Semakan Status BR1M 3.0
Bantuan Rakyat 1 Malaysia 3.0 boleh dilakukan semakan sebab tak lama dalam pertengahan Februari, kerajaan akan mula meberi baucer atau onlile bank in duit ke akaun anda.

Terutama buat pendapatan isi rumah RM3000 -RM4000 sebulan yang baru diadakan tahun ini.
Bulan lepas kebanyakkan ibu bapa dah dapat RM100 untuk Bantuan Persekolahan 1 Malaysia dan bulan ini dapat BR1M lagi. Masyuklah bulan ini..hehehehehe.
Semakan Status BR1M 3.0

Terdapat beberapa cara untuk memeriksa status permohonan anda. Sebelum itu malangnya kita tak boleh periksa secara online.

Aku pun tak faham kenapa sistem online tidak dibenarkan...hahahaha.

Lupakan tentang memeriksa status anda secara online. Terdapat 3 cara lain untuk memeriksa Status BR1M anda iaitu:

Melalui Pos
Bagi sesiapa yang tidak kemaskini  akaun bank tempoh hari akan menerima surat dari pejabat pos untuk ambil baucer di tempat yang disediakan nanti.
Tunggu ajer ler surat tu datang..hehehhee

Melalui Telefon Hotline
Status BR1M 3.0 boleh dilakukan dengan telefon LHDN dengan nombor talian 1-800-222-500 / 1-800-88-2716( waktu pejabat sahaja).
Tapi aku cadangkan jangan pakai telefon bimbit sebab menurut maklumat yang aku terima, kau kena tunggu lama untuk dilayan nanti.

Biasalah bukan kau seorang sahaja yang menelefon, berjuta yang menelepon!!!

Melalui e-mel BR1M
Semakan Status BR1M 3.0 boleh dilakukan dengan menfhantar e-mail ke LHDN di alamat e-mail br1m3@treasury.gov.my . Anda akan menerima jawapan dalam  masa 1 ke 3 hari waktu bekerja.
Berikan nama dan no kad pengenalan anda dan kalau rajin kasi alamat sekali...

Kesimpulan yang dapat aku berikan, baik hantar e-mail sahaja..hahahaha.
Untuk yang belum kemas kini akaun anda mungkin akan mengalami kelewatan sedikit berbanding online sebab baucer tu mungkin agak lambat nak sampai ke alamat rumah anda.
Semakan Status BR1M 3.0