Maxis Tesco Melaka Customer Service Worst
Salam satu blogger. Hari ini aku memang cukup marah pada Maxis. Perkhidmatan syarikat swasta yang paling teruk pernah aku lalui.

Ceritanya begini, hari ini pada 30.06.2013 aku pergi Tesco dengan mak aku. Alang-alang dah sampai Tesco Melaka aku ingat nak bayar sekali bil broadband Maxis aku yang berharga RM88.
So aku dengan 2 orang pelanggan beratur nak bayar bil. Di depan sekali pekerja kaunter tu tengah layan customer nak beli handphone.

Aku rasa mesti lama ni. Kami tiga orang termangu-mangu beratur. Kaunter satu lagi kosong tak der orang sebab dia pun layan customer nak beli handphone.
Salah satu pelanggan sebab lama sangat beratur dia pun belah dengan air muka marah.

Aku pun tanya pekerja kaunter depan tu.. Bila boleh bayar bil. Dia kata on the way tanpa pandang muka aku!!!! Aku dah angin ni....
Sibuk layan pelanggan nak beli handphone kot.

Lebih kurang 15 minit aku tunggu, aku tanya mamat yang kat depan tu bila boleh bayar bil.
Baru dilayan setelah ditanya.....

Muka dia pun macam hawau...langsung tak minta maaf pasal kami beratur  lama.
Aku tanya pada pekerja kaunter tu, " You tak der back up orang jaga kaunter ker".
Aku kasi panas lagi " You tahu tak tangan I lenguh pegang barang tunggu service you all" sambil menunjukkan barangan yang aku pegang.
Aku kasi lagi panas, sambil cakap " Kami datang nak bayar wang bukannya minta wang. Service pun lambat maaa".
Dia sepatah pun tak jawab soalan...

Setelah bayar aku pun belah. Aku rasa kalau Maxis ada 20 orang pekerja macam ni  di  Maxis Tescco Melaka sure Maxis tutup tak lama lagi.

Pelanggan baru kalau datang.....punyalah layan sampai kami yang nak bayar bil ni tak dipandangnya.
Mungkin kalau dapat pelanggan baru...dia orang dapat komisen kot berbanding kami yang hanya nak bayar bil sahaja.

Dahlah Maxis berukband ni lajunya macam siput. Ditambah pekerja yang sombong di Maxis Tesco Melaka. Bukan seorang tapi semuanya.!!!! Memang teruk!!

Aku dan pelanggan lain bukan minta layanan istimewa. At least bila kau orang lihat kami beratur lama. Jumpalah kami, minta maaf dengan beri alasan sebab orang tak der ker atau tipu ajer lerr.
Ni buat bodoh dan anggap kami tak ujud. Bila ditanya, tak layan kami pula.

Saya secara keras ingin membuat aduan pada Maxis iaitu customer service Maxis Tesco Melaka you all is the worst!!!! You anggap kami ni bukan customer dan kami pula kena respek u.

Kalau Maxis ada ISO 9001:2008....saya nak ajar sikit. Intipati dalam ISO9001 ialah fullfill customer requirement.  Itu diguna pakai dalam mana-mana  perkhidmatan pelanggan.

Requirement kami ialah perkhidmatan cekap and respect your customer.
Kalau jabatan kerajaan aku boleh terima lagi peel mereka tapi syarikat swasta yang punyai banyak saingan boleh berlagak pula.

Aku rasa bulan ni last aku pakai Maxis. Walaupun berukband lembab tapi aku fikir senang nak buat payment sebab tiap-tiap bulan aku pergi Tesco. Kalau macam ni.....baik aku close akaun ajer.

Kalau mereka kata boleh bayar online...aku akan kata jangan guna alasan itu. Aku suka bayar di kaunter.
Kalau Tesco Maxis Melaka tiada kemampuan layan kami si pembayar perkhidmatan merangkumi penbayar gaji anda. Baik tamatkan perkhidmatan tersebut disana.
Fokus sahaja jual handphone dan line anda. Lagi banyak komisen 2 orang mamat tu boleh dapat....

Overall....aku boleh katakan ni management problem. Ingat Maxis!!!!!!
Maxis Tesco Melaka is the worst customer service.. Customer it not a king by they are!!!

Banyak sejarah syarikat besar tutup hanya kerana leka dengan kehebatan lalu hingga lupa upgrade diri anda.
Jangan terlalu bangga. Aku tahu jika aku tamatkan akaun aku bukannya akan memberi kesan pada Maxis tapi aku yakin lama kelamaan jika attitude pekerja anda tidak dikawal. I'm sure other company akan cut you all.

Sebagai seorang pengguna dan punyai hak sebagai pengguna. Goodbye Maxis!!!
Kalau nak tahu lebih lanjut saya bayar pada 30.06.2013 pada pukul 15.56.47.

Maaf jika saya mengguna bahasa yang kasar tapi aku betul-betul frust with Maxis employee. It not about money but respect between human.

Jika aku tak highlight masalah ini, mereka yang sombong ini pasti akan memberi nama buruk kepada Maxis.
Maxis Tesco Melaka Customer Service Worst