Hanif Idrus Memancing Lagi - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Hanif Idrus Memancing Lagi

Salam satu blogger,  Hari ini nak cerita tentang memancing pula...

Balik ajer dari training SHO ( Safety And Health Officer) hari Sabtu dan malamnya terus memancing di laut menggunakan bot tongkang kayu.

Baru bulan lepas tempoh hari pergi memancing dan bulan ini pergi lagi sebab rakan yang mabuk laut tak puas hati...hahahahaha.

Kali ini kami gerak pukul 9.00pm dan balik pukul 9.00am. Selama 12 jam kami hanya mendapat 4 ekor ikan yang kemetot ajer..hehehehee.

Air laut cantik....ombak cantik...tapi ikan tak cantik. Menurut pakcik tongkang tu ini disebabkan air laut jernih sebab tu ikan tak der.

Dari segi kiraan bulan penuh dan arus kuat , rakan aku buat pengiraan memang betul tapi tiba-tiba ada istilah air laut jernih dan keroh lak..hehehhehe. Kalau air laut keroh ikan memang banyak..

Habis memancing kami pergi sarapan pagi dan gambar ikan tidak diambil kerana tidak dapat menerima kenyataan..hahahahaha.

Walau apapun kami tidak ler sedih giler-giler, ini cuma hobi sahaja tapi disebabkan tak dapat ikan maka dah timbul planbaru nak pergi memancing lagi..ahaks..


12 comments:

baby comel said...

ikan merajuk kot =)

Kathy Rbain said...

seronoknyer...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

huuu salah satu aktvt yg leeza kurang gemar.

Isabel Diaz said...

Kesiannya.. Tak ada ikan.. Melepak jer lah kat sana.

Remy hazza said...

takde rezeki bro...kena pi lagi lah jawabnya.....

Maria Firdz said...

memancing boleh jadi ketagih wpun ikan x mengena... hehe.. teringat zmn mmancing dolu2.. :)

Raudzah Z said...

Kalau mereka yang gila pancing..tak dapat ikan pun tak pa janji pergi, betul tak nif..

Hootoh Blog said...

xde luck namanya, tapi benda mcmni la yang bagi rasa tak puas hati, pastu mula la nak repeat lagi sekali..

Normi Nieza said...

ikan menyorok tu a.hanif..hihik

wantie said...

hahaha...plan baru? memancing jugak lepas ni.

nanti dapat ikan jgn lupa tayang kat kami.

Zamani Abe said...

bestnye g memancing! zam ni xde pluang lg

hainom OKje said...

Kalau tak dapat ikan jangan terjun laut pulak hehe