Header Ads

The Apprentice Asia - Episod 2

The Apprentice Asia - Episod 2
Salam Satu blogger. Perjuangan Apprentice Asia diteruskan apabila The Boss memberi tugasan baru iaitu membuat video viral untul salah satu anak syarikatnya iaitu Expedia Asia sebuah laman pelancongan on line.

Untuk tugasan ini mereka diterbangkan ke Singapura sebagai lokasi penggambaran.
Kali ini pengurus projek  Team Maverick ialah Samuel Rufus( Sam) yang mempunyai pengalaman luas dalam bidang IT.
Manakala Team Apex pula diketuai oleh Dussadee yang mempunyai kelayakan Master Of Arts.
Dalam pertandingan ini sekali lagi Team Maverick kalah!!!!
 
The Apprentice Asia - Episod 2Kali ini Hanzo telah dipecat, pada dasarnya pada pendapat aku Hanzo patut dipecat seawal episod pertama lagi tetapi peserta Hendy sanggup memikul kesalahannya sebagai pengurus projek.

Kekalahan Team Maverick ini berpunca dari ketidaksepakat antara mereka. Dan awal-awal aku kata Hanzo ini telah membangkang idea Sam yang sebenarnya amat disukai oleh Tony Fernandes.
Team Maverick akan tetap kalah jika ahli pasukan masih tak bersatu padu...!!

Kekalahan Team Maverick berpunca pengurus projek yang tidak mahu berkongsi idea dengan rakan sepasukan. Sebagai ketua Sam memang seorang yang amat tegas, itulah ciri-ciri ketua. Aku suka sangat.
Tapi sehingga mengabaikan pendapat pihak lain itulah kegagalan sebenar beliau.

Sebagai satu pasukan, kerjasama semua pihak haruslah ada. Tapi kali ini aku lihat Hanzo tidak mahu participant dalam kumpulan hanya kerana tidak berpuas hati dengan tugas yag beliau kena pikul sebagai tukang rencam!!


The Apprentice Asia - Episod 2Untuk kumpulan Team Apex walaupun banyak ketidak puasan hati dari ahli-ahli tetapi mereka menjalankan kerja seperti yang diarahkan oleh  Dussadee.

Walau pun muka Andrea macam hawau ketika itu kerana kena tipu oleh Dussadee beliau tetap menjalankan peranan beliau dalam pembuatan video ini.

Apa yang aku nampak kelemahan dalam kumpulan Apex ini ialah Dian. Peserta Indonesia, memang cantik orangnya..hehehehehe

Sedih sangat aku lihat kumpulan lelaki ini. Dah berturut-turut sebanyak dua kali kalah dalam tugasan yang diberikan.  Dan tahniah untuk kumpulan wanita yang berjaya mengalahkan kumpulan lelaki...huhuhuu.

Walau bagaimanapun aku tetap tertarik melihat produk yang dihasilkan oleh kedua-dua kumpulan cuma kumpulan Maverick ini tak faham apa maksud video viral. Mereka membuat iklan..hehehehe.

Manakala Kumpulan Apex pula membuat video viral dengan menunjukkan tarian Gangnam. Baru Viral!!! Anda tahu apa maksud viral...hehehehe

The Apprentice Asia - Episod 2


The Apprentice Asia - Episod 2
 

12 comments

Kisah Si Dairy said...

malam tadi baru tengok cite nie..nasib wanita tak terkeluar...hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum abg hanif,sheila pun tengok ni.hehehe.kesian diorang kan.. tapi semua cam poyo sangat, geram pula tengok!

Farah Waheda Wahid said...

girl power... *_^... Hanzo memang dari awal pun sepatutnya keluar...

tenku butang said...

waaa.. dh start yea?? nak tgk lea.. kat Utube.. heee..

MaYa MustWany said...

yeah! last week dua2 kalah tapi team laki lagi teruk.

this week, video group girl lagi menarik dari lelaki coz tak faham n tak menarik.

LiYa HaNiF :: said...

tak tgk lagi ni... :)

Yumida Huda said...

hanzo tu ego tinggi ke langit
sam ade ciri2 ketua..tp tu la..x mo dgr pandangan org bawahan..excited sokmo
ske kat jonathan
nazril sometimes tgk dia mcm gugup
yg sorg tu..alex kan..tu ensem..haha

group pompuan...ok
dian tu..mcm bawak aura negatif..kurang motivasi la aku tgk

tengok dgn penuh debaran..aku pulak yg nebes..last2 aku rasa x cukup tdo bila di siang hari

Raudzah Zahari said...

Girl's power tu..ada can sampai final..ha..ha..so bias ya..

Kathy Rbain said...

ruginyer tak dapat tengok...

Rapunzeel Cikilolo said...

betul2 mcm apprentice donald trump ke?

MyFreeMinded said...

lum pernah tengok lagi.. nanti lah cuba try intai..

hainom OKje said...

Tak pernah tengok lagi cite ni!