Jam Tidur Penyelamat Hanif Idrus - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Jam Tidur Penyelamat Hanif Idrus

Salam satu blogger. Hari ini hari ketiga aku membuat latihan SHO...lagi 3 hari baru selesai...huhuhuhu.

Dalam dunia realiti, lelaki adalah insan yang paling susah nak kejut bangun tidur..hihihi.
Kalau anak lelaki aku, 10 kali kejut baru bangun. Termasuklah bapa dia sekali, punyalah payah hendak dikejutkan dari tidur.

Pakai handphone alarm memang tak pernah berjaya kejutkan aku. Snooze ler berapa kali....emmmmm tak jalan.

Apatah kalau pakai smartphone, alarm dia kuat tapi tak sekuat handphone sendal pintu.hahaha.
Setelah sekian lama aku dimanjakan dan dikejutkan dari tidur. Aku takut dan gementar.. Bolehkah aku bangun seawal 6 pagi seperti biasa tanpa isteriku.

Aku panik...Aku gelabah..Aku...aku...risau.. Tragis  ayat aku ni..hahaha.
Solution kepada pemasalahan ni aku beli jam tidur. Aku buat dua step..
Talipon aku bunyi kul 5.40am dan jam tidur kul 6pagi. Dan yessss....berjaya.

Jam tidur itu cukup kuat hingga terkejut aku yang sedang leka dibuai mimpi.kikikiki.
Tapi dengan syarat, lepas bunyi loceng jangan ler memalaskan badan di katil. Sure tertidur balik...hihihihi.

Syukur Alhamdulilah. ..dah boleh bangun seperti biasa...hihihihi. Susah betul...tidur seorang diri ini..huhuhuhuhu.
Yang bujang tu OK ler..aku dah kawin 12 tahun ni dah jadi tepu nak berdikari bangun sendiri...hahaha.
Sempat updated blog..sebelum training bermula hihihihi.

21 comments:

heirizalieyana said...

jam pnting utk kita..

Shaiful Zaidi said...

nasib baik ada jam baru tolong gerak..

Sukma Haron said...

Jam ini kalau berbunyi kalau bro tak bangun jugak letak bom sure bangkit....hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum abg hanif! Ya Allah. lawaknya. tapi betullah. seorang suami atau seorang isteri memang susah nak survive sesorang kalau takda partner hidup dia. hehehhehe. nice lah, mujur boleh bangun ye dak ;p

Normi Nieza said...

haha...ssh jgk mcm tu...:)

Isabel Diaz said...

Pergh, memang nyaringlah jam tu..

Mieza Jhaa K said...

Selamat bertraining En.hanif..nanti bleh la ambik green book pulak..

Kathy Rbain said...

heehehehe..rindu dgn org rumah la tu...

wantie said...

hahaha... rahsia terbongkar. sah sah le si isteri yang begitu setia kejutkan kamu selama 12 tahun tu..
untung tau ada isteri...

wantie said...

ingat..jam loceng tu tak sama mcm isteri..sebab isteri lagi cun dari jam loceng.. ngeee

Iqmar Effendy said...

salam abang hanif...

Farah Waheda Wahid said...

bro trainer ker atau bro amik course... betterhalf saya nak exam for the course x lama lagi ni...he he he...

Etuza Ezawarna said...

cantik jam tu hanif..berapa harganya cehh! hehhehe..betul jam membangunkan kita menyederkan kita tak akan henti kalau hanif masih kat katil tu..

3no gr33ny said...

hamba akui jam tlefon bimbit tak membantu sgt

Nor Salmi said...

Geli hati pulak baca entri Hanif ni. Terlalu memanjakan diri dengan isteri ni susah juga bila berjauhan kan?

zaza nizam said...

hahahaha.. biasalah tu abg anif, nama pun lelaki kihkikih..

isam ismail said...

hahaa,, sama lerrrrrrrr.... susah gak nak bangun tidow ni

hainom OKje said...

Gitu eh!!!pelik tapi benar! hehe....nak cara tradisional jugak...baru bangun

baby comel said...

lama betul tak tengok jam loceng lagu tu abg hanif =)
tahniah dh berjaya bangun kekkekeke

MaYa MustWany said...

hihi..penyelamat2...
mas tak leh jam loceng, jadi terkejut sangat jantung bunyinya..so mas guna alarm phone je..surah2 yang kejutkan n tenang je bangun..Allhamdullilah

Remy hazza said...

remy pun set jam dua waktu utk bangun tido...takut yg pertama tertido balik......