Google Tidak Updated Pagerank Untuk 2013 - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Google Tidak Updated Pagerank Untuk 2013

Tahun ini adalah tahun yang amat pelik dalam pengiraan pagerank oleh Google. Kali terakhir Google updated pagerank pada 2013 ialah bulan February.

Dan hingga kini Google masih tak updated pagerank lagi. Jika kita lihat sejarah pagerank Google. Ia biasanya akan updated setiap 3 bulan.
  • 4 February 2013
  • 7 November 2012
  • 2 August 2012
  • 2 May 2012
  • 7 February 2012
  • 7 November 2011
  • 1st Week August 2011
  • JULY 2011
  • JUNE 2011
  • JANUARY 2011
  • April 2010
  • Dec 31, 2009
  • 30 October 2009
  • 27/28 May 2009
  • June 2009
  • 1 / 2 April 2009
  • 30-31 December 2008
  • 27 September 2008
  • 26 July 2008
  • 29 April 2008
  • 9 January 2008
  • 26 October 2007
  • 28 April 2007
Perkara yang sama juga berlaku pada 2010 tapi masa tu aku baru nak start berblogging. Masa tu pun aku tak tahu apa itu pagerank..hehehehhehe.

Dan sekali lagi pada tahun 2013.......

Secara amnya google pagerank sebenarnya amat penting kepada semua blogger kerana Pak Google kata:

Webpages with a higher PageRank are more likely to appear at the top of Google search results.
Sebagai blogger salah satu capaian trafik yang tinggi selain blogwalking ialah blog anda tersenarai dalam carian tertinggi di enjin carian Google.

Bayangkan jika 10 juta orang membuat tajuk entri  blog tips dan perbezaan anda dengan 10 juta  artikel yang lain  adalah pagerank anda lebih tinggi dari mereka semua. Sudah tentu artikel anda akan muncul dalam carian pertama Google.

Terjemahan trafik dari enjin carian pasti mencurah masuk ke blog anda!!!

Masuk tahun ini secara serius aku mengejar pagerank ini adalah 2 tahun lamanya. Hingga kini masih di pagerank 1 lagi..ahaksss..

Dan 2013 adalah tahun merugikan aku kerana usaha yang aku curahkan pada blog ini masih belum diketahui keputusannya...huhuhuhuhuhu. Untuk tahun ini sahaja sudah 2 kali aku tukar templates blog ini gara-gara nak dapatkan SEO templates.

Dan templates terbaru agak lemah sikit dari segi SEO tapi aku suka pula...Lantak lah kau Google, suka-suka kau nak updated pagerank ini yekkkk...

Dah lah tak Google tak  updated pagerank  tapi rajin pula updated  macam-macam algoritma dari Google  Panda effect hingga Google penguin.

Dan terkini Google aku dengar pula external link dengan blog/website luar yang PR tinggi tak payah letak "nofollow' sebab ia kan beri nilai yang lebih tinggi pada Google. Tapi macam tak logik ajer....

Walau apa pun ramai mengatakan Google akan updated PR pada tahun 2014 nanti...
Kita lihat sahaja dan mana tahu dah setahun aku menunggu mungkin Google nak kasi aku dari PR 1 terussssss ke PR3..hihihihihihihi.


Rakan-rakan blogger pun tak sabar nak tahu pagerank blog anda kann...kannn?

11 comments:

husna zahidi said...

hehe..husna tahun nih blog macam terbengkalai sikit so tak update pon xpe cik google ye..=P

Normi Nieza said...

xthu apa itu pagerank..hihik

Raudzah Z said...

This year memang harulah hanif..alexa ranking aje turun naik teruk sangat..then external backlink pun dia orang reshuffle..memang banyak effectlah..

afzalsukasuki said...

aku dah lama meninggalkan alam pagerank ni bro.sejak kawen ni tunggang langgang dah blog.tak terkejar apa2 pon.

so back to basic.. blogging suka2 :D

buatwanita said...

google sibuk ngan google+ kot, sampai terlupa update pagerank. hehe. memandai je kan :p

buatwanita said...

google sibuk ngan google+ kot, sampai terlupa update pagerank. hehe. memandai je kan :p

Sukma Haron said...

kurang faham fungsi page rank...........

tarmizi said...

Bukan sekarang banyak giler website baru. Jadi google x ambik berat pada pagerank. .

hainom OKje said...

Biar aje le Nip dia tengah malas lew tu hehe.... Naati nanti dia update le

Wan Arif said...

pagerank nie akan membantu menaikkan seo ker? kalau pagerank kosong, website kita tak akan ada dalam list google ker? ermm kasi jelaskan sikit

Kathy Rbain said...

google letih tu..hehehehe..