Header Ads

BIg Family Makan-Makan 2013

BIg Family Makan-Makan 2013
Tempoh hari kakak aku dari Perak tiba ke Melaka. Nak dekat buka sekolah baru ler nak sampai..aparaa!!! Itu pun datang tak beritahu, tahu-tahu dah sampai ke Melaka. Kakak aku memang macam tu , survival!!! Datang pula sorang-sorang naik bas pindah-pindah!!

Nak layan pun tak dapat sebab aku dan wife aku jalan-jalan ke Langkawi bersama budak-budak kilang. So kakak aku pun lepak kat rumah sama mak aku ler.

BIg Family Makan-Makan 2013
Sebelum kami berangkat ke Langkawi, isteri aku dah tempah makan-makan gathering bersama keluarga kami di Hattan Hotel. Memang cantik , sebab masa tu Hattan Hotel Buffet tengah buat promosi, so atas persetujuan aku dan semua kakak aku kami kongsi-kongsi tempah makan di sana. Sesekali semua adik beradik dah ada kat Melaka, apa salahnya kami makan bersama tanpa perlu memasak..ahaks.. Dan ajak sekali mak aku join sekali.

Aku setakat ini dah dua kali makan buffet di Hattan Hotel dan aku memang mencadangkan kawan-kawan makan disana. Semalam kami makan steambot dan memang banyak betul pilihan yang diberikan hingga ketat perut aku. Lepas tu aku makan macam-macam kuih muih, dessert, roti canai dan ais krim...Pehhhh!!!

Tapi untuk kami, makanan tu adalah perkara kedua. Yang penting kami keluarga kecil dengan hanya tiga adik beradik dapat berkumpul sesekali bersama ibu kami lepak-lepak tanpa perlu bincang perkara yang berat-berat.

BIg Family Makan-Makan 2013
Walau kami ini tiga adik beradik tapi memang sukar nak berkumpul bersama disebabkan komitmen kami terhadap kerja dan paling penting persekitaran kehidupan kami tidak diajar benda-benda macam ini..hehehehehe.

Kau lihat kakak ku yang nombor dua ini pun kau orang dah faham sifat survival keluarga kami. Bila dalam keluarga yang kental lain macam ni perkara-perkara macam gathering ni agak pelik sikit bagi kami..hahahahaha.

Thank to my wife yang mencadangkan benda-benda macam ini...hahahahahha.
BIg Family Makan-Makan 2013

4 comments

Muhammad Khairuddin Lim said...

terbaik....semoga hubungan erat.

Muhammad Khairuddin Lim said...

Selamat tahun baru 2014

Kathy R'bain said...

bestnyer..minta sikit..

Sukma Haron said...

berapa buffet kat Hatten Hotel yea...dah lama tak gi makan kat hotel.....huhu