Header Ads

Photo Competition Bernilai USD18,000


Bagi yang mempunyai passion dalam bidang fotografi, kini terdapat satu pertandingan fotografi yang aku boleh katakan bersifat internasional.

Hadiahnya amat lumayan iaitu USD18,000 serta melancong ke Bali!!!!
Pertandingan ini adalah dari Burufly iaitu sebuah syarikat pelancongan antarabangsa yang mengendalikan pelancongan di Asia.

Pertandingan ini bermula dari 5Feb - 5April dan akan diadili oleh 3 pakar juri. Ianya bukan tentang kena like atau tidak gambar tersebut . Ia bergantung pada kreativiti anda!! 

Bagaimana nak sertai:
a) Pertama klik ke laman web Burufly ini.
b) Kemudian klik untuk join pertandingan ini Syarat-syaratnya ialah:
Photo Competition Bernilai USD18,000

c) Sebelum memasuki pertandingan ini anda kena sign up yang amat mudah samada guna Facebook, Twitter atau Google +Hanif Idrus Blog.

d) Lepas tu upload gambar yang diminta---siap.

Untuk aku, kalau sesiapa ada koleksi gambar yang cun-cun bolehlah upload gambar tersebut. Untuk aku untuk menjadi seorang fotografer yang baik bukan semestinya ia harus memiliki DLSR tetapi imaginasi dan teknik yang baik  akan memberi nyawa kepada sesebuah gambar tersebut..hehehehe.

Paling best kepada sesiapa yang dah kahwin, kalau menang boleh kahwin lagi di Bali sama wife atau hubby kau ler... Anniversary kali kedua tapi kali ini grand sikit..ahaks.

Selain itu Burufly juga ada membuat pertandingan lain iaitu HQSpontaneous.
Kalau nak tahu kau orang click link tu, aku sekarang ini kat kepala , tak sabar nak kahwin lagi ini di Bali...hehehehehe.

4 comments

:: Mrs.Eady :: said...

dah kawin boleh ke join kang termenang nak kene kawin lagi nie!hahaha..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

besaqnya nilai hadiah tu :)

Kathy R'bain said...

Wah...best hadiah ini..

nur lyla said...

uish. gila. mesti susah nk menang. kalau lyla lah yang join. haha