The Apprentice Asia- Episod 6 - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

The Apprentice Asia- Episod 6

The Apprentice Asia
The Apprentice Asia Episod 6 tugasan kali  ini ialah untuk menguruskan hotel Hilton Kuala Lumpur selama satu hari.
Di mana kumpulan ini akan dibahagi kepada :
a) Housekeeping untuk 3 bilik
b) Check-in untuk 3 tetamu
c) Room Service untuk tetamu hotel.

Dalam tugasan kali ini pengurus projek Team Maverick  ialah Jonathan dan dibantu oleh Nash, Dian dan Andrea.
Manakala pengurus projek Team Apex ialah Celina dan dibantu oleh Sam dan Alexis.

Dalam tugasan kali ini aku melihat Team Apex mempunyai kelebihan kerana Celina mempunyai pengalaman dalam bidang perhotelan ini dan telah bekerja di 3 buah negara iaitu Paris, Switzerland dan Filipina. Bertuah team Apex!!

Dalam tugasan ini hampir semua ahli tidak mempunyai kemahiran dalam bidang perhotelan ini kecuali Celina. Aku tak mahu huraikamn secara detailed disini.
Dan sudah tentu berlaku beberapa aksi kelam kabut yang menarik. Tetapi terdapat beberapa kesilapan yang tak patut berlaku.

Kehilangan Fail
Dian ahli Team Maverick telah melakukan kesilapan apabila menghilangkan fail susun atur bilik. Fail ini amat penting kerana merupakan standard penting dalam hotel Hilton. Dan akibatnya mereka tidak dapat  membuat tugasan dengan baik.

Aku pun pening melihat sebagai seorang Apprentice Tony Fernandes, sepatutnya masalah sebegini tidak patut berlaku apatah lagi sekarang telah masuk minggu ke-enam!!

Terlupa Kunci

Satu lagi pemasalahan kumpulan Maverick dimana masa mereka mula-mula hendak melakukan kerja. Nasih terlupa membawa kunci bilik.
Satu lagi kelogikan yang patut difikirkan sebelum membuat kerja. Dah tahu nak kemas hotel mesti ada kunci hotel!! Logik.
Ini telah membuat mereka membuang masa dan ada tetamu yang terlewat 40 minit ke bilik!!!

Tersalah Ambil Order
Kesilapan yang dilakukan oleh Jonathan dimana beliau tersilap memgambil tempahan makanan oleh pelanggan. Walau pun beliau bertanya  berkali-kali tentang tempahan tersebut hingga membuat pelanggan tu bosan namun tetap melakukan kesilapan. Pelanggan order piza tapi ditulisnya lain..hehehehe

Senyum Tak Ikhlas
Untuk Team Apex pula dimana Celina sebagai penyambut tetamu dianggap tidak mempunyai jiwa atau kelembutan melayan tetamu. Dimana senyumnya seolah-olah dibuat-buat dan tidak ikhlas.

Disebalik tugasan ini aku melihat sesuatu yang baru dan juga pengalaman yang aku perlu kongsi bersama. Harap maaf jika ia mengguris sesuatu gender..ehhehehehe

Lady Boss Demanding Tinggi
Dalam episod ini aku melihat Celina sebagai pengurus projek terlalu demanding terhadap Sam dan Alexis. Setiap 2 minit beliau call Alex atau Sam bertanya itu dan ini. Hingga mereka menjadi stress dan tidak menjawab panggilan telefonnya...hehehehhe.

Apa yang dapat aku lihat, apabila seoarang wanita ini enjadi boss sentiasa mahukan sesuatu yang perfect terutama apabila pekrja bawahannya terdapat lelaki. Kalau sesama mereka, hanya berlaku pertengkaran sahaja sebab semua wanita....hehehehehe.

Senjata Wanita Terampuh Ialah Air Mata

Semasa Tony tanya Dian kenapa dia hendak jadi Apprentice beliau, dengan hati yang sebak dan air mata beliau menangis kesedihan. Aku tahu airmata Dian bukan dibuat-buat kerana lepas pemecatan masih menangis lagi...hahahaha.

Tapi benarlah, melalui pengalaman aku yang menjaga hampir 90% pekerja wanita, kelemahan lelaki ini apabila tengah marah sudah pasti terhenti jika melihat wanita menangis..
Nak marah pun tak jadi !!!!

Inilah kelebihan wanita kan. Cuba kalau lelaki pula menangis kalau kena marah , rasa macam nak tendang ajer dia tu..ahaks!!

You Fired

Tapi apa yang aku katakan tadi, walau pun Tony Fernandes ini hebat dan berkarisma tetapi lelaki tetap lelaki. Tidak sanggup melihat wanita menitiskan air mata macam aku ini..hhehehehe.
Walau apa pun aku tak sabar nak tengok minggu depan, sure Dian hendak jadi Pengurus Projek kerana Tony dah sound dia semalam!!!

Tak dapat disangkalkan lagi kekuatan wanita ialah air mata. Tony Fernandes yang kental dalam peniagaan pun kalah dengan air mata wanita....hehehehe.

Akhirnya Nash atau Nazril telah dipecat!!! Aku MEMANG TAK PUAS HATI!! Sebab kalau melihat dari tugasan ini Dian adalah paling lemah antara mereka semua. Malah Dian tidak pernah menjadi Pengurus Projek selama 6 minggu ini.

The Apprentice Asia episod 6 kali ini aku tak puas hati..hehehehe. Dan juga berakhirlah peserta Malaysia dalam rancangan ini.
 

13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, sheila dah lama tertinggal episod. peserta dari Malaysia dah takda? hampeh sungguh >______<

Kathy Rbain said...

alamak,sayangnye yer?

fyna said...

alaaaaa... nash dah keluar ke? huhuhu...

Normi Nieza said...

terima lah kenyataan...:)

Mieza Jhaa K said...

Macam best je..kenapa sy tak tahu??

Ibu Amirul said...

setuju....
tak puas hati dengan keputusan semalam....

Isabel Diaz said...

Hanya kerana air mata? Huh, pak cik Tony, pak cik Tony.. Bias betul..

Raudzah Z said...

Even agak tak puas hati dengan result tu tapi rasanya Nash failed dalam semua assignment. kurang leadership skills and tak strong and convincing enough untuk defend himself everytime dekat boardroom. For me dian also banyak buat salah, maybe next to be eliminated. The strongest candidate is Alexis...

tenku butang said...

huk2.. xmo baca entri ni lagi sebab x tengok lagi kat Utube.. xkuo lagi.. klu baca entri ni gerenti x surprise tgk sape yg terkeluar.. hihihi.. dh tgk nati baru teman dtg sini balik baca yea hanif.. jgn maree.. =)

salam.. teman datang curi2 masa kunjungbalas tuan tanah disini.. thanx sudi singgah n baca entri teman yea.. jangan lupa singgah selalu yea.. heee.. salam meriah..

Remy hazza said...

dah tak syok kalau nasz keluar......

Anonymous said...

untuk tugasan ni,sepatutnye dian atau jonathan yang kene pecat tapi sebab tony masih mahu beri dian peluang..jonathan pula memang salah sorang calon favourite..so nak x tak tony pecat nazril la..

hainom OKje said...

Tak pernah tengok...sedihlah Sazzy Falak ni hehe

Anonymous said...

Nash mmg byk buat silap, tapi argument dia tak kuat...dia gagal tunjukkan pada tony fernandez yang dia betul2 serius nak jadi The Apprentice...mmg dian menangis tapi argument dia lg strong dari nazril tambahan lagi dia tak pernah jadi project manager..so tony blm nampak kemampuan dia dari segi skill... klu dilihat dalam setiap task, Dian mcm selalu ambil jln selamat dgn hanya jadi pengikut..dia jarang sumbangkan idea berbanding yg lain..so, tony nak tgk skill kepimpinan dia..nazril kita dah nmpk dan mmg dia tak cukup kuat..tp. isu yang plg bagus di sini, klu dilihat penyingkiran peserta malaysia hanzo, nik dan nazril, nmpknya sy kena suarakan sesuatu yang mungkin kurang disenangi, budaya kerja kita tak mendidik kita utk jadi seorg yg tegas dan strong leadership..peserta dari malaysia dilihat, seolah-olah tdak diajar strategi kepimpinan yang betul..malah, berbanding dgn peserta dari negara lain, mereka lbh terbuka dan dari segi komunikasi mereka lbh yakin, performance mrk taklah bagus sgt ttp mereka faham konsep profesionalisme dan korporat itu..cthnya spt nik dan nazril yg dilihat dikritik ttg pengetahuan mrk ttg lokasi dan jalan-jalan di kuala lumpur...di pihak nik, ningku dari india mengatakan dia tak happy kerja dgn nik sbb nik tak tahu ttg jln2 di sekitar kuala lumpur, tak tahu tgk peta, dan nik pula gagal membuatkan org mendengar kata-katanya..senang cerita, nik tak tegas dalam komunikasi untuk menjalankan kerjanya, nik gagal mengawal ningku yang keras kepala dan plg tak blh blah, ningku blh ambil telefon dr nik begitu shj. sdgkn, sbg bakal pemimpin yg akan menerajui satu projek bertaraf antarabangsa, dia harus tegas dan bercakap sesuatu yang efektif supaya dia didengar...begitu juga dgn sam yang nyata tidak gembira kerja dengan nash..nash juga alami masalah yg lbh kurang sama dgn nik iaitu tak tahu jalan dan selok-belok bandar kl..andrea menggunakan kelebihan pada nash yang mmg anak jati kuala lumpur, ttp yg berlaku sebaliknya...malah komunikasi antara nazril dan sam juga agak lemah..nash pun sama mcm nik, kurang tegas dan lemah dari skil kepimpinan..mana silapnya? i msh tertanya-tanya..kdg i fkir satu shj why not subjek kepimpinan dan komunikasi diwajibkan kepada semua pelajar dari peringkat tadika hingga universiti...