Syawal ke 4 --Majlis Perkahwinan
Salam satu blogger. Celik mata..tutup mata dah masuk syawal ke 4. Dan hari ini sepanjang laluan aku ke rumah mak aku, aku lihat banyak majlis perkahwinan sedang berlangsung.

Sekarang dah trend kerja kahwin pada Hari Raya Aidilfitri ini. Bagi aku ianya satu strategi yang baik kerana pada masa ini semua rakan-rakan taulan dan saudara mara memang bercuti raya dan inilah kesempatan semua dapat menghadirkan diri dalam majlis perkahwinan yang diadakan.

Orang putih kata "2 in 1" lerr...hehehehehehe. Tapi untuk tuan rumah, syawal pastinya disambut sederhana sahaja kerana persiapan kerja kahwin mesti didahulukan. Kurang sikit ler sambutan Hari Raya Aidilfitri untuk tuan rumah...

Syawal ke 4 --Majlis Perkahwinan
Manakala untuk si pengantin lak....habuannya ialah cuti kahwin dan cuti hari raya boleh digabungkan sekali. Maksudnya memang panjang ler cuti kahwin mereka kali ini..heehehehe.
Boleh honeymoon lama sikit..ahaks.

Saya ramai kawan blogger yang akan berkahwin dalam terdekat ini atau saudara mara mereka akan berkahwin syawal ini. Selamat pengatin baru saya ucapkan pada semua....

Dan nasib baik kahwin bulan Syawal berbanding yang kahwin dekat-dekat bulan Ramadhan lagi payah..hahahahaha.

Dan aku juga doakan  agar rakan-rakan yang dalam perjalanan pulang dari kampung selamat pulang dengan selamat. Dan pandu hati-hati yekkk.

Syawal ke 4 --Majlis Perkahwinan