Home » » Playboy Itu Suamiku Drama Terbaru Slot Akasia Nov 2013

Playboy Itu Suamiku Drama Terbaru Slot Akasia Nov 2013

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Tuesday, November 12, 2013

Sebuah lagi drama adaptasi novel akan mengisi Slot Akasia TV3 bermula hujung tahun ini. Drama bertajuk Playboy Itu Suami Aku akan menggantikan sebuah lagi drama adaptasi novel iaitu Love You Mr Arrogant yang bakal berakhir tidak lama lagi.

Drama ini dilakonkan oleh Fattah Amin dan Nur Risteena, Chacha Maembong, Wan Syarmila, Jay Iswazir, Dilla Ahmad, Puteri Najuwa dan Khairil Anwar.
  
Sinopsis :
Playboy Itu Suami Aku mengisahkan Afina (Nur Risteena), seorang gadis lemah lembut dan sopan santun ditemukan jodoh dengan Adrian (Fattah Amin), seorang playboy. Afina mempunyai seorang adik kembar tidak seiras, Afisya (Cha Cha Maembong) ataupun Fisya yang suka bersosial dan merupakan salah seorang teman wanita kepada Adrian.

Pada awal perkenalan mereka, Afina disimbah dengan air lopak apabila Adrian membawa kereta mewahnya dengan laju. Adrian bukan sahaja tidak minta maaf malah dia tidak sekalipun memperlahankan keretanya. Raja Adrian Benjamin ataupun ‘King’ (King of Crocodile) sering membuatkan Afina panas hati.

Suatu hari, Afina dan Syaf (Wan Sharmila) menghantar tempahan bunga untuk digubah di rumah Puan Sri Zahida (Dilla Ahmad) bersempena dengan majlis hari jadi cucunya. Puan Sri Zahida tertarik dengan penampilan Afina yang sopan dan tidak meninggalkan solat, maka dia membuat keputusan mengejut untuk mengahwinkan Adrian dan Afina. Macam-macam kutukan dilemparkan oleh Adrian kepada Afina, Afina berasa amat malu dan segera minta diri.

Puan Sri bertegas bahawa Adrian tetap akan berkahwin dengan Afina walaupun apa yang terjadi kerana dia yakin Afina bakal menjadi seorang isteri yang solehah dan jauh lebih bagus daripada teman-teman wanitanya. Bapanya juga meletakkan syarat yang Adrian perlu berkahwin dengan Afina jika dia mahu menjadi CEO kepada syarikat mereka, Kiara Emas.

Akhirnya Afina dan Adrian berkahwin kerana masing-masing mempunyai agenda sendiri. Selepas kahwin, Afina cuba menawan hati suaminya tetapi Adrian tetap dengan sikap kaki perempuannya. Malah, Adrian membuat pengakuan di hadapan Afina bahawa dia tidak ingin mengahwini Afina tetapi dia terpaksa mengikut kehendak ibu bapanya kerana mahu menjadi CEO syarikat. Adrian juga berkata dia tidak akan jatuh cinta dengan perempuan seperti Afina.

Walaupun dibenci oleh Adrian, Afina bertekad untuk memikat hati Adrian dan menjadi isteri yang taat. Apakah faktor yang menyebabkan Afina bertukar fikiran untuk mengahwini seorang playboy? Oleh kerana cintanya tidak diterima oleh Adrian, Afina telah menulis isi hatinya dan disimpankan dalam botol sebelum ditanam di sebuah tempat rahsia.

Fisya menyimpan dendam terhadap Afina kerana berkahwin dengan teman lelakinya yang juga merupakan jejaka idaman dalam kalangan wanita. Fisya semakin tidak puas hati apabila Afina masih menjadi isteri yang sah dan kelihatan bahagia. Maka, Fisya telah menggoda Nazri (Jay Iswazir) dan memintanya melakukan sesuatu jika ingin memilikinya. Nazri hanya menuruti apa yang disuruh oleh Fisya.

Afina terlibat dalam sebuah kemalangan dan koma. Selepas dia sedar, dia hilang ingatan dan menjadi penghidap amnesia. Afina menjadi bingung kenapa dia boleh berkahwin dengan seorang playboy. Adrian pula mengingatkannya tentang janji mereka bahawa mereka akan terus menyamar sebagai pasangan yang bahagia di hadapan ibu bapanya sehingga Adrian dilantik sebagai CEO. Fisya pula meninggalkan Malaysia untuk menyambung pelajaran di luar negara.

Selepas sedar dari koma, Afina berubah menjadi seorang yang lebih kasar dan berani melawan. Afina tidak lagi bersabar dengan karenah Adrian dan permintaan yang bukan-bukan daripadanya. Malah, Afina juga menuntut cerai. Mereka kerap kali bertegang urat dan saling membuli hingga memutikkan bunga-bunga cinta di taman hati masing-masing. Di saat Adrian bersedia membuka pintu hatinya dan mula mencintai Afina, Afina telah meninggalkan Adrian tanpa pesanan. (sumber: Tv3)

Saksikan drama adaptasi novel Playboy Itu Suami Aku sebanyak 28 episod mulai 11 November ini, setiap hari isnin hingga khamis, jam 7 malam di slot Akasia TV3.

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

10 comments:

Raudzah Z said...

Selamat menonton cik hanif..walau demam Mr Arrogant still tak kebah..

cweet pinky said...

bukak je entry nih terus g bukak tonton...ehehehe

Anonymous said...

malas nak tengok..heheh..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

macam-macam ceta kui7 la ni kan? is pun xdan nak tengok dahhh ;) duk dengaq kawan2 ja ceta ;)

Pinkbubblegumprincess said...

best jalan ceritanya pasti meletoplah :)

Shaiful Zaidi said...

tertengok jugak td..

nur amni said...

tak minat ... bkn ape..kalau dah start tgk jap lg xjd keje lain..

***camno nak melayakkan diri tersenarai dlm bloglist hanif ye???

husna zahidi said...

dah episod 2 kan?? 1 pon tak tgk lg..=P

Asmaroni Rahman said...

best gak ostdrama ni by encik mimpi

Sobri Yaacob said...

salam
melawat sini..
tak sabar nak tgok :)

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers