Home » » BR1M 3.0 Sudah Masuk!!!!

BR1M 3.0 Sudah Masuk!!!!

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Friday, February 21, 2014

BR1M 3.0 Sudah Masuk!!!!
Hari ini kecoh pasal BR1M dah masuk awal. Ramai juga telah mengeluarkan wang  BR1M iaitu yang telah memberi akaun nombor kepada LHDN.

Diharap yang layak menerimanya, berjimat cermat dan gunakan untuk membayar apa-apa yang patut.

Walaupun Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 3.0 telah diumumkan akan diterima mulai esok, namun rata-rata pemohon telah menerimanya sejak semalam lagi. Kebanyakan pemohon dan yang telah menerima BR1M 3.0 turut berkongsi berita gembira itu di laman media sosial.

Seorang pemilik Facebook, Pakcu Sofi turut berkongsi berita itu bersama rakan di laman sosial tersebut. "BR1M telah masuk, boleh bayar cukai jalan. "Saya telah dengar BR1M masuk, jadi saya cuba semak akaun bank saya.

"Saya semak hari ini, saya agak terkejut ada jumlah RM300 dalam akaun saya," tulisnya. Bantuan berkenaan dimasukkan ke akaun miliknya semalam. Selain itu, seorang lagi pemilik akaun Facebook, Azlan InThe House turut menyatakan bantuan kerajaan itu telah diterimanya. "Alhamdulillah, saya sudah dapat duit BR1M.

BR1M 3.0 Sudah Masuk!!!!
Terima kasih kerajaan Malaysia. "Harap dapat lagi tahun-tahun mendatang," katanya. Seorang lagi pemilik akaun Facebook menggunakan nama King Jason turut berkongso telah menerima bantuan BR1M semalam. "BR1M sudah masuk. Jimat cermat ya," tulisnya.

 Sebelum ini, media melaporkan BRIM 3.0 peringkat nasional akan dilancarkan pada 22 Februari ini manakala pengagihan bagi peringkat Parlimen dan Dewan Undangan Negeri pula diadakan pada 23 Februari, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana menteri berkata pemberian bantuan adalah seperti yang dijanjikan dalam manifesto BN yang mana jumlah BR1M dinaikkan dari semasa ke semasa dalam tempoh lima tahun sehingga mencapai RM1,200. "Pemberian BR1M ini juga akan diagihkan kepada golongan bujang.

Kalau gula naik 34 sen banyak mana kita pakai gula sebulan, habis banyak dua kilogram cuma 68 sen. Yang kita nak beri ini melalui BR1M, bantuan persekolahan dan buku baucar jauh lebih besar daripada itu," katanya.

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

8 comments:

shahdiana said...

alhamdulilah dengan rezeki2 yang Allah bagi..

Farah Waheda Wahid said...

gunakanlah duit itu ke saluran yang betul dan sebaik2nya...

Aqumad said...

nyesal aritu tak letak no akaun bank.. adehh

norahanum said...

Beruntung kpd penerina BRIM. Saya tak dapat apa pun.

Abam Kie said...

salam. tahniah kpd yg dapat BR1M. Gunakan ke jln yg baik... sy x leh golongan pertengahan...huhuhuhu

Unknown said...

Tahniah untuk semua penerima..mesti shopping hari ni..he..he

Anonymous said...

Tahniah pd yg tlh terima..

Cik Nor said...

alhamdulillah..

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers