Header Ads

Rumah Yang Dibeli Rupanya Rumah sampah

Rumah sampah
Seorang tuan rumah terkejut mendapati rumah yang dibelinya dengan harga £450,000 (RM2.25 juta) menerusi satu lelongan berisi sampah sarap setinggi lebih satu meter setengah yang berlonggok selama bertahun-tahun.

Pemaju hartanah Mehmet Koch, 33, membeli rumah teres empat tingkat itu di utara London untuk dijadikan pelaburan bersama adiknya, Abbas.

Rumah sampah
Pasangan tua yang tinggal di situ sebelum ini tidak membenarkan Mehmet memasuki rumah itu sebelum dia membelinya.

Apabila dia memperoleh kunci baru-baru ini, Mehmet terkejut mendapati rumah itu begitu semak sehingga dia tidak boleh menaiki tangga ke tingkat atas. Mehmet yang syarikatnya, Kaya Properties memiliki 10 rumah di sekitar London, terkejut apabila membuka pintu rumah yang terletak di Finsbury Park itu.

“Saya sangka saya bermimpi. Saya tidak pernah melihat keadaan seperti ini sebelum ini. Kami berkata sesama sendiri, Bagaimana kami hendak membersihkannya,” kata Mehmet.

Setiap bilik penuh dengan baju lama, beg beli-belah, pembungkus yang terbiar dan surat khabar lama setinggi paras bahu.

Rumah sampah
Seorang tuan rumah terkejut mendapati rumah yang dibelinya dengan harga £450,000 (RM2.25 juta) menerusi satu lelongan berisi sampah sarap setinggi lebih satu meter setengah yang berlonggok selama bertahun-tahun.

Pemaju hartanah Mehmet Koch, 33, membeli rumah teres empat tingkat itu di utara London untuk dijadikan pelaburan bersama adiknya, Abbas.
Rumah sampah
Pasangan tua yang tinggal di situ sebelum ini tidak membenarkan Mehmet memasuki rumah itu sebelum dia membelinya. Apabila dia memperoleh kunci baru-baru ini, Mehmet terkejut mendapati rumah itu begitu semak sehingga dia tidak boleh menaiki tangga ke tingkat atas.

Mehmet yang syarikatnya, Kaya Properties memiliki 10 rumah di sekitar London, terkejut apabila membuka pintu rumah yang terletak di Finsbury Park itu.

“Saya sangka saya bermimpi. Saya tidak pernah melihat keadaan seperti ini sebelum ini. Kami berkata sesama sendiri, Bagaimana kami hendak membersihkannya,” kata Mehmet. Setiap bilik penuh dengan baju lama, beg beli-belah, pembungkus yang terbiar dan surat khabar lama setinggi paras bahu.

12 comments

Farah Waheda Wahid said...

jenuhlah nak mengemas tu.... hu hu hu...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. kesiannya dia. tak baik nayakan orang kan. ish3. camne ghupe dia nak kemas keluar semua sampah2 tu. adoiiii >____<

Teena Tna said...

Awat teruk benor rumah ni??
Mintak ganti rugi la or saman jer pihak tebabit.

Rapunzeel Cikilolo said...

iyekk...

serius jijik

Mia Kassim said...

Ni barulah tempat pembuangan sampah...agaknya owner lama tak sanggup nak buang semua sampah tu, so suruh owner barulah yang tolong buangkan...hehe

wantie said...

fuyo... banyaknya sampah..

Isabel Diaz said...

Rugi2.. Lain kali tengok dulu baru beli..

Nik Muhammad Jameel said...

klu ikutkan rumah, mmg berbaloi 2.25juta. tapi bila tgok keadaan rumah,, mcm x berbaloi plak.. x thu lar klu tiada sampah..

3no gr33ny said...

kena tipu..huhu

Remy hazza said...

dari luar nampak cantik jer.......

hainom OKje said...

Memang menyesal seumur hidup le yg membelinya tu!

ayut said...

nasibla....dh beli..kemas la jawab yer