Slot Akasia: Jika Itu Takdirku
Semalam telah bermula Slot Akasia Terbaru Di TV3 iaitu Jika Itu Takdirku. menggantikan drama panas Ariana Rose. Episod awal dimulakan dengan Hakimi yang mengalami lupa ingatan dan juga ujud watak Umairah sebagai doktor.

Namun timbul persoalan adakah Jika Itu Takdirku adalah adaptasi dari novel Andai Itu Takdirnya nukilan Siti Rosmizah. Namun dari permulaan drama Slot Akasia: Jika Itu Takdirku adalah adaptasi dari novel  Andai Itu Takdirnya nampaknya desas-desus adalah tidak betul. ( Sinopsis: Andai Itu Takdirnya)

Betullah kata pengarah yang pernah mengarah drama Love You Mr. Arrogant, Diandra, Suamiku Jururawat bahawa Jika Itu Takdirku bukan dari adaptasi mana-mana novel.

Jom kita membaca sinopsis drama Jika Itu Takdirku.

Jika Itu Takdirku
Sinopsis Slot Akasia: Jika Itu Takdirku :
Enam tahun telah berlalu, Hakimi disahkan menghidap penyakit Amnesia. Hakimi merasa dia telah jatuh cinta pada Umairah. Umairah bingung bila Hakimi melamarnya kerana mereka mempunyai kisah silam yang menyedihkan.

Umairah tidak pasti adakah Hakimi benar2 ikhlas.Kisah silam itu telah mengubah Umairah menjadi pendiam dan hatinya sukar untuk mempercayai cinta lagi. Umairah tetap bersetuju untuk berkahwin dengan Hakimi disebabkan dia masih menyayangi Hakimi selepas musibah yang terjadi 7 tahun lepas.

Umairah terganggu dengan kisah silam dan cuba menjauhkan diri.Namun,Hakimi tidak putus asa. Hakimi terserempak dengan Azri seorang kawan lama yang cuba memberitahu hubungan Hakimi dan Umairah pada masa lalu.Umairah enggan hinggalah Hakimi terpaksa menggeledah barang-barang lama Umairah.

Umairah terpaksa memberitahu kisah sebenar.Hakimi merayu dimaafkan dan memberinya peluang kali kedua. Melihat kesungguhan Hakimi,Umairah mengalah.Dia berazam untuk memulakan hidup baru bersama Hakimi walaupun dia ragu. Selepas 2 bulan,Umairah disahkan mengandung.

Namun bekas kekasih lama Hakimi Qistina(Nina Iskandar) cuba menagih cinta lama dan memerangkap Hakimi.Kali ini,Umairah terluka lagi dan dia menjadi pasrah bila Hakimi kembali ke perangai lama iaitu suka berpoya-poya. Sumber

Jom tonton Jika Itu Takdirnya:
Episod 1 Jika Itu Takdirku
Episod 2 Jika Itu Takdirku
Episod 3 Jika Itu Takdirku
Episod 4 Jika Itu Takdirku
Episod 5 Jika Itu Takdirku 
Episod 6 Jika Itu Takdirku
Episod 7 Jika Itu Takdirku
Episod 8 Jika Itu Takdirku
Episod 9 Jika Itu Takdirku
Episod 10 Jika Itu Takdirku 
Episod 11 Jika Itu Takdirku
Episod 12 Jika Itu Takdirku
Episod 13 Jika Itu Takdirku
Episod 14 Jika Itu Takdirku
Episod 15 Jika Itu Takdirku 
Episod 16 Jika Itu Takdirku
Episod 17 Jika Itu Takdirku
Episod 18 Jika Itu Takdirku
Episod 19 Jika Itu Takdirku
Episod 20 Jika Itu Takdirku 
Episod 21 Jika Itu Takdirku
Episod 22 Jika Itu Takdirku
Episod 23 Jika Itu Takdirku 
Episod 24 Jika Itu Takdirku - episod akhir

Sumber: Kepala Bergetar dan .bukancincai.com
Maaf pada 5/3/2014 terdapat masalah dari dailymotion yang rejectkan semua klip episod Jika Itu Takdirku...entah apa sebabnya saya tak tahu...

Sila baca: DailyMotion Removed Jika Itu Takdirku

So saya pinjam link dari sumber lain iaitu bukancincai.com yang upload dari Malaywatch Tube...
Sekarang dah OK....thanks