Jam Tidur Penyelamat Hanif Idrus

Salam satu blogger. Hari ini hari ketiga aku membuat latihan SHO...lagi 3 hari baru selesai...huhuhuhu.

Dalam dunia realiti, lelaki adalah insan yang paling susah nak kejut bangun tidur..hihihi.
Kalau anak lelaki aku, 10 kali kejut baru bangun. Termasuklah bapa dia sekali, punyalah payah hendak dikejutkan dari tidur.

Pakai handphone alarm memang tak pernah berjaya kejutkan aku. Snooze ler berapa kali....emmmmm tak jalan.

Apatah kalau pakai smartphone, alarm dia kuat tapi tak sekuat handphone sendal pintu.hahaha.
Setelah sekian lama aku dimanjakan dan dikejutkan dari tidur. Aku takut dan gementar.. Bolehkah aku bangun seawal 6 pagi seperti biasa tanpa isteriku.

Aku panik...Aku gelabah..Aku...aku...risau.. Tragis  ayat aku ni..hahaha.
Solution kepada pemasalahan ni aku beli jam tidur. Aku buat dua step..
Talipon aku bunyi kul 5.40am dan jam tidur kul 6pagi. Dan yessss....berjaya.

Jam tidur itu cukup kuat hingga terkejut aku yang sedang leka dibuai mimpi.kikikiki.
Tapi dengan syarat, lepas bunyi loceng jangan ler memalaskan badan di katil. Sure tertidur balik...hihihihi.

Syukur Alhamdulilah. ..dah boleh bangun seperti biasa...hihihihi. Susah betul...tidur seorang diri ini..huhuhuhuhu.
Yang bujang tu OK ler..aku dah kawin 12 tahun ni dah jadi tepu nak berdikari bangun sendiri...hahaha.
Sempat updated blog..sebelum training bermula hihihihi.

21 comments

nasib baik ada jam baru tolong gerak..

Jam ini kalau berbunyi kalau bro tak bangun jugak letak bom sure bangkit....hehe

Assalamualaikum abg hanif! Ya Allah. lawaknya. tapi betullah. seorang suami atau seorang isteri memang susah nak survive sesorang kalau takda partner hidup dia. hehehhehe. nice lah, mujur boleh bangun ye dak ;p

Pergh, memang nyaringlah jam tu..

Selamat bertraining En.hanif..nanti bleh la ambik green book pulak..

heehehehe..rindu dgn org rumah la tu...

hahaha... rahsia terbongkar. sah sah le si isteri yang begitu setia kejutkan kamu selama 12 tahun tu..
untung tau ada isteri...

ingat..jam loceng tu tak sama mcm isteri..sebab isteri lagi cun dari jam loceng.. ngeee

bro trainer ker atau bro amik course... betterhalf saya nak exam for the course x lama lagi ni...he he he...

cantik jam tu hanif..berapa harganya cehh! hehhehe..betul jam membangunkan kita menyederkan kita tak akan henti kalau hanif masih kat katil tu..

hamba akui jam tlefon bimbit tak membantu sgt

Geli hati pulak baca entri Hanif ni. Terlalu memanjakan diri dengan isteri ni susah juga bila berjauhan kan?

hahahaha.. biasalah tu abg anif, nama pun lelaki kihkikih..

hahaa,, sama lerrrrrrrr.... susah gak nak bangun tidow ni

Gitu eh!!!pelik tapi benar! hehe....nak cara tradisional jugak...baru bangun

lama betul tak tengok jam loceng lagu tu abg hanif =)
tahniah dh berjaya bangun kekkekeke

hihi..penyelamat2...
mas tak leh jam loceng, jadi terkejut sangat jantung bunyinya..so mas guna alarm phone je..surah2 yang kejutkan n tenang je bangun..Allhamdullilah

remy pun set jam dua waktu utk bangun tido...takut yg pertama tertido balik......