Header Ads

Cuti-Cuti Di Port Dickson 2013

Cuti Di Port Dickson
Salam Satu Blogger. Tahun ini aku dan wife plan cuti kecemasan..hehehhehe.
Sebenarnya tak der plan pun nak bercuti sempena cuti sekolah ini tiba-tiba kasihan kat anak-anak so kami bercuti di PD sahaja.

Plan asal nak lepak kat Permaisuri Resort tapi full house lak...
Telepon Coral Hotel pun penuh!! Pehhhhhh...
Akhirnya kami terpaksa lepak di Sunshine Bay, aku malas nak lepak sana sebab dah banyak kali lepak sana. So tiada apa-apa kejutan yang menarik disana..hahahahahaha.

Sampai sana, macam biasa ler, budak-budak ini nak mandi swimming pool dan laut ler. Tu sebab aku cari apartment yang ada swimming pool. Bukan budak-budak ajer suka main swimming pool tapi bapak budak sekali!!..

Nak dijadikan cerita, pada petang tu kami pergi ke pasar malam Port Dickson. Selesai membeli makanan, masa nak balik aku kehilangan kunci kereta tapi nasib baik wife aku ada pegang spare kunci.

Aku merayau ler cari. Masa lepak-lepak jap menghilangkan kepenatan aku mencari tiba-tiba aku terdengar pengumuman sesiapa yang ada hilang kunci kereta boleh ambil di kawasan pertanyaan  karnival WOW.
Cuti Di Port Dickson

Apa lagi aku bergegas ke sana dan syukur alhamdulilah ianya memang kunci kereta aku. Apa yang ingin sampaikan disini, aku masih yakin memang didunia masih terdapat orang yang baik dan prihatin.
Thanks bro!! Suara lu memang power!!!

Aku letak sikit gambar ler..hehehehhe.
Kalau bercuti tak letak gambar tak best lak....cuma gambar bini aku tak der sebab aku melantik bini aku sebagai fotografi tak bertauliah sebab tu gambar tak berapa nak cantik..hahahahaha. Jangan marah ayang...

Cuti Di Port Dickson


Cuti Di Port Dickson
Cuti Di Port Dickson

Cuti Di Port Dickson





17 comments

Kathy Rbain said...

seronok..kathy anak beranak tak sempat pulak nak ke mana2 cuti ni..gara2 kathy dan anak bongsu tu sakit..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

lama tak ke port dickson...... nk pergi lah kalau berkesempatan.

Etuza Ezawarna said...

macamana boleh hilang kunci kereta tu?..apapun tak semua hambaNya tak baik alhamdulillah ramai yag baik..siap diumumkan..

Rapunzeel Cikilolo said...

anak-anak nampak happy...

alrite la tu

:)

Nor Salmi said...

Mandi kolam dan mandi laut tu antara aktiviti percutian yang memang disukai oleh anak-anak. Tempat yang sama tu tak jadi hal bagi mereka.

Syaz Blackrose said...

Seronoknyer.. bercuti.. mandi manda..
oklah tu janji anak2 seronok kan...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum abg hanif! perghh mujur ada orang baik bagi kunci keta tu balik kan. hehehe bestnyaaa holiday dgn family :)

Dkna Abza said...

macam mana boleh tercicir kunci kereta tu?? bahaya betul :)

Mieza Jhaa K said...

Waaa bestnya mandi kolam... i like...

wantie said...

sangat sangat nampak yang bapak budak yang terlebih suka mandi kat pool tu.. hehehehe..

Zira Aziz said...

musi cuti ni mmg musim mak bapak bwk ank2 jln2..tp tula, nk g mna2 kne booking hotel pilihan hati awal2..kalau x mmg melepas..

Alhamdulillah, msh ade lg mnusia jujur..

Mawardi Yunus said...

permaisuri slalu full huhu

Raudzah Z said...

seronok cuti kat PD ni ..among tempat-tempay yang kita suka pi visit kat Malaysia ni..

Sukma Haron said...

minggu yg bro pergi tu PD ramai orang ...sibuk sangat...ada Tattoo Army di PUSASDA...Ada pergi tengok tak...?

hainom OKje said...

Tak jumpa pun.... hehe
Lalingnya mana?

baby comel said...

bagusla, anak beranak happy santai cuti sekolah.

Remy hazza said...

best nyer bro...santai2 PD....