StayReward.com Adalah Spam Website? - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

StayReward.com Adalah Spam Website?

Tadi aku dapat tag dari rakan aku mengenai sebuah lagi syarikat yang mengakui sebagai sebuah syarikat  StayReward.com mewakili pengiklan macam Nuffnang.

Yag bestnya per-click adalah seperti dibawah (maklumat FB)
Jana income rm900 sehari tanpa modal tuan/puan, drpd kita berfb@berwechat@whtsapp tk dpt hasil..apa kata sambil2 tu buat income sampingan. Free registration tiada apa2 bayaran dikenakan. Tiada tipu muslihat (kalau anda rasa program ini menipu..anda x rugi apa2 ponkan?) Tk perlu cari org..tk perlu beli atau jual brg. Syarat kelayakkan:- anda ada fb@whtsapp@wechat dan tau guna komputer sikit2..apa saja termasok twitter dan laman sosial yg lain. Anda hanya perlu open link dibawah dan register sebagai member. Lepas register anda terus dpt usd25×3.4=rm85.00..lepas tu anda akan dapat link anda sendiri..apa lg anda copy link anda sendiri dan copy ayat2 sy ni dan paste kat fb,twitter dan sebagainya. Setiap org yg buka link anda, anda akan terima ganjaran usd10×3.4=rm34.00..mudahkan?.. Duit anda boleh pilih..samaada duit masok acc bank atau cek akan diposkan ke alamat rumah anda. Register percuma sila isi disini.
StayRewards.com- Kalau nak lihat boleh klik sini.

So aku pun pergi dan daftar ler. Tapi aku tertanya-tanya kenapa bayar banyak sangat? Lalu berapa banyak syarikat pengiklan bayar berapa kepada StayReward.com

Lagi baik kalau aku masuk  StayReward.com ini dari penat-penat buat blogshop atau sertai Nuffnang yang memang kedekut nak kasi CPUV.

Lalu aku periksa syarikat ini di internet dan syarikat ini penuh dengan keraguan.
Pertama ia tak kasi anda no e-mail untuk contact atau alamat yang boleh dihubungi.

Jom kita lihat analisis dari website lain mengenai  StayRewards.com ini.

Bubblews.com

Craiglist
This webside you register with them they claim to pay you $10 for generating traffic to their website. Once you reached the target and have to cashin your money you come across a survey that wont open thefore you can't claim what you made. Futher more their email address does not exist. Their email is recorded as jobs@StayReward.com They do not have a contact person that you can reach if you need help and there is no business address Craigslist think this site is a scam any help to get to the bottom of this would be appriciated.

Scamadvisor
Website: stayreward.com
Title: StayReward.com Earn 10$ for every 30 second Task.
Internet Job Domain Age: 259 Days
Website Speed: Fast
Owner: WHOISGUARD PROTECTED
Owner Address: P.O. BOX 0823-03411
Owner City: PANAMA
Owner Postcode: NA Owner Country: Panama
Website Location: United States

Notes:- Alert ResultThe owner of the website is using a service to hide their identity
Alert ResultHigh Number of Suspicious Websites on This Server (check the server tab)
Alert ResultThis website is 259 Days old
Alert ResultThe website expected life (365 days) is relatively short.

Analysis Details:- Although this website appears to be based in United States there are other countries involved and you should review this information carefully and decide if it is as you expect.Although being a new website, does not make it un-trustworthy, as with any new business you should be extra vigilant and do your own research before placing an order or making an investment.

This site is using an anonymous service - which prevents us from identifying the site owner. This can sometimes be just so that the owner does not receive spam, but be aware that many scam sites use this as a method to hide their identify. If this is an ecommerce site - we would suggest you confirm the business address with the website owners.

Kesimpulan:
Sebelum sertai mana-mana syarikat yang memberi wang mudah. Sebaik-baiknya periksa dahulu. Untuk aku tiada jalan mudah dalam mencari wang, yang perlu adalah usaha tetapi alangkah membazirnya jika berusaha dalam StayReward.com tetapi hasilnya ZERO.

5 comments:

Ambo Akhil said...

klau dah smpi RM900 sehari tu mcm pelik je..

baby comel said...

Adoiii, bahaya2. Jangan mudah terpedaya. Thanks abg hanif

QZ92 said...

ramai yg terjebak dengan kes ni

Kathy R'bain said...

Ui..nampak beno nipunya.tq share info ni.

wan june said...

memang bahaye join tanpa usul periksa nih... tqvm abg hanif,info yg sgt brguna..