The Apprentice Asia-Episod 8

The Apprentice Asia
The Apprentice Asia Episod 8 telah bermula dan sekali cabaran menanti mereka untuk membuat iklan Volkswagen Beetle.

Kumpulan mana yang berjaya membuat brand Volkswagen Beetle ini mencapai kehendak Director of Design  Volkswagen Beetle maka mereka akan berjaya.

Team Maverick yang menjadi pengurus projek ialah Andrea dan dua ahli yang membantu iaitu Dian Dan Johnathan.
Team Apex yang tinggal 2 ahli iaitu Sam dan Alex sahaja menjadi pengurus projek ialah Sam.

The Apprentice Asia

The Apprentice Asia

Dalam pertandingan ini Team Apex menang dimana Sam menjadi Tony Fernandes dalam iklan tu..hihihii.
Dalam hal ini, apa yang dapat aku katakan boss selalu kena bodek..hahahahahha.

Ramai yang berbulu dengan Sam tetapi bagi aku dalam dunia realiti, jika kau terlalu hebat pun tapi tidak dihargai oleh boss pun tiada gunanya. Dua-dua mesti ada...kerja keras dan jaga hati boss..that realiti !!

You Fired
The Apprentice Asia

Yesss....akhirnya Dian telah dipecat kerana skil dan caranya yang aku rasa memang malas nak cerita.
Akhirnya tinggal 4 orang lagi, Jon, Andrea, Alex dan Sam.
Dan semenjak-menjak ini Sam makin menonjol!!!

12 comments

Hahaha, bencinya abang Hanif dengan si Dian tu erk..

yeah..setuju tu bro.. sejak kebelakangan ni, sama makin menonojol. aku dapat rasakan dia antara calon yang bakal menjadi aprentis si tony tu. andrea pun boleh tahan juga

tak tau pasal cite ni xde chanel tu..hihi

ye ye ye Alex menang :) hahaha, Sam tu bagus dan bajet bagus kan . anyway, Alex sgt bagus pada pemerhatian saya.

aah..betul tu
sam semakin menonjol..semangat membara
dian mmg layak utk dipecat

aah dari awal sam ni pandai bodek tony..n tonny pun macam suka jgk kat sam.

alex awal2 bagus,now biasa2 dah pulak.

andrea??muka sombong n cpt stress je dia tuh..

jonathan?err ok la.

Dan... Dian yang menyala terpadam jua akhirnya

Seperti yang dijangka...dian memang tak akan mara ke peringat final sbb level dia masih belum smpi ke tahap yang dibanggakan...seorg pemimpin bukannya seorang yg asyik nak meletakkan komitmen dan tanggungjawab kepada ahlinya..dia kena pandai meneraju...dian maybe nice and friendly but she's quite passive. then in terms of leadership dia mmg belum belajar lagi. Tapi x dpt dinafikan pr dia bagus cuma dia kena faham apa yang dimaksudkan dgn leadership..i pernah kerja dgn org mcm ni mmg sakit hati sbb dia susah nak wat keputusan dan dia x serius dlm discussion...setiap arahan dia kita susah nak faham..in the end, org lain akn ketepikan dia terus dan dia tahu nama dia naik klu projek berjaya...klu nak jadi kwn utk hang out for the party okay kot...hehe...

rasa sblm ni ayu tkomen entry abg hanif mmg nk dian kuar jgk..akhir ye kesampaian sudah.. :D

Okje ada tengok cite ni masa perempuan melayu ni kena fired!