Header Ads

Pembayaran Domain .my

Pembayaran Domain .my
Tahun baru akan menjelmakan wajahnya tidak lama lagi dan bil untuk domain aku .my pun dah datanng dan meminta aku membayarnya. Tak ler mahal tapi nak pergi membayar tu yang malas.

Jangan terperanjat, walaupun aku ini memang suka berteknologi tapi bab perbayaran on line aku memang tak tahu..hahahahha. Biasanya kalau bini aku nak bayar online bil-bil Astro atau kereta, adik ipar aku jadi mangsanya.
Pembayaran Domain .my
Aku memang tak mahu belajar sebab aku tak yakin dengan sistem pembayaran on line ini. Kenapa? Aku belum bersedia dan aku takut nanti kalau aku dah pandai, memang banyak online produk aku beli..hehehehe.

Berbalik pada cerita bil Asia Host .my. So untuk kes domain.my ini aku terpaksa buat cash deposit di Maybank. Biasalah kalau nak pergi membayar RM30 tu memang tak mahal tapi nak bawa kereta ke Maybank tu yang susah sikit.

Semalam aku memaksa diri aku pergi ke Maybank dan cash deposit RM30 ke Asia Host. Syukur alhamdulilah setel gak.

Padahal akaun aku dah mati pada 16.12.2013, baru hari ini nak bayar!!!. Sebenarnya aku ambil .my ini bukan untuk blog utama aku Hanif Idrus blog tetapi untuk akaun bloglist aku.

Ini adalah eksperimen aku untuk membuktikan :
a) Bahawa domain memain peranan yag penting dalam pagerank.
b) Tanpa traffic dan entri anda mampu mencapai pagerank yang baik
Setakat ini memang betul, kalau kita memakai domain sendiri, secara tak langsung pagerank kita akan meningkat.
Pembayaran Domain .my
Untuk domain aku .my aku mencapai PR2 dalam masa 3 bulan tahun lepas!!! Pada bulan December 2013 apabila Google updated PR dia, ia jatuh ke PR1..hehehehehe.

Sebabnya aku dah lama tak buka dan maintenance bloglist aku ini. Menandakan aku juga dah lama tak blogwalking..hahahahaha. Lega hati bila dah bayar bil domain ini. Sebab tu semua bil-bil aku bini aku yang handle. Yang aku tahu tiap-tiap bulan aku hulur duit dan semuanya diselesaikan.

3 comments

Abe Kie said...

salam. sy x renew pun kontrak dotmy ni..

Kathy R'bain said...

hehehe..lama hanif tak singgah blog kathy..hehehehhe..

Sukma Haron said...

domain.my ada kelebihannya yea...saya tengah mencari domain yang bagus untuk my blog.....ada suggestion tak?