Kumpulan penunjuk perasaan penuh kontroversi, Femen mahu merekrut wanita Britain untuk menyertai gerakan ekstrem mereka.
Femen terkenal kerana mengadakan tunjuk perasaan dengan mendedahkan payudara bagi membantah ketidakadilan gender di seluruh dunia.
Kumpulan tersebut dalam satu kenyataannya berkata, ia mahu Britain menjadi negara ke-11 yang mempunyai perwakilan Femen.
"Wanita Britain telah menyertai tentera bogel (Femen), mereka berkata, kami perlukan Femen di Britain," kata pengasas dan ketua kumpulan itu, Inna Shevchenko.
"Pelacuran, undang-undang imigresen dan fahaman ekstrem Islam tidak akan terlepas daripada Femen. Kami akan sentiasa mencari jalan untuk berada di tempat ia diperlukan," tambahnya.
Diasaskan di Ukraine pada tahun 2008, Femen berkembang menjadi sebuah pergerakan antarabangsa tidak lama kemudian.
Aktivis-aktivis kumpulan itu pernah menyerbu Pertunjukan Fesyen Paris.
Femen turut mengadakan demonstrasi separuh bogel di luar Stadium Olimpik di Kiev menjelang Euro 2012 untuk membantah percubaan membenarkan pelacuran semasa temasya bola sepak berkenaan di Ukraine dan Poland.
Bila bab bogel ajer dengan cepat mereka menjadi terkenal..hehehhehehehe. Padahal ia adalah satu langkah yang merendahkan maruah wanita. Apa jua logiknya, membogelkan diri untuk menerangkan pandangan anda bukannya satu tindakan yang normal....hehehehehe.

Untuk aku sebagai lelaki, lantaklah kau nak bogel ker apa. Apatah lagi bila lihat wanita secantik mereka ini berbogel...hehehehehe.

Aku nak tengok 10 tahun lagi bila umur Inna Shevchenko ini dan cecah 50an, mahukah dia berbogel...inilah apabila wanita kehilangan sifat malu mereka. Mengikut perasaan dan berbangga dengan kelakuan mereka.