Home » » Cara Pantas Di Indeks Enjin Pencari Bawah 30 Minit.

Cara Pantas Di Indeks Enjin Pencari Bawah 30 Minit.

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Friday, April 27, 2018Pada gambarajah di atas menunjukkan enjin carian paling popular yang digunakan di Malaysia pada Februari 2013 hingga Februari 2014 adalah Google dan di ikuti oleh Yahoo dan seterusnya.

Enjin pencari perlu mencari blog atau artikel anda sebelum mereka indeks, crawl atau memasukkan blog/artikel anda ke SERPs. Itu sebab kadangkala artikel anda jika di taip di enjin pencari ianya tidak muncul sebab Google Bots tidak menyedari keujudan artikel anda.

Anda sebenarnya tidak memerlukan teknik SEO untuk submit artikel anda di Google atau Bing.
Salah satu cara untuk labah-labah Google untuk mendapatkan link anda adalah melalui backlink yang anda tinggalkan ke laman website lain.

Tetapi untuk mendapatkan backlink dari laman-laman lain bukannya mudah terutama backlink yang berkualiti dari blog yang mempunyai Pagerank yang tinggi. Siapa nak kasi anda letakkan link blog anda di blog mereka...lagi-lagi blogger yang mempunyai PR tinggi.

Kalau mereka kasi anda secara tak langsung mereka sebenarnya mengalami kerugian disebabkan kehilangan pagejuice pagerank mereka atau secara amnya

Terdapat beberapa cara yang lain umtuk mempercepatkan artikel/blog anda di indeks secara cepat iaitu kita sendiri kena menghantar maklumat URL artikel kita secara manual:

Mendapatkan artikel anda disubmit dan di indeks oleh enjin pencari adalah cara yang paling efektif dan yang paling penting ianya murah dan percuma.

Ini  yang dikatakan oleh blogger tersebut dan aku rasa ramai blogger lain setuju dengan pendapat aku. Selamat mencuba terutama untuk blogger yang membuat shoponline sudah tentu mahu secepat yang mungkin artikel produk di indeks secepat mungkin.

Selain itu anda juga boleh baca Auto Sitemap To Bing Dan  Google

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

6 comments:

nabila biela said...

thanks bro..

Dunia Zumal said...

Maklumat ini amat bermanfaat... Thanks yer

cik amal said...

thanks broo :)

Unknown said...

Kita pun praktis benda yang sama hanif. it works.

wantie said...

Thanks...

onlajer said...

Betul tu bro kita tak boleh sentiasa mengharapkan enjin carian google, Enjin carian lain pun kita perlu ambil berat supaya artikel kita dapat dicari oleh enjin carian yang lain

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers