Header Ads

Bersahur Seorang Diri

Bersahur
Malam ni dah start bersahur puasa bulan Ramadhan tapi buat pertama kali setelah berbelas tahun kahwin ianya merupakan pertama kali aku bersahur solo...huhuhuhuhu.

Apa nak buat kena pergi training pada bulan puasa ini..huhuhuhuu
Sesedih benau ler tu..hihihi.

Bukannya aku tak pernah sahur sorang-sorang tapi  puasa pertama semenjak bernikah belum pernah sahur sorang-sorang. Dalam hati ingat nak bangun pukul 4.00am dan lepas pergi cari kedai kat Bangi makan sahur.

Sebab member aku kata kat Bangi bulan Ramadhan ini sampai pukul 5.00am pun kedai buka bila bulan puasa ini sebab UKM dekat sini. Banyak student keluar makan sahur time macam ni.


Tapi bila difikirkan kembali, boleh ker aku bangun pukul 4.00am..hehehhehe.
So aku tukar plan, makan sahur pukul 12.00pm karang dan pukul 5.00am suruh bini aku call untuk aku minum VICO minuman berkhasiat sempena bulan puasa ni.

Di bulan puasa ini kita bukan sahaja menahan lapar tapi pertingkatkan ibadat kita...
Akhir kata aku ingin memohon maaf pada bulan yang mulia ini pada semua rakan-rakan jika aku ada tersilap kata hingga mengguris hati anda semua yekkk.

Dan juga minta maaf jika sejak kebelakangan ini aku jarang blogwalking.


28 comments

Budak Kampung said...

la encik hanif dok area bangi ke?hehehe...

hootoh.my said...

Itu namanya pengorbanan untuk masa depan. hehehe

Kathy Rbain said...

takpe bro..take ur time..
selamat bersahur... :)

Ainul Hamid said...

Selamat menunaikan ibadah puasa.

Bin Muhammad said...

Salam HH,
Dugaan pertama di bulan Ramadhan nampaknya...jika itu yg anda rasa, isteri dan anak2 lagilah...Jgn menitis air mata kesorangan pula...hihihi

Anak Pak Muin said...

be strong bro..haha.. salam ramadhan :)

baby comel said...

alahai... bersahur seorang diri. adoiii sedihnya.. takpelah abg hanif. demi tugas kan, salam ramadhan eh bang

Normi Nieza said...

salam ramadan & selamat berpuasa..:)

Panglima Muda said...

salam.... kesian

Rapunzeel Cikilolo said...

selamat berpuasa...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum abg hanif, kesiannya. semoga bulan ramadhan ini membawa barakah ke atas hidup abg hanif sekeluarga :)

Mira Adzlia said...

slmt berpuasa :)

dear xila said...

slm ramadhan en haniff :)

ieta said...

Mmg sedih. Tp tak pelahkan, demi utk ms depan harung juga la ya. Sy pun mohon maaf sbb dh lm tak berkunjung ke blog encik Haniff ni sbb trlalu terkejar2 hari2 bz. So bila tergerak je dihati, ni la terus singgah BW. Selamat berpuasa ya encik Haniff :)

wantie said...

siannya.. sahur sorang diri. sangat sangatlah terasa bersahur ni kan, tambahan pulak hari pertama.

org rumah tu jgn sampai tak bersahur bila terkenangkan suami bersahur sengsorang. ngeee...

2 minit lagi nak imsak. baru minum Vico. Barus lah terbaik!

Remy hazza said...

nak pi teman lah......he3.......
sian kat bro.... bersahur sensorang....

afzalsukasuki said...

alahai sadisnya bersahur sensorang.tu kucing ada ajaklah beliau sahur sekali uhuk2

selamat menyambut ramadhan juga bro :) maaf jugak dah lama tak blogwalking.xde kesempatan masa uhuk3

Raudzah Z said...

Selamat menunaikan ibadah puasa hanif...semoga diberkati k..

Shaiful Zaidi said...

salam Ramadhan bro.

Encik Zaharin said...

Salam Ramadhan Bro, banyakkan bersabar. Sedih rasanya kalau bersahur seorang diri alamatnya kalau aku memang tak bangunlah ..

Nor Salmi said...

Selamat berpuasa Hanif. Lama ke tinggal berjauhan tu..

Mieza Jhaa K said...

Hoho..kesiannya kt dia.. romantik bebenor..nk jgk dgr suara isteri pukul 5 pg..haha..bagus2.. selamat berpuasa en.Hanif.

Yumida Huda said...

nak putar lagu balada jap..hikhik

xpe...hubungan yg jauh tu..sure akan merapatkan lagi perhubungan.makin bertambah erat. rindu-rinduan

salam ramadhan
tabahkan hati

3no gr33ny said...

sebelum kahwin dah boleh kenapa selepas xboleh..hehhe

Sukma Haron said...

salam ramadhan...sempat soh bini kejutkan ekk...

fyna said...

fyna pun ada kursus tapi nasib beberapa hari sebelum bulan puasa. kalau tak....

hainom OKje said...

Alahai siannya Nep .....kadang tu perlu jugak macam tu, duk jauh ngan bini, barulah tau menghargai bini disaat si dia tiada disisi!

hainom OKje said...

hehe....barulah tau macamana sepinya hidup tanpa bini disisi...hehe