Header Ads

Kaki Wayang : Robocop 2014

Robocop 2014
Robocop versi baru tahun 2014 adalah filem wajib tengok buat aku dan isteri aku...hehehehhe.

Semasa Tahun Baru Cina ingatkan nak tengok tapi full house ajer. Memang stress kalau nak tengok filem-filem hebat macam ini tapi tak dapat tengok!!!!...

Akhir Sabtu lalu, aku dan wife dapat juga menonton filem ini. Kami datang seawal pukul 11.00am untuk melihat wayang pukul 1.45pm..hehehehe.

Bolehlah lepak-lepak jap dan wife aku ambil kesempatan beli beberapa buah novel.

Untuk filem Robocop 2014 ini aku berikan ranking 4/5.

Pada permulaan cerita di tahun 2018 ini ialah bagaimana ujudnya Robocop 2014 dengan cubaan membunuh ke atas detektif bernama Alex Murphy.

Alex Murphy telah tercedera dengan teruknya dan sebuah syarikat iaitu Omnicorp ambil kesempatan dengan menjadikan beliau sebagai Robocop supaya syarikat itu dapat memansuhkan akta yang tidak membenarkan penggunaan robot dalam penguatkuasaan jenayah.
Robocop 2014

Kebanyakan separuh dari filem ini mengisahkan bagaimana ujudnya Robocop 2014.

Perbezaan Robocop 2014 dengan Robocop yang kita pernah lihat dahulu ialah sutnya berwarna hitam.

Warna hitam memang warna kegemaran aku dan aku amat setuju warna ini digunakan.

Tapi ia pakai sut warna silver kembali pada akhir filem tersebut.

Perbezaan lain ialah bini dan anak Robocop 2014 ini ketahui bahawa Alex Murphy ini akan dijadikan Robocop 2014.

Dalam Robocop original, isteri dan anak mereka tak ketahui ia Robocop. Itulah perbezaan filem Robocop 2014 dengan Robocop terdahulu.

Filem Robocop 2014 penuh dengan aksi-aksi yang menarik dan disamping itu mainan perasaan Alex Murphy terhadap isteri dan anaknya berjaya mememecahkan sistem komputer yang ingin menjadikannya robot berbadan manusia.

Untuk episod awal Robocop 2014 ini sudah tentu aksi agak kurang kerana banyak masa dibuang untuk menunujukkan asal usul Robocop ini. Saya rasa itu akan mengujudkan komplen sesetengah-setengah penonton.

Untuk aku secara peribadi filem Robocop 2014 ini memang awesome!!!

Robocop 2014

4 comments

puteraduyong said...

robocop version baru ni memang nampak hebat ... ;)

Jie Susanos said...

nmpk hbt dgn sut hitam..aku pn suke tgk cter ni..

Isabel Diaz said...

Tak sabar nak tengok. Hihi.

Kathy R'bain said...

Dulu memang layan robocop ni.