Bagaimana Memasang Lampu Kalimantang

Jangan ketawakan aku yek...membuat entri bagaimana memasang rumah lampu kalimantang. Sebab semalam aku tersalah pasang wayar dia dan habis choke dan lampu aku ...huhuhuhuuu.

Bukan aku tak tahu nak buat tapi bila dah lama tak buat, semuanya kita lupa..... betul kata cikgu aku, apa jua ilmu yang kau belajar tapi kalau kau tak praktiskan lama-kelamaan pasti kau akan lupa.

Sebagai contoh macam kita belajar mengaji, dulu masa kecik pehhhh semua doa kau hafal. Tapi apabila kau tinggalkan mesti terkial-kial nak nak baca hafal dan baca kan?...heheheheheheh

Berbalik pada lampu kalimantang aku tu, disebabkan aku terlupa macam mana nak pasang terpaksa aku buka wiring lama lampu kalimantang dan check balik..hehehehhehe.
Memang pun aku tersalah pasang!!
Lampu Kalimantang

Atas dasar suka kongsi ilmu aku pun buat diagram simple diagram ini..hahahahahahha.
Simple diagram supaya dalam masa 2 atau 3 tahun lagi bila aku nak pasang rumah lampu kalimantang ini , aku boleh buka blog ini....kikikiki.

Seperkara lagi kalau aku salah ayat teknikal lampu kalimantangini maaf yek. Aku pakai bahasa kampung ajer.

Semalam aku satu hari mengemas rumah, penat tak terkira ler.... Terpaksa beli tangga sebab nak tukar  lampu kalimantang ini jugak ler....

Betapa besarnya pengorbanan aku nak  tukar lampu kali,mantang ini. Terpaksa beli tangga baru, lampu meletup, kena marah ngan bini dan masa yang terbuang..hahahahaha.

So tak salahkan kalau aku buat entri bagaimana memasang lampu kalimantang....
Rakan-rakan semua dah kemas rumah.....?
Lampu Kalimantang
Tangga Baru 

Share:

9 comments