Penghinaan Agama Islam Semakin Meluas - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Penghinaan Agama Islam Semakin Meluas

Semalam semasa aku menonton TV3 aku terlihat isu agama menjadi kecoh semula.

Dimana dakwaan seorang pengguna FB RED BEAN ARMY telah menghina nabi kita Rasulallah s.a.w.

Seperti biasa kita akan buat laporan polis dan jika bernasib baik dapatlah kita tangkap mamat ini.

Hukuman paling tinggi pun, mereka akan mohon minta maaf sahaja.

Aku dah muak dengan kes sebegini. Bukan sekali perkara ini berlaku tapi dah acap kali seolah-olah menghina agama islam di Malaysia adalah satu budaya yang normal

Sebagai satu negara yang mempunyai pelbagai kaum dan agama sepatutnya tindakan keras harus di ambil.

Negara ni boleh menggunakan Akta Hasutan atau ISA yang kini digantikan. ...aku pun tak tahu..kikiki.

Tapi aku faham sebagai satu negara yang mempunyai kepelbagaian kaum. Tindakan harus diambil berhati-hati.

Tapi saya tekankan...jika perkara sebegini tidak di atasi ia akan menjadi wabak dan
sukar diubati.

Sebagaimana kes politik BN...dibiarkan pembangkang bersuara terlalu banyak....lalu apa yang jadi. Melayu berpecah...MCA hidup umpama mati..

Tindakan harus diambil!!!!!!

19 comments:

Normi Nieza said...

jgn bagi muka org2 mcm tu..huhu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga tindakan tegas dapat di ambil

Yumida Huda said...

samalah
moga ade undang2 baru mengenai kes penghinaan sebegini

Isabel Diaz said...

Seram dengar kat TV malam tadi.. Huhu..

Kathy Rbain said...

ye..semakin teruk kes menghina agama ini berleluasa...

Mieza Jhaa K said...

Kalau agama diletakkan bawah sekali..biasalah tu..negara akan mundur dari segi ketegasan beragama.

my notes said...

saya ada terjumpa satu imej , kertas al - quran digunakan utk kesat najis ... sebenarnya byk remaja melayu yg persendakan islam dlm fb ...

Monyet Rimau said...

jangan tambah dosa....ingat la tuhan...... cukup2 la buat maksiat sana sini......

Senarai Blogger Malaysia Yang Cantik 2013
http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/06/senarai-blogger-malaysia-yang-cantik.html

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

kene lebih tegas...

Joanna Yunus said...

tindakan perlu diambil... tapi selalunya....

Sukma Haron said...

kerajaan kena lebih tegas terhadap pengguna laman sosial yang semakin berani dalam menghina agama Islam ...
http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/06/kisah-jiran-yang-terlampau.html

Qashmere said...

Inilah realiti..

Qashmere said...

Inilah realiti..

Raudzah Z said...

Ini bukan kes pertama kan..rasanya the goverment dah tahu apa nak buat, tapi tak buat aje..dan rasanya tak ada kaitan dengan pembangkang or whatsoever..yang penting rules & regulation perlu ada then follow strictly..

wantie said...

perlu tegas. manusia membuat keputusan melalui masa silam. So, kalau kali ni kita lepas dan tak tegas. lenkali dorangbuat lagi, sure akan terlepas lagi.

last dorang pijak kepala pun kita lepas.

Etuza Ezawarna said...

cuba doakan kebaikan kat mamat tu, Allah tahu semua rahsia, kudrat dan karma sesorang hambaNya. ya lah doakan agar dia nampak kesucian Islam. apalah suka hati jer kan..Islam agam suci..

hainom OKje said...

Kalau agama dan Nabi junjungan besar kita dipermainkan mmg kena tegas...tak boleh berdiam diri

baby comel said...

org islam berpegang pd agama.. pasti akan berada dilandasan yg benar. fitnah berleluasa, hina, maki bermaharajalela.. j

Remy hazza said...

remy setuju...jgn diberi muka sangat...semakin hari semakin merebak kelakuan mereka.....