Header Ads

Shaklee Lecithin Kuruskan Badan

Shaklee Lecithin
Salam satu blogger. Atas nasihat rakan-rakan blogger aku nak cuba kuruskan badan ler..hehehehehe. Lagi pun bini aku dah marah sebab umur pun dah lanjut seiring dengan perut aku ..ahaks..

So bini aku sebagai pengurus kewangan dan pakar kecantikan aku telah membelikan aku produk kuruskan badan Shaklee Lecithin yang diwar-warkan oleh bini aku sebagai produk terbaik..

Diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl, kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Lalu aku pun mencubanya dan menyiasat,  melalui pembacaan aku memang semuanya menulis yang terbaik ler..

Dan ini beberapa fakta yang menjelaskan tentang kebaikan Shaklee Lecithin:
  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.
  2.  Kenapa org yang nak kurus suke lecithin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa Lecithin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.,
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…
  5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
  6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  8. Lecithinjuga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecithinadalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithinadalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan
Menurut testimoni yang aku baca, Shaklee Lecithin boleh kuruskan badan dalam masa 1 bulan hingga 3 bulan. So aku akan makan produk ini dan lihat kesannya....

Lagi pun sekarang ini, produk ini sedang meletup di pasaran sebab bila bini aku order nak beli lagi. Barang dah habis. Kalau sesiapa yang suka berniaga aku cadang berniaga benda ni buat masa sekarang sebab memang meletup. Baik jual sebelum produk lain ambil alih nanti..

Sesiapa nak beli jangan cari aku!! Aku tak jual produk ini cuma nak beritahu aku nak kuruskan badan ajer...hahahahaha. Mana ler tahu ada rakan-rakan blogger yang dah makan produk ini, boleh ler komen kat sini. Kongsi maklumat dengan aku..

Tapi aku rasa gemuk pun OK gak...boleh ler perut aku jadi bantal untuk bini aku ...hahahahahha.

6 comments

Nadia Johari said...

good luck bro hanif

wantie said...

nak caya ke tidak. kena test sendiri la HI. kalau HI boleh slim, nak jugak kita cuba.

Isabel Diaz said...

Semoga berjaya Abang Hanif. Jangan lupa buat testimoni. Hihihi

inche hlovate said...

aah produk shaklee ni tgh naik sekarg..org kata produk ni bagus. Yang pasal utk diet ni sya tak pernag dengar lagi. kalo yg lain tu ade la hihi

btw semoga berjaya kurus abg hanif.

nur amni said...

satu je nak pesan..ingat shaklee, ingat saya...eheh

Kathy R'bain said...

buat testimoni yer?boleh kita tau kesannya nanti..