Header Ads

Kaki Wayang: Thor: The Dark World

Thor: The Dark World
Semalam aku dengan wife aku baru sahaja menonton filem  Thor: The Dark World. Tiket habis dijual dan aku terpaksa merayau-rayau  1 jam 45 minit sementara menunggu tayangan seterusnya. Itu pun duduk sebelum  3 baris di hadapan....huhuhuhuhu.

Ranking yang boleh berikan ialah 4/5 untuk filem aksi terbaik. Sepamjang filem ini diputarkan ia penuh dengan aksi yang dahysat.

Thor: The Dark World
Filem  Thor: The Dark World  ini berkisar tentang kuasa jahat atau dikenali elf hitam yang ingin mendapatkan kuasa Aether yang boleh menggelapkan dunia kesembilan-sembilan dunia termasuk bumi.

Kuasa Aether itu telah disembunyikan oleh moyang Thor setelah mencuri kuasa Aether dari Elf Jahat ini yang bernama Malakeith. Nak dijadikan cerita kuasa Aether ini secara tak langsung dijumpai oleh awek Thor iaitu Jane( anda kena lihat filem pertama Thor).

Elf jahat ini bersama tenteranya telah menyerang Asgrad demi mendapatkan kuasa Aether ini dari  dari awek Thor yang bersembunyi disana.  Dan dalam peperangan ini ini emak Thor Firangga telah mati dibunuh oleh elf jahat ini.

Pada masa yang sama kalau anda lihat The Avenger, adik Thor Loki telah dipenjarakan di kurungan bawah tanah.  Ia juga terlibat dalam filem ini, yang aku tak mahu ceritakan..hahhahahahaa.

Thor: The Dark World
Dalam filem ini  Thor berusaha menyelamatkan aweknya yang di serap oleh kuasa Aether ini serta dibantu oleh Loki melarikan diri dari Asgrad dan melanggar arahan ayahnya. Dan bagaimana elf jahat ini berjaya mengambil balik kuasa Aether dan mendaratkan kapal angkasanya di London untuk melaksanakan kuasa jahatnya.

Dan bermulalah perlawanan sengit Thor dan Malakeith yang dahsyat ini. Dan saya cadang sesiapa yang mengikuti sequen filem The Avenger atau Thor, terpaksalah menonton filem ini...hehehehehe.

Dan sekarang ini aku lihat hero-hero The Avenger tengah sibuk keluarkan filem terbaru mereka. Dan filem terbaru komik Marvel yang akan keluar selepas ini ialah Captain America..




5 comments

marniey zul said...

dah lama tak tgk movie... boleh try tgk ni. :D

husna zahidi said...

alaaa..satu pun tak tengok, macam mana nak tengok kesinambungan cerita Thor nih..=(

Kathy R'bain said...

wah..ramai yg bercerita psl filem ni..tentu best jalan ceritanya..

Che Rosliza Che Mat said...

tak sabar nak tengok...

baby comel said...

Semalam tgk The Avanger haram paham pe pun. Heheh, kita xminat cite camni.....