Bersahur Seorang Diri

Bersahur
Malam ni dah start bersahur puasa bulan Ramadhan tapi buat pertama kali setelah berbelas tahun kahwin ianya merupakan pertama kali aku bersahur solo...huhuhuhuhu.

Apa nak buat kena pergi training pada bulan puasa ini..huhuhuhuu
Sesedih benau ler tu..hihihi.

Bukannya aku tak pernah sahur sorang-sorang tapi  puasa pertama semenjak bernikah belum pernah sahur sorang-sorang. Dalam hati ingat nak bangun pukul 4.00am dan lepas pergi cari kedai kat Bangi makan sahur.

Sebab member aku kata kat Bangi bulan Ramadhan ini sampai pukul 5.00am pun kedai buka bila bulan puasa ini sebab UKM dekat sini. Banyak student keluar makan sahur time macam ni.


Tapi bila difikirkan kembali, boleh ker aku bangun pukul 4.00am..hehehhehe.
So aku tukar plan, makan sahur pukul 12.00pm karang dan pukul 5.00am suruh bini aku call untuk aku minum VICO minuman berkhasiat sempena bulan puasa ni.

Di bulan puasa ini kita bukan sahaja menahan lapar tapi pertingkatkan ibadat kita...
Akhir kata aku ingin memohon maaf pada bulan yang mulia ini pada semua rakan-rakan jika aku ada tersilap kata hingga mengguris hati anda semua yekkk.

Dan juga minta maaf jika sejak kebelakangan ini aku jarang blogwalking.


28 comments

la encik hanif dok area bangi ke?hehehe...

Itu namanya pengorbanan untuk masa depan. hehehe

takpe bro..take ur time..
selamat bersahur... :)

Selamat menunaikan ibadah puasa.

Salam HH,
Dugaan pertama di bulan Ramadhan nampaknya...jika itu yg anda rasa, isteri dan anak2 lagilah...Jgn menitis air mata kesorangan pula...hihihi

be strong bro..haha.. salam ramadhan :)

alahai... bersahur seorang diri. adoiii sedihnya.. takpelah abg hanif. demi tugas kan, salam ramadhan eh bang

salam ramadan & selamat berpuasa..:)

Assalamualaikum abg hanif, kesiannya. semoga bulan ramadhan ini membawa barakah ke atas hidup abg hanif sekeluarga :)

Mmg sedih. Tp tak pelahkan, demi utk ms depan harung juga la ya. Sy pun mohon maaf sbb dh lm tak berkunjung ke blog encik Haniff ni sbb trlalu terkejar2 hari2 bz. So bila tergerak je dihati, ni la terus singgah BW. Selamat berpuasa ya encik Haniff :)

siannya.. sahur sorang diri. sangat sangatlah terasa bersahur ni kan, tambahan pulak hari pertama.

org rumah tu jgn sampai tak bersahur bila terkenangkan suami bersahur sengsorang. ngeee...

2 minit lagi nak imsak. baru minum Vico. Barus lah terbaik!

nak pi teman lah......he3.......
sian kat bro.... bersahur sensorang....

alahai sadisnya bersahur sensorang.tu kucing ada ajaklah beliau sahur sekali uhuk2

selamat menyambut ramadhan juga bro :) maaf jugak dah lama tak blogwalking.xde kesempatan masa uhuk3

Selamat menunaikan ibadah puasa hanif...semoga diberkati k..

Salam Ramadhan Bro, banyakkan bersabar. Sedih rasanya kalau bersahur seorang diri alamatnya kalau aku memang tak bangunlah ..

Selamat berpuasa Hanif. Lama ke tinggal berjauhan tu..

Hoho..kesiannya kt dia.. romantik bebenor..nk jgk dgr suara isteri pukul 5 pg..haha..bagus2.. selamat berpuasa en.Hanif.

nak putar lagu balada jap..hikhik

xpe...hubungan yg jauh tu..sure akan merapatkan lagi perhubungan.makin bertambah erat. rindu-rinduan

salam ramadhan
tabahkan hati

sebelum kahwin dah boleh kenapa selepas xboleh..hehhe

salam ramadhan...sempat soh bini kejutkan ekk...

fyna pun ada kursus tapi nasib beberapa hari sebelum bulan puasa. kalau tak....

Alahai siannya Nep .....kadang tu perlu jugak macam tu, duk jauh ngan bini, barulah tau menghargai bini disaat si dia tiada disisi!

hehe....barulah tau macamana sepinya hidup tanpa bini disisi...hehe