Header Ads

Harga dan Spesifikasi Proton Suprima S model baru 2013.

 Proton Suprima S
Proton dah keluar kereta baru iaitu Suprima S yang dianggap lebih bergaya, termoden dan selamat.

Jenis hatchback yang cantik pada pandangan aku tapi harganya boleh tahan ler...hehehehhehe.

Kalau sesiapa nak beli, cepat-cepat beli sebelum bulan depan sebab aku dengar bank nak pendekkan sewa beli dari 9 tahun ke 7 tahun.. Itu yang aku dengar lerr..

Harga dan Spesifikasi Proton Suprima S model baru 2013. Model kereta terkini dari proton telah dilancarkan kepada umum pada 17 ogos 2013 yang bertempat di Pusat Pameran Dan Konvensyen Matrade Kuala Lumpur.

 Proton Suprima S
Orang ramai kini boleh mendapatkan Suprima S dengan harga serendah RM77K sehingga RM80K.

Proton suprima S ini dipamerkan dengan lima variasi warna iaitu, Atlantic Blue, Fire Red, Genetic Silver, Solid White dan Tranquilty Black.

Selain itu, Proton turut memperkenalkan dua jenis variasi model terbaru mereka iaitu Executive dan Premium mengikut bajet pengguna.

Harga Proton Suprima S Proton Suprima S 1.6 Executive (metallic) RM76,688
Proton Suprima S 1.6 Executive (solid) RM76,338
Proton Suprima S 1.6 Premium (metallic) RM79,988
Proton Suprima S 1.6 Premium (solid) RM79,638
Sumber: Harga Dan Spesifikasi Proton Suprima S Model Baru 2013 | melvister.com
 Proton Suprima S
 Proton Suprima S

10 comments

Bin Muhammad said...

Dah cukup canggih kereta ni...apalagi tuan, cekup le sebijik!

boni kacak said...

bro rasa berbaloi ke tak ye?

baby comel said...

Nk mintak abg hanif hadiahkan satu blh takkkk? Hehehe,

Hanif Idrus said...

Aku rasi boni...pada pendapat aku. Tak berbaloi ler..

fyna said...

fyna teringin juga ada kereta macam nih.

Mieza Jhaa K said...

Harap tahan lama dan tahan lasak..

Kathy Rbain said...

baru jer tertengok iklannya kat tv semalam..

Zira Aziz said...

..cantik..tp biarla daku setia ngn 'lagi best' hehe

dya bunga said...

cantik tu..

MaMa Rey said...

memang cantik...kaler fire red tu yg cantik..
tq jg jd sahabat alam maya sy Hanif..:)