Pagerank Updated 2013

Bulan lepas aku ada updated tentang Google akan updated pagerank kali kedua 2013 akhir bulan Jun dan awal July tapi malangnya hingga kini Google belum updated PR hingga kini.

Jika dikirakan sudah hampir lima bulan Google tak updated PR, memang jangkamasa yang paling lama kita menanti PR updated ini. Kalau nakl ihat jadual penuh klik kat sini.

Kalau ikutkan setiap 3 atau 4 bulan sudah pasti Google updated PR mereka.

Ramai rasanya kecewa termasuk aku yang menanti sekian lama. Mengikut blog-blog yag aku baca mereka mersasakan kelewatan kali ini  disebabkan banyak perubahan yang akan berlaku nanti.
Sebagaimana contohnya dalam masa 2 bulan yang lalu Google Panda telah di updated yang dikatakan berkaitan dengan pengguna wordpress.

Google Penguin 2.0
Pada 22 May yang lalu Google telah umumkan pelamcaran satu lagi algoritma yang baru iaitu Google Penguin 2.0 oleh Google's head of webspam, Matt Cutts.

Ini juga merupakan salah satu sebab kelewatan pagerank...huhuhuuh.
Ini aku akan terangkan dalam entri yag lain, sebab benda ini baru lagi..

Sekarang di lihat Google makin mengetatkan lagi pengawalan dalam memastikan blogger yang ujud di muka bumi ini blogger yang jujur..hehehehehe. Mereka mahu blogger yang ada kat muka bumi ini membuat entri yang original dan sesiapa yang suka bangat copy paste. Sure kena penalty!!

Tak sabar rasanya nak tahu perkembangan pagerank terbaru ini. Sebagai blogger waktu-waktu sebegini adalah waktu yang tak sabar rasa menantikan. Betul kata orang tua-tua Penantian Itu Satu Penyeksaan..hahahahaha