh Dussadee yang mempunyai kelayakan Master Of Arts.
Dalam pertandingan ini sekali lagi Team Maverick kalah!!!!
 
The Apprentice Asia - Episod 2Kali ini Hanzo telah dipecat, pada dasarnya pada pendapat aku Hanzo patut dipecat seawal episod pertama lagi tetapi peserta Hendy sanggup memikul kesalahannya sebagai pengurus projek.

Kekalahan Team Maverick ini berpunca dari ketidaksepakat antara mereka. Dan awal-awal aku kata Hanzo ini telah membangkang idea Sam yang sebenarnya amat disukai oleh Tony Fernandes.
Team Maverick akan tetap kalah jika ahli pasukan masih tak bersatu padu...!!

Kekalahan Team Maverick berpunca pengurus projek yang tidak mahu berkongsi idea dengan rakan sepasukan. Sebagai ketua Sam memang seorang yang amat tegas, itulah ciri-ciri ketua. Aku suka sangat.
Tapi sehingga mengabaikan pendapat pihak lain itulah kegagalan sebenar beliau.

Sebagai satu pasukan, kerjasama semua pihak haruslah ada. Tapi kali ini aku lihat Hanzo tidak mahu participant dalam kumpulan hanya kerana tidak berpuas hati dengan tugas yag beliau kena pikul sebagai tukang rencam!!


The Apprentice Asia - Episod 2Untuk kumpulan Team Apex walaupun banyak ketidak puasan hati dari ahli-ahli tetapi mereka menjalankan kerja seperti yang diarahkan oleh  Dussadee.

Walau pun muka Andrea macam hawau ketika itu kerana kena tipu oleh Dussadee beliau tetap menjalankan peranan beliau dalam pembuatan video ini.

Apa yang aku nampak kelemahan dalam kumpulan Apex ini ialah Dian. Peserta Indonesia, memang cantik orangnya..hehehehehe

Sedih sangat aku lihat kumpulan lelaki ini. Dah berturut-turut sebanyak dua kali kalah dalam tugasan yang diberikan.  Dan tahniah untuk kumpulan wanita yang berjaya mengalahkan kumpulan lelaki...huhuhuu.

Walau bagaimanapun aku tetap tertarik melihat produk yang dihasilkan oleh kedua-dua kumpulan cuma kumpulan Maverick ini tak faham apa maksud video viral. Mereka membuat iklan..hehehehe.

Manakala Kumpulan Apex pula membuat video viral dengan menunjukkan tarian Gangnam. Baru Viral!!! Anda tahu apa maksud viral...hehehehe

The Apprentice Asia - Episod 2


The Apprentice Asia - Episod 2