Header Ads

Annual Dinner Yang Memenatkan 2013

Annual Dinner Yang Memenatkan 2013
Pada 23.11.2013 ini kilang tempat aku akan menganjurkan annual dinner kali  ke 24 Tahun. Dan seeperti kebiasaan aktiviti utama yang disertai oleh pekerja terutama operator adalah Ratu Cantik, Persembahan Nyanyian dan Persembahan Tarian Berkumpulan.

Annual Dinner Yang Memenatkan 2013
Aku pada dasarnya memang tidak begitu involved dalam aktiviti ini tetapi apabila operator kami ramai yang bertukar dari operator Indonesia ke Myammar /Nepal maka mahu tak mahu pihak pengurusan terpaksa campur tangan dalam hal ini  sebab mereka tidak seperti pekerja Indonesia yang mahir menari...hehehehhe

Sudah sebulan mereka berlatih menari dan dalam 2 minggu kebelakangan ini aku seprti biasa campur tangan dalam bab-bab menkritik dan mengomen.. Yesss..... kini step dah cantik....
Menari pun tak kira pakai step tapi follow muzik dan kini hanya nak tajamkan skil mereka sahaja.
Pendek kata 95% dah sukses lerrr.....

Annual Dinner Yang Memenatkan 2013
Kali ini kami buat sedikit perubahan, dari dulu hingga kini kalau kumpulan persembahan mesti semuanya perempuan tapi kali ini aku buat kelainan dimana terdapat 3 perempuan dan 3 lelaki!!! Buat pertama kali dalam sejarah kilang kami buat perubahan ini. Ini kami namakan strategi..hehehehehe.

Tapi biasalah bila training lelaki ini, badan keras semacam ajer lagi pun kalau lembut sangat kang jadi macam pondan lak...ahaks..

Banyak cabaran dalam mengajar lelaki ini. Lagi pun aku lebih selesa kerana lelaki ini aku boleh pegang-pegang dan marah-marah... kalau perempuan aku agak terbatas.

Annual Dinner Yang Memenatkan 2013


4 comments

Normi Nieza said...

guru tari rupanya a.hanif nie..hihik

Kathy R'bain said...

hebat la bro hanif..

QasehnyaRania said...

boleh jadi pengkritik tarian ni.hihi

Sukma Haron said...

dulu-dulu bebudak Indonesia yang suka layan tarian masa annual dinner, sekarang dah berubah ke myanmar & nepal pulak .....