Langkawi Holiday 2013 - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Langkawi Holiday 2013

Langkawi Holiday 2013
Salam satu blogger. Pada bulan December ini kadar pageview blog agak kurang sikit mungkin disebabkan ramai rakan-rakan blogger pergi bercuti. Dan juga membuat persediaan persekolahan anak-anak mereka.

Untuk 3 hari ini aku memang tak updated blog cuma terpaksa membuat schedule post untuk entri harian aku sahaja. Sebab aku akan melancong ke Langkawi!!!!

Bercuti pun prioriti aku tetap kena buat entri, bukan sebab terpaksa tetapi dah menjadi kebiasaan sekurang-kurangnya satu entri setiap hari dah menjadi asam garam aku.

Semalam aku dah bergerak ke Langkawi untuk bercuti. Naik bas pakej ajer..hehehehe Tahun ini memang tak dapat nak berjalan-jalan sangat sebab kengkangan kerja yang agak sibuk. Biasanya pada bulan December ini, production aku akan slow sikit tapi sampai sekarang maintain sibuk memanjang....hehehehehehe.

So dapat peluang bercuti ini, pergi hari Jumaat malam dan Ahad malam balik ke Melaka dan Isnin kerja. Aku dah dapat bayangkan betapa penatnya aku ketika nak masuk kerja Isnin ini..hahahaha. Mesti aku akan apply 100% Monday Blues aku...

Kasihan kat anak-anak tak berjalan-jalan sepanjang cuti sekolah ini. Tahun lepas memang penuh aktiviti mereka. Member aku nak bawa anak dia pun tak dapat ikut sebab bas dah penuh. Sorry ler bro..

Ini kali kedua aku pergi ke Langkawi dan impian utama aku ialah nak naik kabel car Langkawi. Tahun lepas memang tak kesempatan langsung sebab yang ikut semua warga emas so semua sibuk nak pergi melawat tempat-tempat jualan kuali, minyak gamat atau pinggan...

Kali ini pergi bersama anak-anak muda dan sudah tentu, kami akan cuba melarikan diri ke kawasan-kawasan pelancongan warga emas..ahaks. Sudah tentu kami nak pergi ke Pantai Chenang, kabel car, akuarium dan tidak dilupa coklat-coklat popular Langkawi.

Aku berdoa agar cuaca baik sepanjang kami melawat disekitar Langkawi...

Balik dari Langkawi kami akan singgah sebentar di Padang Besar sekejap. Aku kepingin nak beli baju T-Shirt yang ada gambar pistol..hahahaha. Aku cari merata-rata tempat dan tempat yang aku jumpa hanya di Padang Besar, menyesal aku tak beli tahun lepas..huhuhuhu.

Selepas bersantai di Padang Besar kami terus balik ke Melaka. Aku harap janganlah jalan jammed sebab target balik ke Melaka pukul 8.00pm. Kalau terlewat mahu tercuti aku hari Isnin ini. Doakan semoga perjalanan kami semua satu bas dalam keadaa baik dan tiada apa-apa rintangan. Amin.

7 comments:

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bagus bercuti jalan-jalan rehatkan fikiran tentang kerja sekejap..

Baiyah said...

Selamat bercuti bro hanif. Wah bestnye gi bercuti langkawi :)

Abe Kie said...

last gi Langkawi thn 2005. next year i plan to go there with my kids..

hazlina azmi said...

semoga semuanya selamat ya...jemput ke blog saya
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

husna zahidi said...

oriental village kalau tak pergi rasa rugi sgt taw.. =D

moga selamat pergi dan pulang..=)

Kathy R'bain said...

wah..best..teringin nak pergi..

Ambo Akhil said...

singgah blog bro...mcm syok dpt bercuti.