Nasib Seorang Perantau Di Bulan Puasa

Puasa 2013
Semenjak kebelakangan ini atau 2 bulan ini aku memang banyak lari dari niche blog aku. Dah lama aku tak berbicara tentang blog tips pada rakan-rakan.

Cuma sekarang ni suka berbicara tentang hal-hal santai ini. Lebih rileks!!!
Melalui gambar di atas memperlihatkan inilah nasib seorang perantau yang jauh dari rumah dalam bulan puasa ini...huhuhuhuhuh.

Puasa 2013
Terpaksa bungkus makanan untuk berbuka puasa. Terpaksa menelan air kotak percuma yang diberi oleh pihak Niosh (training centre ) aku bersama buah epal kat tepi tu.

Manakala makanan terpaksa dibungkus yang dibeli dikedai berdekatan dan bila waktu berbuka tiba. Makanlah sorang-sorang kat bilik hotel tu berlaukkan nasi bungkus..

Bukan tak mahu makan di luar tapi feeling tak der lerrr...makan sorang-sorang kat luar.

Lepas tu terpaksa melihat pasangan bercinta berbuka puasa sama-sama dan pasangan yang dah kahwin bersama anak-anak.

Melihat pasangan bercinta suap-menyuap semasa berbuka dan melihat karenah ibubapa melayan anak-anak semasa berbuka puasa.

Tahap feeling sedih tu..huhuhuhuhu

Malam sahur dah beli roti dan tidak dilupakan minuman tenaga VICO setia menanti.
Itulah nasib seorang perantau...hehehehehehhee.

Hari ini ( Jumaat) last training untuk bulan ini. Bulan depan ada training lagi. Tak sabar nak balik.......
Kepada lelaki jangan lupa sembahyang Jumaat yekkk!!

Share:

27 comments